British Airways

Λάθος μου θα είναι η ΤΡΙΤΗ αεροπορική που θα προσγειώνει Α380 στο LAX γιατί από 27 Μαρτίου αρχίζει η πτήση SIN-NRT-LAX της SQ. Δεν το θυμήθηκα.
 
Πάντως η ΒΑ διατηρεί μια "ισορροπία" όσον αφορά τους προμηθευτές long-haul αροσκαφών αγοράζοντας τόσο Airbus (Α318*, A380) όσο και Boeing (777, 787 dreamliner), αντίθετα με τον short-haul στόλο που πλέον είναι όλο αεροσκάφη Α319/Α320/Α321.

* Εντάξει, όταν ακούς Α318 δεν πάει το μυαλό σε long-haul αλλά αφού το βάζουν σε υπερατλαντική πτήση δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω short-haul...
 
Συμφωνία ΒΑ με Unite

Αν και ακούγεται απίστευτο μετά τα όσα έχουν γίνει, σε αρχική συμφωνία κατέληξαν BA και Unite, συμφωνία που μένει πλέον να επικυρωθεί με ψηφοφορία ώστε να επανέλθει κι η ηρεμία σε επιβάτες, προσωπικό και διευθυντάδες...
:arrow: Business Traveller
 
Καλησπέρα παιδιά,

Ερώτηση: γνωρίζουμε την πολιτική της BA ως προς τη μεταφορά μουσικών οργάνων (ακουστική κιθάρα); Πετάω για Λονδίνο το Σάββατο και λόγω ψιλομόνιμης μετακόμισης θα είμαι business με 2 βαλίτσες τσεκαρισμένες και carry-on. Πώς θα πρέπει να μεταφέρω την κιθάρα; Να την δώσω για τρίτη τσεκαρισμένη αποσκευή με χοντρή (φαντάζομαι) χρέωση; Ή να την πάρω πάνω;
 
Από τη σελίδα της ΒΑ:

Small musical instruments may be carried as hand baggage if they are under 126cm (50in), as part of your free hand baggage allowance.

Για μεγαλύτερα όργανα ισχύει:

Musical instruments

There is no additional allowance for musical instruments, but they can be carried as part of your free checked baggage allowance.
If the instrument is in addition to your free checked baggage allowance, you will need to pay an extra bag charge.
We will accept a musical instrument between 23-45kg and up to the dimensions: 190cm x 75cm x 65cm (75 x 29.5 x 25.5 inches) only if that piece cannot be broken down.
A double bass will still be accepted even if it exceeds the maximum dimensions.
You must notify us at the time of booking, or at least 24 hours before your flight, if you are travelling with a musical instrument.
 
Thanks :) Απορώ γιατί δε σκέφτηκα να κοιτάξω στο site τους, ο βλαμένος.... thanks again :)
 
Δεν υπαρχει προβλημα με τα μουσικα οργανα. φροντισε να επιβιβαστεις νωρις ουτως ωστε να βρεις χωρο στα ντουλαπια αποσκευων. Εκτος αυτου μπορεις να ζητησεις απο το πληρωμα να την αποθηκευσουν στη ντουλαπα. Αν πεταξεις με 767 υπαρχουν αρκετες ντουλαπες και γενικως αυθονος χωρος. Στο 320 εχουμε μονο μια ντουλαπα μπροστα που γεμιζει σχετικα γρηγορα.

κανονικα δεν επιτρεπεται να αποθηκευουμε τιποτα στις ντουλαπες. αλλα φροντιζουμε να εξυπηρετουμε τους πελατες το κατα δυναμην..

να επισημανω ξανα οτι η κιθαρα θα αποτελει μερος των δυο χειραποσκευων που δικαιουσαι, οποτε εκτος απο την κιθαρα μπορεις να παρεις ακομα μια χειραποσκευη.

καλο ταξιδι
 
Future Pilot Programme

Ένα ωραία δομημένο πρόγραμμα έχει η ΒΑ για αυτούς που θέλουν να ακολουθήσουν την ''πιλοτική'' και που δεν έχουν όλα τα μέσα (χρήμα) να το κάνουν. Βέβαια θα πρέπει να βρείτε 85Κ λίρες σαν εγγύηση, άλλα όταν με το καλό γίνετε καπετάνοι και μάς βάζετε στο jump seat θα τα πάρετε πίσω.

Future Pilot Programme
 
Φαίνεται πως η ΒΑ δεν κάνει διακρίσεις και συνάπτει συμφωνία κοινού κωδικού και με την Ολυμπιακή και με την Αιγαίου για πτήσης προς Χανιά, Κέρκυρα και Χίο. (Και μάλιστα την Ολυμπιακή την αναφέρει ως Olympic Airlines)
 
Ωχ! Με κουφανες τωρα! :shock:
Αυτο πως και ετσι? Με την Α3 δεν το καταλαβαινω πραγματικα καθολου! Απο που το βρηκες αυτο γιατι δεν εχει ακουστει πουθενα ως τωρα!
 
Top