Coronavirus και αεροπορία - Εξελίξεις και επιπτώσεις

Προφανώς και δεν θα σου αρνηθούν, θα πληρώσεις και θα κάνεις.
 
Σήμερα, άφιξη στη Θεσσαλονίκη από Βιέννη (με OS) επίσης έστειλαν τα περισσότερα άτομα σε τεστ. Έχω την εντύπωση ότι αυτή τη στιγμή ελέγχουν αρκετά περισσότερα άτομα απ’ ότι πριν τα Χριστούγεννα, παρά το γεγονός ότι πρέπει να κάνεις τεστ ήδη πριν από την αναχώρηση.

Σκανάρουν το PLF, και ανάλογα με το τί εμφανίζεται στην οθόνη τους σε στέλνουν (δηλ. προφανώς δεν είναι πια σύμφωνα με το τον πρώτο αριθμό του Code κλπ.). Ούτε παίζει ρόλο εάν έχεις κάνει PCR ή μόνο rapid test. Eίμαι εμβολιασμένη 3 φορές, είχα αρνητικό PCR, και με έστειλαν.

Και υποθέτω ότι την ανανέωση του ΝΟΤΑΜ για τα τεστς θα την ανακοινώσουν Δευτέρα 10 Ιανουαρίου λίγο πριν τα Μεσάνυχτα;
 
Είχα την ίδια σκέψη και ήμουν σίγουρος οτι θα το σχολίαζες, και εγω ελεγα να πω ακριβώς το ίδιο (η ιστορία επαναλμβάνεται με περυσσι). Δεν ξέρω βεβαια ποσο θα μπορούν τελευταία στιγμή να κανονισουν pcr test οταν παντού και στο travel.gov.gr αναφέρει το 10/1. Ειλικρινά τραγικό αν γινει η ανανεωση τώρα. Γύρισα 4/1 απο Ελσίνκι, Αθήνα, σκάναραν το PCR, pcr δεν είδαν, επρεπε βεβαια να το δουν στην Φινλανδία!

τεστ δεν περάσαμε, δεν ξερω αν εχει εμπειρία κανείς απο ανταπόκριση τι γίνεται. Πχ εμείς ειχαμε ανταπόκριση για Χανιά, τι γινεται αν σε τσιμπήσουν για rapid Αθηνα και βγεις θετικός, προφανώς δεν συνεχίζεις την πτήση σου σωστά;

Πάντως γενικά θεωρώ το PCR για την είσοδο στη χώρα εντελώς άκαιρο, οταν εχεις 5 μερες 40.000 κρουσματα τη μέρα! Στο Αθήνα Χανιά είχε παιδιά που έβηχαν και τους πιεζαν οι γονείς να μην βήχουν τώρα (στη διάρκεια της επιβίβασης), και κατά τα άλλα εγώ έπρεπε να κανω PCR στη Φινλανδία, 3πλά εμβολιασμένος, κτλ κτλ.

Τέλως πάντων, να θες να κλείσεις το επόμενο εισιτήριο και να μην τολμάς.
 
Εγώ πετάω Δευτέρα και φτάνω ΑΤΗ κατά τις 22:00 :p Στη Γερμανία η συζήτηση είναι αν το ιατρικό προσωπικό με 3 δόσεις έχει καμιά έννοια να μπαίνει σε 5μερη καραντίνα, καθώς δεν θα υπάρχει κανείς να δουλέψει στα νοσοκομεία. Με βάση την εξέλιξη της πανδημίας, το τσεκάρισμα που γίνεται στις πύλες εισόδου, δεν νομίζω ότι έχει πλέον κάποιο νόημα. Πριν ήταν μια διαχείρηση ρίσκου, πλέον αφού όλοι αργά ή γρήγορα θα κολλήσουν όμικρον όπως λένε οι ειδικοί και όπως βλέπουμε από τα κρούσματα με κοντά στο 1% του πληθυσμού να κολλάει κάθε μέρα (μαζί με τα μη δηλωμένα), δεν βλέπω τον λόγο γιατί η Ελλάδα να είναι διαφορετική από την Γερμανία στο πρωτόκολλο εισόδου (και εδώ γεμάτες είναι οι ΜΕΘ, με ανεμβολίαστους ασθενείς).
 
