Θέλετε να πείτε για παράδειγμα αν κάποιος μετανάστης ξυλοφορτωθεί από κάποιον ντόπιο δεν έχει το δικαίωμα να παραπονεθεί επειδή δεν γνωρίζει τη γλώσσα;
Τι είναι πιο σημαντικό η ακεραιότητα του μετανάστη ή η αδυναμία του να εκφραστεί ή η αδυναμία του να αντιμετωπίσει να φαινόμενα;
Και να μην πηγαίνουμε μακριά το περιοδικό Remove Before Flight ένα από τα πιο σημαντικά έντυπα του τόπου στις αερομεταφορές, στα πρώτα του τεύχη (τα έχω) ήταν αδιόρθωτα, με λάθη και ασύντακτα… δεν είναι ανάγκη να παραθέσω παραδείγματα. Η ηρωική προσπάθεια των εκδοτών δε στάθηκε σε αυτό… είχαν ανάγκη να δημιουργήσουν κάτι σημαντικό και χρήσιμο και να πουν αυτά που είχαν να πουν. Το δημιούργησαν… το διαβάζουμε.
Τα δικά μου μάτια και αυτιά βλέπουν και ακούν τη διαμαρτυρία. Μου φαίνεται aas59 και 6circles πως σε άλλη περίπτωση πέφτουμε σε κοινωνικά ρατσιστικά πρότυπα που δεν έχουν να κάνουν με την ουσία.
Η ουσία είναι πως κάποιος (η Ciel) υποστήριξε τα δικαιώματα της στον αεροπορικό τομέα. Αυτά τα δικαιώματα δεν είναι μόνο δικά της, είναι του κάθε ένα, ατομικά ή εταιρικά, με δραστηριότητα στο χώρο των αερομεταφορών. Η διαμαρτυρία δεν είναι βλαπτική για κανέναν, το αντίθετο μάλιστα, τη στιγμή που από τα πιο ισχυρά Σωματεία της χώρας (αυτά της ΟΑ) έχουν εμπαιχτεί και ίσως κάποιοι εργαζόμενοι να έχουν ενδώσει κιόλας σε υποσχέσεις (και καλά έχουν κάνει δεν τους κατηγορεί κανένας). Ποιόν θα ωφελήσει η κατάσταση που θα δημιουργηθεί;
Εγώ είμαι με το μέρος της Ciel που δεν έβαλε καμία ουρά στα σκέλια (και δε μιλάω αναφορικά με τα σωματεία). Να σκεφτούμε όμως και το άλλο… μήπως η Ciel έγραψε την καταγγελία στα ελληνικά και κάποιος τη μετέφρασε στα αγγλικά (Ευρωπαϊκή Ένωση είμαστε) ή μήπως αυτό που διαβάσαμε είναι άρθρο και όχι η καταγγελία; Διάβασε κανένας όλη την καταγγελία στα ελληνικά εάν υπάρχει; γιατί μιλάμε για αποσπάσματα από άρθρο εδώ.
ΑΣ ΤΑ ΕΓΡΑΠΣΕ ΛΙΠΟΝ ΛΑΘΩΣ,. ΤΟ ΓΑΙΓΩΝΟΣ ΜΑΙΤΡΑ!