Bulgaria Air

SARIDAKIS VASILIS

First-Class-Member
Εγγραφή
29/04/2004
Μηνύματα
822
Likes
0
Περιοχή
Thessaloniki-Drama
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGKV
YAHOO
vasilisminoan7@yahoo.com
Και Έλληνες στη διεκδίκηση της Bulgaria Air

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του βουλγαρικού Τύπου, έως τη χθεσινή λήξη της προθεσμίας για την προμήθεια αιτήσεων συμμετοχής στο διαγωνισμό ιδιωτικοποίησης της αεροπορικής εταιρείας Bulgaria Air, τέτοιες αιτήσεις αγόρασαν πέντε εταιρείες.

Πρόκειται για τη γνωστή στην Ελλάδα Hemus Air (συνδέει αεροπορικά την Αθήνα με τη Σόφια τα τελευταία περίπου τέσσερα χρόνια), του πανίσχυρου βουλγαρικού ομίλου TIM (η οποία σε κάθε ευκαιρία εκδήλωνε το ενδιαφέρον της για την απόκτηση της Bulgaria Air), την Austrian Airlines και την Ελληνο-αμερικανική κοινοπραξία που είχε εκδηλώσει παλαιότερα ενδιαφέρον για την εξαγορά της Ολυμπιακής Αεροπορίας

Η Υπηρεσία Ιδιωτικοποιήσεων της Βουλγαρίας πρόκειται να ανακοινώσει σήμερα τα ονόματα των ενδιαφερόμενων που προμηθεύτηκαν τα σχετικά έγγραφα του διαγωνισμού. Υπενθυμίζεται πως αντικείμενο της ιδιωτικοποίησης είναι 30.159 μετοχές της εταιρείας ή 99,99% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE
 
Επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον της Aegean Airlines για τον εθνικό αερομεταφορέα Bulgaria Air
Επιβεβαιώθηκε και επισήμως το ενδιαφέρον της ελληνικής αεροπορικής εταιρίας Aegean Airlines για την εξαγορά του 99,99% του εθνικού αερομεταφορέα της Βουλγαρίας, Bulgaria Air. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βουλγαρικού Τύπου -και συγκεκριμένα των εφημερίδων "Sofia Echo" και "24 Ωρες" και των ειδησεογραφικών πρακτορείων "Focus" και "Sofia News Agency"- η Υπηρεσία Ιδιωτικοποιήσεων της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ότι η Aegean Airlines είναι μία από τις τέσσερις εταιρίες, που διατηρούν σταθερό το ενδιαφέρον τους.

H ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
 
Συνεχίζοντας το ξεσκόνισμα παλιών θεμάτων...
γνωρίζει κανείς κάποιο νεότερο σχετικά με αυτό το θέμα;
 
Ταξιδεύω από SOF-ATH 5April με την εν λόγω εταιρεία. Γνωρίζετε τι τύπος είναι το αεροσκάφος;; Δεν βρήκα κάποιο trip report εκτός και αν κάνω λάθος και ζητώ συγγνώμη γι' αυτό.
 
Είναι British Aerospace 146 σαν τα Avro RJ της Aegean.
Όταν είχα πετάξει εγώ ήταν λίγο βρώμικο.
Μια χαρά η εταιρεία, δίνει σαντουιτσάκι, αναψυκτικό ή κρασί και καφέ-τσάι.
 
Έμαθα από φίλο ότι η Bulgaria Air σε ένα περιοδικό της έγραφε για τους Έλληνες "the big fat greeks". Μόλις το δω με τα μάτια μου, θα σας το ποστάρω εδώ ..
 
Σε πειραξε αυτο? Δηλαδη οταν η αγαπητη ( :doubt: ) Mia Vardalos εκανε τη ταινια που ολοι εδω καταχαρηκαν και μετεφρασαν "Γαμος αλα Ελληνικα" και η οποια μας παρουσιαζει σαν "απροσαρμοστα" δε πειραχτηκες? Βεβαια, ο τιτλος δεν ηταν "Γαμος αλα Ελληνικα", αλλα My Big Fat Greek Wedding.

Βλεπετε καμια ομοιοτητα...? :rolleyes:
 
Δεν είναι και ότι καλύτερο για μία εταιρεία που την προτιμούν αρκετοί Έλληνες .. ! Εγώ αυτό πιστεύω. Μόλις το διαβάσω θα γράψω περισσότερα.
 
Πράγματι υπάρχει σχετικό άρθρο στο τελευταίο τεύχος Οκτωβρίου με τον τίτλο "Athens, the Big Fat Greek Capital". Είναι στην ενότητα από τα άρθρα που η εταιρία έχει κάθε μήνα, καθένα εκ των οποίων αφιερώνεται ως σύντομος τουριστικός οδηγός πόλης - προορισμού της εταιρίας.Πρόκειται για άστοχο πράγματι παραλληλισμό με την ταινία. Όμως, γενικά το άρθρο δεν είναι προσβλητικό για τους Έλληνες, απλώς παρουσιάζει μία μάλλον αφελή εικόνα και κάποια σχόλια που θα μπορούσαν να λείπουν, καθώς δεν ανταποκρίνονται στη σύγχρονη Ελλάδα (ότι οι Έλληνες συνεχώς καυχώνται για το παρελθόν τους, ότι το κάπνισμα είναι τόσο διαδεδομένο, ώστε να λέγεται ότι το πρώτο πακέτο τσιγάρων στους μαθητές γυμνασίου / λυκείου παρέχει το ίδιο το κράτος κτλ.). Γενικά, πιστεύω ότι απλώς πρόκειται για αφελείς φράσεις για πρόκληση ενυπωσιασμού χωρίς ουσία και χωρίς πρόθεση προσβολής των Ελλήνων.
 
Top