Coronavirus και αεροπορία - Εξελίξεις και επιπτώσεις

• Thread starter Thread starter OveLix
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Αν έχεις ευρωπαϊκή κάρτα υγειάς είσαι Οκ ! για το νοσοκομείο φυσικά.

Πραγματικα απαραδεκτοι. Σαν να λενε μην ταξιδεψετε. Με βαζει 3πλα εμβολιασμενος σε χωρα με ελαχιστα κρουσματα και θανατους να δωσω αλλα 200 ευρω μαζι με την γυναικα μου. Για να παω μετα στην πιχτρα τα λεωφορεια και την Ερμου....Τελικα αρχιζω και πιστευω καποια απο αυτα που λενε οι αρνητες....
Έτσι είναι, θέλουν να μην ταξιδεύουμε. Κι ενώ ο Μητσοτάκης ήτανε από τους πρώτους που ζήτησε ενιαίο Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό, για να έρθουν οι τουρίστες (και αφήνουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα), τώρα είναι από τους πρώτους που στην ουσία το καταργεί. Και προσωπικά δεν πιστεύω ότι μετά τις 10 Ιανουαρίου θα ταξιδέψουμε ξανά χωρίς τεστ. Ίσως την άνοιξη όταν αρχίζει η τουριστική σαιζόν.

Κι εγώ έχω βαρεθεί. Σταμάτησα να μετρήσω πόσα PCR έχω κάνει και πόσα λεφτά έχω πληρώσει από πέρσι τον Αύγουστο (όταν το Βέλγιο μπήκε στη σχετική λίστα της Ελλάδας) μέχρι τέλος Ιουνίου (όταν ήμουνα πλήρως εμβολιασμένη). Πριν από 2 εβδομάδες έκανα και τη τρίτη δόση, και παρ΄όλ΄αυτά ξανά το ίδιο. Φτάνει πια….

Όποιον γνωρίζω που είχε κάνει κράτηση για να περάσει τα Χριστούγεννα στο εξωτερικό έχει ήδη μεταφέρει τις πτήσεις για μέσα στο 2022. Μαζί σ' αυτούς και εγώ!

Μεγάλος ο αιφνιδιασμός.

Μεγάλος αιφνιδιασμός και άδικος, εκτός αν υπάρχει κάτι που δεν ξέρουμε. Εγώ πέταξα λοιπόν για Φινλανδία, λόγω οικογένειας, ευτυχώς σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος θα βγει άκρη λόγω ότι υπάρχουν συγγενείς και σπίτια εδώ, αλλά φυσικά το κόστος τεράστιο. Τα rapid ξεκινάνε από 65, τα pcr από 100, αλλά δεν ειναι όπως σε εμας που κανείς rapid se κάθε ιατρείο και φαρμακείο. Έχεις 3-4 εταιρίες, όχι όλες 24h και το rapid 24h δεν αφήνει πολλές εναλλακτικές για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο από την προηγούμενη μέρα, καθώς είναι 24 ώρες πριν την άφιξη, Αρα 20 ώρες πριν την αναχώρηση, 18 αν βάλεις και το χρόνο στο αεροδρόμιο.

Δουλεύοντας στον τουρισμό, με εξοργίζει απίστευτα να βλέπω το καλοκαίρι το χυμαδιο που έρχεται, με ανύπαρκτα μέτρα σε αεροδρόμια, με αμφιβόλου πιστοποιητικά από ορισμένες χώρες, και τώρα , ενώ κανείς by the book τα πάντα, τρίτες δόσεις, μάσκες, περιορισμό μετακινήσεων κτλ, έρχομαι να ξαναπληρωσω και το τεστ και το ρίσκο και τη σκοτούρα. Και το καλοκαίρι όταν μια χώρα θα βάλει πάλι περιορισμό θα τους βρίζουμε που εκλεισαν τη χώρα και χάσαμε κρατήσεις. Στην τελικά, διασπορά υπάρχει ήδη στη χώρα, δεν είναι ότι θα έρθει κάτι...βάλε υποχρεωτικό τεστ στην άφιξη, έστω και ραπίντ, να κάνω καραντίνα σπίτιο μου αν είναι. Έτσι κ αλλιώς οποίος έχει κλείσει εισιτήριο σε αεροπλάνο και αποφασίζει να ταξιδέψει, έχει πάρει καλώς η κακώς και ένα ρίσκο όπως παντού. Αλλά το να βλέπω πχ εκδήλωση φωτισμού δέντρου στα Χανιά, με γεμάτο κόσμο χωρίς προστασίες, που συνειδητά δεν πήγα λόγω κόσμου...και από την άλλη να βολταρω μόνος μου στο δάσος στη Φινλανδία, αναπνέοντας καθαρό αέρα και αλλάζοντας παραστάσεις για να προετοιμαστούμε για άλλη μια τουριστική σεζόν τρέλας, και στην τελική να πρέπει εγώ να είμαι αυτός που θα πληρώσει..ε προφανώς με εξοργίζει.

