Μεγάλος αιφνιδιασμός και άδικος, εκτός αν υπάρχει κάτι που δεν ξέρουμε. Εγώ πέταξα λοιπόν για Φινλανδία, λόγω οικογένειας, ευτυχώς σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος θα βγει άκρη λόγω ότι υπάρχουν συγγενείς και σπίτια εδώ, αλλά φυσικά το κόστος τεράστιο. Τα rapid ξεκινάνε από 65, τα pcr από 100, αλλά δεν ειναι όπως σε εμας που κανείς rapid se κάθε ιατρείο και φαρμακείο. Έχεις 3-4 εταιρίες, όχι όλες 24h και το rapid 24h δεν αφήνει πολλές εναλλακτικές για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο από την προηγούμενη μέρα, καθώς είναι 24 ώρες πριν την άφιξη, Αρα 20 ώρες πριν την αναχώρηση, 18 αν βάλεις και το χρόνο στο αεροδρόμιο.
Δουλεύοντας στον τουρισμό, με εξοργίζει απίστευτα να βλέπω το καλοκαίρι το χυμαδιο που έρχεται, με ανύπαρκτα μέτρα σε αεροδρόμια, με αμφιβόλου πιστοποιητικά από ορισμένες χώρες, και τώρα , ενώ κανείς by the book τα πάντα, τρίτες δόσεις, μάσκες, περιορισμό μετακινήσεων κτλ, έρχομαι να ξαναπληρωσω και το τεστ και το ρίσκο και τη σκοτούρα. Και το καλοκαίρι όταν μια χώρα θα βάλει πάλι περιορισμό θα τους βρίζουμε που εκλεισαν τη χώρα και χάσαμε κρατήσεις. Στην τελικά, διασπορά υπάρχει ήδη στη χώρα, δεν είναι ότι θα έρθει κάτι...βάλε υποχρεωτικό τεστ στην άφιξη, έστω και ραπίντ, να κάνω καραντίνα σπίτιο μου αν είναι. Έτσι κ αλλιώς οποίος έχει κλείσει εισιτήριο σε αεροπλάνο και αποφασίζει να ταξιδέψει, έχει πάρει καλώς η κακώς και ένα ρίσκο όπως παντού. Αλλά το να βλέπω πχ εκδήλωση φωτισμού δέντρου στα Χανιά, με γεμάτο κόσμο χωρίς προστασίες, που συνειδητά δεν πήγα λόγω κόσμου...και από την άλλη να βολταρω μόνος μου στο δάσος στη Φινλανδία, αναπνέοντας καθαρό αέρα και αλλάζοντας παραστάσεις για να προετοιμαστούμε για άλλη μια τουριστική σεζόν τρέλας, και στην τελική να πρέπει εγώ να είμαι αυτός που θα πληρώσει..ε προφανώς με εξοργίζει.