Chisinau, Moldova

• Thread starter Thread starter Belavia
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

Belavia

First-Class-Member
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
OAL
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LATI
Η Air Moldova έχει προσφορές για Αγ. Πετρούπολη από 240-290 ευρώ ή για Μόσχα από 212 ευρώ.
Αλλά σε μία από τις ανταποκρίσεις υπάρχει αναμονή 8-9 ωρών. Επειδή το Κισίνεβο θα ήταν μία πόλη που θα ήθελα να την δω - χωρίς να περιμένω πολλά να μου προσφέρει. Υπάρχει κανείς που να με πληροφορήσει για τον τρόπο μεταφοράς από το αεροδρόμιο στην πόλη, για το τι υπάρχει να δω εκεί. Για κάποιο εύρημα στην πόλη;
Φαντάζομαι όπως και η Ουκρανία δεν θα χρειάζεται visa για να επισκεφτείς την χώρα.

Τροπος μεταφορας αυστηρα και μονο με ταξι(υπαρχουν και mini bus,που λειτουργουν οπως τα λεωφορεια σε αλλες πολεις,αλλα αν δεν ξερεις ρωσικα ή ρουμανικα δεν θα βγαλεις ακρη,μην το δοκιμασεις).Θα βρεις εξω απο το αεροδρομιο,θα σου παρουν περιπου 50% πανω απο την κανονικη τιμη,αλλα δεν εχεις αλλη επιλογη αν δεν εχεις ντοπιο γνωστο να σου καλεσει αυτος.Εγω πληρωνω γυρω στα 110lei,οποτε μεχρι και 200lei να πληρωσεις εισαι ΟΚ.Τα ταξι δεν εχουν ταξιμετρα,του λες που πας,σου λεει μια τιμη,ειτε συμφωνεις ειτε οχι.Η ισοτιμια lei-euro αλλαζει συνεχεια,πριν κανα διμηνο την ειχα αφησει στο 12.50 περιπου.

Το κεντρο δεν εχει κατι ιδιαιτερο να δεις,αρκει να το περπατησεις λιγο για να παρεις μια ιδεα τι παιζει με την πολη,η οποια ειναι τυπικη πρωην σοβιετικη με τεραστια κακασχημα μπλοκ,αλλα και με τεραστια παρκα παντου(ειναι νομιζω η πρωτευουσα με την μεγαλυτερη αναλογια πρασινου)και με μια ''επιστροφη στο χρονο'' αυρα που ασκει μια περιεργη γοητεια.Αν πρεπει ντε και καλα να δεις κατι,θα σου ελεγα το Arc,τυπικο αξιοθεατο που βλεπεις απο Παρισι μεχρι Βουκουρεστι και το αγαλμα του αντιστοιχου Κολοκοτρωνη.Ισως η καλυτερη ιδεα ειναι να πας στο Milesti Mici, http://www.milestii-mici.md/eng,ενα οινοποιο το οποιο εκτεινεται σε καμποσα χιλιομετρα κατω απο το εδαφος.Η ξεναγηση γινεται αυστηρα και μονο με αυτοκινητο και μιλανε και αγγλικα.Στα σιγουρα αξιζει να πας στον Σπυρο που εχει την μοναδικη ελληνικη ταβερνα της πολης(υπαρχουν και αλλα 3-4 μαγαζια που σερβιρουν ελληνικη κουζινα,αλλα τα εχουν ξενοι που θελησαν να εκμεταλευτουν το hype που εκανε το μαγαζι)και να φας το καλυτερο κοκκινιστο μοσχαρακι που εχεις δοκιμασει.Δυστυχως τετοιο φαγητο στην Αθηνα βρισκεις δυσκολα πια.Εκει μαζευονται και οι περιπου 15 Ελληνες που εχει η πολη και θα σε βοηθησουν σε οτι χρειαστεις.

Η air moldova κανει τις πτησεις με 320,σερβιρει καλο φαγητο,φτανει συνηθως στην ωρα της και ειναι αξιοθαυμαστη γιατι σε μια χωρα που εχει απο τις πιο ομορφες γυναικες στον κοσμο,εχουν βαλει για αεροσυνοδους αντρες και γριες!Στα αρνητικα οτι στις 10 πτησεις,οι 2 θα αλλαξουν μερα(ουτε καν ωρα) καμια βδομαδα πριν φυγεις και θα σου δινουν μετα εναλλακτικες.Αν θες να μαθεις κατι αλλο,ρωτα.

Υ.Γ.Στα ελληνικα προφερεται ειτε Κισιναου,ειτε Κισινιοβ,με επικρατεστερο το πρωτο.

Kαλως ρωτησες για το Κισιναου , γιατι και εγω θα παω στις 21/10 απο Μοσχα.Εχω κλεισει και ξενοδοχειο το Flowers που εχει και δωρεαν μεταφορα απο και προς το αεροδρομιο,απο φαγητα τι λεει και ψωνια???

