Canada for Xmas!! Which Airline :S

• Thread starter Thread starter McLovin
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

McLovin

Low-Cost-Class-Member
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
OAL
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAV
Σκοπεύω να ταξιδέψω πρός καναδά (yyz) τα χριστούγεννα..
Και ψάχνω να βρώ την κάλυτερη δυνατή εταιρία απο άποψη IFE(π.χ μέγεθος και δυνατότητες της personal screen, αν έχει power input κτλπ..), άνεση καθίσματος,εξυπηρέτησης και γενικά καλού κλίματος μέσα στο αεροσκάφος..
Από μια πρόχειρη αναζήτηση που έκανα η AC πετάει με Α330 απο lhr και Β777 απο FRA,η ΒΑ με Β767, η swiss με Β767 , η Air India με Β777 η LH,AF με A340 κτλπ..
Ποία εταιρία θα μου προτείνατε εσείς?

Αγαπητ Μακλάβιν, η πρόσφατη επιλογή μου με το 767 και το 333 της AC προς και από Καναδά θα ομολογούσα ότι ήταν ιδιαίτερα ευχάριστη για τα δεδομένα που ανέφερες. Ήταν άλλωστε και η συμφερότερη τιμή που τα ακολουθούσε. Θα την προτιμούσα σε σχέση με όσες ανέφερες.

δικός σου

Σε ευχαριστώ payneful_tales.. Και εγώ πρός ΑC προσανατολίζομαι..(αν και τα premium economy της BA μου τραβάνε την προσοχή :p)

Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα. Η AC έχει ίσως το πιο εξαιρετικό IFE που έχω δει ποτέ. Μακρυά από ΒΑ (για τα κριτήρια που έβαλες πάντα), έχω ταξιδέψει Καναδά (Μόντρεαλ), δεν είχε video on demand, συνεπώς οι επιλογές λιγοστές, ο ήχος κακός στις περισσότερες εκ των ταινιών. Τα ίδια και στην επιστροφή (πέταγα με 777, αν είχε σημασία).

Το seatguru.com μπορεί να σε βοηθήσει τουλάχιστον να απορρίψεις τις εταιρείες που δεν έχουν video on demand, εφ'όσον γνωρίζεις τον τύπο αεροπλάνου ανά εταιρεία που πετά στον προορισμό σου. Αλλά και πάλι, καλύτερη από AC δύσκολο να βρεις.

Τελικά έκλεισα πριν απο λίγο Φρανκφούρτη -- Ottawa με Air Canada (ευτηχώς πετάω πριν τις 9/01 και δικαιούμε 2 αποσκευές των 23kgr...) και Αθήνα -- Φρανκφούρτη με Lufthansa (ευτηχώς και εδώ που γράφτηκα στο miles and more και δικαούμε άλλα 20kgr σύνολο 40 στο έλα) ,σύνολο 1260 Euro.. Θα μπρορούσα να είχα πλήρώσει τα μισά αλλά ναι....
ΟΙ πτήσεις είναι:
Outbound
17/12/2009 (08.25) ATH-FRA (10.25) LH 5923 (Operated By A3) *Α320
17/12/2009 (14.30) FRA-YOW (16.55) AC 839 (Operated By Air Canada) *Β767

Inbound
06/01/2010 (13.00) YOW-YYZ (14.07) AC 127 (Operated By Air Canada) *Ε90
06/01/2010 (17.30) YYZ-FRA (07.00 +1 day) AC 872 (Operated By Air Canada) *B777
07/01/2010 (09.10) FRA-ATH (12.55) LH3380 (Operated BY Lufthansa) *A321

Φρόντισα να 'σπάσω' την πτήση επιστοφής YOW-FRA έτσι ώστε να μπορέσω να επισκεφτώ το Pearson (αν και οι 2.30 ώρες ίσως φανούν λίγες..) και να έχω την ευκαιρία να πετάξω με ένα 777. Στην Φρανκφούρτη (στο πήγαινε) πιστεύω θα έχω αρκετό χρόνο για βολτούλες και spotting (λέτε να πετύχω κανά Α380.. αχ..) :D .
To μόνο αρνητικό στην όλη ιστορία είναι οτι δεν θα μπορώ να φύγω με πάνω απο 20kgr αποσκευές (16 euro για κάθε + κιλό)... Aegean :wall: ..