Μόλις επέστρεψα από Βερολίνο. Στο αεροδρομιο εκεί ζήτησαν πιστοποιητικό, τον τεστ κ plf.
Στην Θεσσαλονικη σκαναραν το plf, (στα τελευταία ταξίδια μόνο το έδειχνα) και με έστειλαν για δειγματοληπτικο έλεγχο. Ουσιαστικά όλο το αεροπλάνο πέρασε από ελεγχο μόνο 5-6 άτομα δεν ελέγχθηκαν.
Εγώ είχα rapid 24 ωρών, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο.

Γνωστοί μου που ταξίδεψαν DUS-SKG ελέγχθηκαν επίσης κατά την άφιξη με rapid test, όπως έγινε και με τους υπόλοιπους επιβάτες της πτήσης.

Καλά κάνουν και ελέγχουν διεξοδικά, όμως:

1. Ελπίζω να κάνουν το ίδιο και με τις αφίξεις από άλλες χώρες και να ξοδεύουν τους πόρους που έχουν σωστά και όχι αβέρτα. Η Γερμανία έχει -ακόμα- ποσοστό Όμικρον λιγότερο από 10% επί του συνόλου των θετικών. Ολλανδία, Δανία, Βέλγιο, Η.Β. είναι πάνω από 70% αν δεν κάνουν λάθος τα στοιχεία μου. Η Γαλλία είναι επίσης αρκετά ψηλά.
2. Η Ελλάδα είναι σίγουρα πάνω από 70% αυτή τη στιγμή. Δε νομίζω να πιστεύει κανείς ότι το ποσοστό αυτό αφορά μόνο την Αττική...
3. Σε σύνολο 21000+ κρουσμάτων από χθες, 14 (ολογράφως δεκατέσσερα) εντοπίστηκαν στις εισόδους της χώρας. Επομένως θα ήταν πιο χρήσιμο να χρησιμοποιηθούν τα υπάρχοντα rapid tests για μαζικό έλεγχο του πληθυσμού και όχι για ταξιδιώτες, οι οποίοι έχουν ελεγχθεί ούτως ή άλλως πριν την αναχώρηση τους.
Αναρωτιέμαι ποιος είναι υπεύθυνος για όλη αυτή τη στρατηγική και το σχεδιασμό ελέγχου.:wall::banana:

Εγώ πάντως που κατέβηκα από Αγγλία στις 23 δεν έκαναν κανένα μας τεστ.

Αφού το έχω ακούσει κατά καιρούς και από άλλους ότι έστειλαν λίγο πολύ όλο το αεροπλάνο σε έλεγχο, αναρωτιέμαι μήπως κάνουν και «δειγματολογικό έλεγχο» με την έννοια ότι εκτός από κάποια άτομα παίρνουν και κάποιες πτήσεις…

Κι εγώ ήρθα στις 23/12, από το Βέλγιο μέσω Ζυρίχης, χωρίς έλεγχο. Αν και στη Θεσσαλονίκη εδώ και κάποιες εβδομάδες σκανάρουν και το πιστοποιητικό εμβολιασμού και το PLF.

Μόλις έφτασα Θεσσαλονίκη από Βιέννη. Περάσαμε όλοι από έλεγχο plf και πιστοποιητικού εμβολιασμού αλλά δεν έστειλαν κάποιον για τεστ απ' ό,τι είδα.

Σύμφωνα με τα τελευταία που ακούστηκαν για τα pcr, μεγάλος φόρτος εργασίας κ να κάνουν μόνο ανεμβολιαστοι με θετικό rapid.
Αν κάποιος θα ταξιδέψει εξωτερικό σε χώρα που χρειάζεται pcr για να σε δεχθεί, υπάρχει περίπτωση να αρνηθούν να σου κάνουν; Προφανώς μιλάω για ιδιωτικό εργαστήριο