Αξιότιμε airboy, αν κατανοώ ορθώς το ερώτημά σας, προβληματίζεστε εάν το build up πρέπει να είναι ανεξάρτητη διαδικασία (πήρα το PPL μου και πετάω σύμφωνα με τις ορέξεις και τις ικανότητές μου μέχρι να συμπληρώσω τις απαιτούμενες για το CPL ώρες) ή πρέπει να είναι μια εποπτευόμενη εκπαιδευτική διαδικασία πχ από μιά σχολή (καλά έκανες και πήρες το PPL σου αλλά εμείς θα σου λέμε πού και πώς θα πας και τι θα κάνεις μέχρι να βάλεις τις ώρες).
Προσωπικά -επειδή είμαι αναφανδόν υπέρ του modular- έχω την άποψη οτι το build up πρέπει να είναι προσωπική υπόθεση του χειριστή. Εάν δεν κάνεις από μόνος σου πχ weight and balance form ή takeoff/climb/cruise/landing performance computation και επαφίεσαι στην πίεση και την απαίτηση σχολής για να το κάνεις, τότε το πράγμα είναι στραβό εκ γενετής. Αν είναι να πετάς υπό πίεση, άστο. Δηλ αν κάνεις μόνος σου build up δεν τα κάνεις, εάν κάνεις υπό την εποπτεία σχολής τα κάνεις πιεζόμενος, τότε άστο.
Και, όταν έχεις μπροστά σου να βάλεις 80 ώρες build up η σχολή δεν θα σου δώσει το αεροπλάνο της να πάς αλερετούρ μια Νορβηγία και μία Σκωτία και να καθαρίσεις σε 20 μέρες. Ενώ η αερολέσχη ή ένας ιδιώτης μπορεί να στο δώσει. Εάν είναι να κάνεις εποπτευόμενο build up δυωροτριωράκια (έκανα σχέδιο για Ζάκυνθο, είχε η Ανδραβίδα μια απογείωση και δεν μ άφησε να περάσω και γύρισα πίσω κλπ βάσανα) τι να το κάνεις τέτοιο ψυχοβγαλτικό build up? Θα σου δώσει η επαγγελματική σχολή αεροπλάνο να προσγειωθείς Τερψιθέα ή Πολύκαστρο στο χωμάτινο, να βάλεις καύσιμα και να συνεχίσεις για Ξάνθη στο χωμάτινο? Αρα...
Και μην ξεχνάς οτι η μεγάλη απόλαυση ενός build up είναι, έχοντας το PPL, να πάρεις το ΙR και να βάλεις τις ώρες σε IFR. Eκεί και έτσι δεν υπάρχει περίπτωση να αναζητήσεις την εποπτεία σχολής...
Ελπίζω να βοήθησα.