McLovin":3gxlt3ux said:
(ευτηχώς πετάω πριν τις 9/01 και δικαιούμε 2 αποσκευές των 23kgr...)

(...)

To μόνο αρνητικό στην όλη ιστορία είναι οτι δεν θα μπορώ να φύγω με πάνω απο 20kgr αποσκευές (16 euro για κάθε + κιλό)... Aegean :wall: ..

Για ποιο λόγο? Θα μπορούσες να με ενημερώσεις παρακαλώ για τις αλλαγές σχετικά με το βάρος/αριθμό τον αποσκευών στις οποιες αναφέρεσαι?

ΟΙ αλλεγές που ξέρω αφορούν τις Air Canada και Lufthansa.
Και οι 2 εταιρίες μειώνουν τον συνολικό αριθμό αποσκευών (άρα και τα συνολικά κιλά) απο 2 σε 1 στις αρχές του νέου έτους :? ..
Όσο για την Aegean που τόνισες δεν παρατήρησα κάποια αλλαγή..

Σχετικα με το θεμα των αποσκευων, προσφατα που ηρθα ΝΥ ειχα κανει ξεχωριστη κρατηση απο Φρανκφουρτη προς ΝΥ και απο Αθηνα προς Φρανκφουρτη οποτε και τους εστειλα μειλ να δω τι μπορει να γινει με τις αποσκευες. Η απαντηση που πηρα ειναι η παρακατω:

Αναφορικά με το πρόβλημά σας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι όταν ένας επιβάτης έχει ανταπόκριση με υπερατλαντική πτήση εντός 24ωρών, δικαιούται να μεταφέρει σύνολο 46 κιλών σε δύο αποσκευές, όπου η κάθε αποσκευή δεν θα υπερβαίνει τα 23 κιλά. Σαφώς η ανταπόκριση θα πρέπει να αποδεικνύεται με επίδειξη εισιτηρίων ή καρτών επιβίβασης. Ότι επιπλέον βάρος έχετε πέραν των 46 επιτρεπτών κιλών θα χρεώνεται με ¤10,00/ ανά κιλό.

Με εκτίμηση,

Επισης απο αθηνα που τσεκαρανε τις αποσκευες κατευθειαν για ΝΥ, το μονο που χρειαζοταν ηταν να τους δειξω τα στοιχει της επομενης πτησης και τον κωδικο κρατησης. Στην Φρανκφουρτη δε, υπηρχε ειδικο counter για επιβατες που ειχαν τσεκαρει μεν τις αποσκευες αλλα δεν ειχαν τσεκαρει οι ιδιοι, το οποιο και βρηκα τυχαια.
ΣΥμβουλη μου λοιπον ειναι να ξεχασεις το ηλεκτρονικο τσεκ ιν, να πας απο νωρις και να διευθετησεις το ολο θεμα κατ' ιδιαν!!
Καλο ταξιδι!

Δεν ξέρω αν οι 2 εταιρίες που έκανες book άνηκαν σε κάποια κοινή συμμαχία αλλά η LH και AC ανήκουν ώς γνωστόν στην Star Alliance λόγω και του οποίου, όπως μου είπε ένας εκπρόσωπος της Loufthansa στο τηλέφωνο,μπορώ να τσεκάρω τις αποσκεύες μου απο Αθήνα μέχρι Ottawa and vice versa.
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την ενημέρωση σου σχετικά με το counter στο FRA γιατί μάλλον θα μου αποδειχτεί πολύ χρήσιμο..
Θα το βρώ εύκολα στο αεροδρόμιο?

Ειλικιρινα δεν θυμαμαι που ηταν.. Θυμαμαι οτι εκει διπλα ειχε το τσεκ ιν και η EgyptAir, ειναι πισω απο τα πολλα στη σειρα παντως...