το μόνο που ξέρω για Μολδάβια είναι να αγοράσεις κράσι. Πραγμάτικα για μένα είναι μια απο τις καλύτερες χώρες στην παραγώγη Κρασιού (μαζί με ουγγάρια κι βουλγαρία)

μεγάλη μου αγάπη ο ημίγλυκος ερυθρός Stary Mnich :)

Δεν εχω μεινει ποτε σε ξενοδοχειο στο Κισιναου,ελαχιστα λειτουργουν σε ''ευρωπαικο'' επιπεδο και προσφερουν χειριστο value for money.Το Leogrand πχ που ειναι και στο κεντρο ακριβως(κατι σαν την Μεγαλη Βρετανια για την Αθηνα) προσφερει υψηλοτατο επιπεδο αλλα κανει 180ε την νυχτα.Εχω ακουσει οτι υπαρχουν 3-4 που ειναι συμπαθητικα(Jolly Alon,Club Royal Park Hotel,Flowers Hotel),αλλα ακομα και αυτα που δηλωνουν 4στερα,να περιμενεις κατι σε 3 ευρωπαικα αστερια.

Για αγορες,κρασι οπωσδηποτε(εχουν μεγαλη παραδοση στο θεμα και το βρισκεις σε καταπληκτικες τιμες).Κατι αλλο δεν μου ερχεται στο μυαλο που να πρεπει να παρεις.Για ψωνια σε επιπεδου ρουχων,μην περιμενεις πολλα,οι τιμες τους ειναι σε επιπεδο Αθηνας.

Για φαγητο υπαρχουν πολλες επιλογες,εχουν πολλα και καλα μαγαζια.
Οπως ειπα απαραιτητα η ελληνικη ταβερνα,το ΟΠΑ.Στο καινουργιο Mall που υπαρχει,το Malldova,εχει ανοιξει καταπληκτικο fine dining εστιατοριο,το Braserie,με ικανοποιητικοτατες τιμες για το επιπεδου του φαγητου,γυρω στα 35ε για 2 ατομα για full γευμα/δειπνο.Το flying pig στην περιοχη Ρισκανοβκα,για μπριζολες στο Steak House,για Ιταλικη κουζινα στο Τσελεντανο(εχει 2 στην πολη) ενω ωραια εμπειρια ειναι και τα La Placinte,αλυσιδα που προσφερει παραδοσιακο μολδαβικο φαγητο,σε τιμες ξεφτυλας(3-4ε το ατομο,αλλα και μικρες μεριδες).

Σας ευχαριστω πολυ,εκτυπωση τωρα αμεσως οσα ειπατε..... :P

την γλυκεία καλησπέρα μου,

το Οκτώβριο/Νοέμβριο πρέπει να βρεθώ στο Κισινιεβ της Μολδαβίας, για ένα σεμινάριο της σχολής μου (πάλι ντίρλα θα γίνουμε, άλλα πας το διάολο).

το τριπ μου το σκέφτομαι κάπως έτσι

Κρακοβία-Przemysl-Lviv-Odessa

κι θα ήθελα να ρωτίσω κάτι,
από Οδησσό έχει τρένα που κάνουν το δρομολόγιο Οδησσό - Τιρασπολ-Κισινιέβ
δλδ περνάει μέσα από την Υπερδνειστερία.
Θα ήθελα να ρωτίσω, υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτή την γραμμή, δλδ, θα παρουσιάσω πρόβλημα στην είσοδο της Υπερδνειστερίας? Πόλλα διάβασα στο ιντέρνετ, κι πολλά δε κατάλαβα.

Από ότι ξέρω, ότι μόλις περάσεις την Υπερδνειστερία, δε υπάρχει πέρασμα Μολδαβίας, άρα δε παίρνεις κι σφραγίδα στο Διαβατήριο σου.

θα υπάρξει κανένα πρόβλημα τότε, στην έξοδο μου από την Μολδαβία, ή θα πρέπει να πάω στο OVIR της περιοχής του Κισινιεβ να το κανονίσω αυτό?

Αγαπητέ Θανάση υπέρμαχε των U2, κρίνω ότι είναι η μεγάλη σου ευκαιρία να γίνεις μια και καλή μόνιμος πολίτης της Υπερδνειστερίας. Κρίνω επίσης ότι η ζωή εκεί ίσως να δίνει πια ένα ποιο πραγματικό νόημα για τις αναζητήσεις μας. :idea:

δικός σου

ΥΓ: Μην ανησυχείς.. το κόμμα θα ετοιμάσει σχέδιο απεγκλωβισμού σου σε ειδική αποστολή.. lets have some fun after all... :mrgreen: sorry για το off.. :oops:

ОК товарищ, αν πάθω τίποτα στο Τιράσπολ, από τις δυνάμεις του Ιγκόρ Σμιρνόφ , θα στείλω Τέλεξ στα γραφεία σας στην Αθήνα. Είθε ο σύντροφος Computerise να με βοηθήσει ;Ρ