Σήμερα έφτασα Ντουμπάι. Πρώτη φορά. Πέταξα από το Μοναχο με Lufthansa. Λίγο πριν τα διαβατήρια φώναζαν το Μοναχο να πάει σε άλλη σειρά, εμείς περάσαμε κατευθείαν. Είχε μια πτήση από Λονδίνο σιγουρα, συν άλλες αλλά δεν άκουσα πόλεις, τους οποίους όλους τους έστελναν για test.
 
Πολλές χώρες ζητούν PCR ή rapid, όμως χωρίς επιπλέον τεστ κατά την είσοδο, το οποίο πλέον είναι περιττό. Ποσοστιαία αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, τα κρούσματα που ανιχνεύονται στις πύλες εισόδου της χώρας αποτελούν 1/1000 των ημερήσιων κρουσμάτων. Σε απόλυτο αριθμό είναι περίπου 30-40 και για την ανίχνευση τους ξοδεύονται μερικές εκατοντάδες τεστ, τη στιγμή που διαβάζω ότι δεν υπάρχουν αρκετά τεστ για τους μαθητές ενόψει της επανέναρξης των σχολείων. :stupid::wall:
Αξιοσημείωτο είναι το παράδειγμα της Δανίας όπου για την είσοδο είναι απαραίτητο PCR 72h ή rapid 48h, ενώ εξαιρούνται όσοι έχουν πιστοποιητικό νόσησης έως 180 ημερών. Το πιστοποιητικό νόσησης ισχύει για 180 ημέρες σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. πλην Ελλάδας, η οποία έχει ουσιαστικά καταργήσει το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό, το οποίο πρώτη είχε ζητήσει προ 7μηνου ενόψει τουρισμού και φυσικά πρώτη θα εφαρμόσει ξανά, μόλις μπει η άνοιξη. :mrgreen:
 
Παραμένει ως έχει η ΝΟΤΑΜ για τα τεστ, έως 24 ΙΑΝ. Μόνη αλλαγή στις μέρες καραντίνας που αλλάζει σε 5.

 
Αθήνα - Μαδρίτη: Έλεγχος για ευρωπαϊκό πιστοποιητικό και ισπανικό PLF πριν την επιβίβαση. Σκανάρισμα ισπανικού PLF κατά την άφιξη.
Μαδρίτη - Αθήνα: Έλεγχος για αρνητικό τέστ και ελληνικό PLF πριν την επιβίβαση. Σκανάρισμα ελληνικού PLF στην άφιξη.
Ούτε 20 δευτερόλεπτα καθυστέρηση και στους 4 ελέγχους.
 
Ενώ σε Ευρωπαϊκό επίπεδο τα κράτη μέλη αποφάσισαν ότι από 1 Φεβρουαρίου θα επαναφέρουν την ελεύθερη κυκλοφορία με το Ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό κι ότι δεν θα επιβάλλουν άλλες απαιτήσεις, και αρκετές χώρες ήδη κατάργησαν τα τεστ για τους εμβολιασμένους, η Ελλάδα συνεχίζει να ανανεώνει σιωπηλά τα ΝΟΤΑΜ για το αρνητικό τεστ για όλους.

Και σαν να μην φτάνει αυτό, συνεχίζουν να στέλνουν σχεδόν όλους σε «δειγματολογικό τεστ» μετά την άφιξη, τουλάχιστον στη Θεσσαλονίκη (όπου με τις λίγες διεθνείς πτήσεις που δεν ακυρώθηκαν προφανώς έχουν την δυνατότητα να το κάνουν….).

Μόνο τον Ιανουάριο από 4 αφίξεις (1 x OS από VIE, 1 x LH από MUC, 2 x A3 από FRA), με έστειλαν 4 φορές….

Δηλαδή, είμαι εμβολιασμένη 3 φορές, κάνω PCR (πληρώνοντας 67 Ευρώ στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, ακόμα για το rapid test εκεί θέλουν 55 Ευρώ, και εάν έχεις ανταπόκριση με της 24 ώρες πριν από την άφιξη δεν έχεις πολύ περιθώριο), και μετά την άφιξη άλλο τεστ. Φτάνει πια:wall: :wall::wall:
 
Top