Cyprus Airways News

  • Thread starter Thread starter gioannis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Για την ακρίβεια ακόμα χειρότερα από αυτό που φαντάζεσαι, επειδή το «χι» και το «χε» στα Ισπανικά είναι πολύ πιο βαριά λαρυγγικά από ο,τι στα Ελληνικά (περίπου σαν τον ήχο που κάνει κανείς πριν φτύσει, και δεν κάνω πλάκα).
 
Γιατί εγώ νομίζω ότι στα ισπανικά της (Καστίλλης) προφέρεται "Χερόνα" και γράφεται Gerona, ενώ Girona γράφεται στα καταλανικά και προφέρεται "Ζιρόνα" (με το "Ζ" παχύ); Όχι πως έχει ιδιαίτερη σημασία, απλά επειδή ήδη έχουμε βγει εκτός θέματος...
 
Πιθανόν να έχεις δίκιο, σε τόση λεπτομέρεια δεν μπορώ να απαντήσω.
Και σίγουρα δεν έχει και τόση σημασία, απλά κουβέντα να γίνεται. :)
 
Οι συγκεκριμένοι tour operators LOUIS - TOP KINISIS - GO TOURS τα προηγούμενα χρόνια συνεργάζονταν με Eurocypria και άλλες εταιρίες εκτος απο τις Κ.Α.Το καλοκαίρι που μας πέρασε ο tour operator Royal Holidays έδωσε συμβόλαιο σχεδόν 100 πτήσεων που ήταν μια σημαντική οικονομική ανάσα για τις Κ.Α.Οι πιο πάνω tour operators την ίδια εποχή δεν έδωσαν κανένα συμβόλαιο στις Κ.Α.Με πιο θράσος έρχονται τώρα να ασκήσουν κριτική στην Cyprus που ξαναδίνει τα χέρια με την Royal Holidays.

Για την ιστορία οι Κ.Α. παρόλο που συμφώνησαν με την Royal Holidays,ανακοίνωσαν πως δεν έκλησαν ποτέ τη πόρτα σε κανένα τουριστικό γραφείο και αν έρθουν προσφορές για πτήσεις απο άλλα τουριστικά γραφεία τα έχουν ενημερώσει πως θα τις αποδεκτούν εφόσων συμφέρουν οικονομικά και υπάρχουν διαθέσημα αεροσκάφη.

Οι Κ.Α. παρόλο πολύ αργά άρχησαν να συμμαζεύονται και δεν θα χαρίζεται τίποτα πια.Η αρχή έγινε με την Πάφο και η προσεκτική επιλογή με τουριστικά γραφεία η συνέχεια.Ακολουθούν κι άλλα..
 
Sorry κιολας, αλλα
διαφωνω οριζοντιος, καθέτως και πλαγίως με την αποψή σου-και των ΚΑ.

Σε μια περίοδο που η κάθε ετιαρεία ψάχνει να έχει κόσμο-κινηση, βάζεις εγωισμούς μπροστά. Άλλωστε οι ΚΑ δεν είναι ούτε LH ούτε AF/KLM/AZ. Που και αυτές οι εταιρείεσ αυτά δεν τα κάνουν.
Αρχικά απο μόνη της η εταιρεία έπρεπε να πιάσει αυτούς του πράκτορες και να τους πει σασ δίνω αεροπλάνα και πετάξτε εκεί που θέλετε. Τα Α330 κάθονται και φεύγουν απο τισ ΚΑ ...μένουν Α320 και Α319. Με κόψιμο την Πάφο θα βγάλει το ψωμί της με το κάΘΕ Λονδίνο που πετάει? Όλοι ξέρουν οτι τα λεφτά είναι στα τσάρτερ.

Υπάρχουν τόσες πολλες εταιρείες-κοινοτικές που αμάν κάνουν να βρούν μεγάλα πρακτορεία για πτήσεις. Πιστεψέ με δεν θα κάτσουν να ασχοληθούν πολύ με τις ΚΑ.
(Ακριβώς ίδια πολιτική πΟΑ, και είδαμε τι έγινε).
 
Μα οι Κ.Α. ψάχνουν επιβατική κίνηση απλώς τέρμα ο ''φιλανθρωπικός'' χαρακτήρας προς τρίτους.Και αφού σου αρέσει το ξεκατίνιασμα οπος λες να και η ανακοίνωση-απάντηση στα ΜΜΕ των Κ.Α. προς τους συγκεκριμένους Tour Operators :


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι Κυπριακές Αερογραμμές επιθυμούν να εκφράσουν τη λύπη τους για το περιεχόμενο ανακοίνωσης που εξέδωσαν από κοινού σήμερα οι οργανισμοί Top Kinisis, Louis Tours και Lets Go Tours. Δηλώνουν παράλληλα ότι ουδέποτε περιφρόνησαν οποιοδήποτε συνεργάτη τους ή ταξιδιωτικό πράκτορα, όπως αφήνεται άστοχα να νοηθεί και πάντοτε συμπεριφέρνονται δεοντολογικά και με σεβασμό, στο πλαίσιο της διασφάλισης και των δικών τους συμφερόντων. Γι αυτό έδωσαν σε όλους τους συνεργάτες τους την ευκαιρία και είχαν πάντοτε τις πόρτες ανοιχτές για διαβούλευση με στόχο την σύναψη εμπορικών συμφωνιών για ναυλωμένες πτήσεις, είτε για το καλοκαίρι, είτε για άλλες χρονικές περιόδους.

Μετά από συγκεκριμένο αίτημα για ναυλωμένες πτήσεις κατά την καλοκαιρινή περίοδο που τέθηκε από τον οργανισμό Royal Holidays Tours η Εταιρεία μας συνομολόγησε στις 19 Ιανουαρίου εμπορική συμφωνία μαζί του για πραγματοποίηση 130 ναυλωμένων πτήσεων το ερχόμενο καλοκαίρι. Οι Κυπριακές Αερογραμμές θεωρούν συμφέρουσα αυτή τη συμφωνία, μέσω της οποίας διασφαλίζεται πρόσθετη εργασία για το ερχόμενο καλοκαίρι, καθότι το πεδίο στην διεκδίκηση πτήσεων για παρόμοιους προορισμούς παρουσιάζεται ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Άλλη εταιρεία του εξωτερικού ξεκίνησε να διαφημίζει και να πωλεί πτήσεις από τη Λάρνακα προς παρόμοιους προορισμούς για το ερχόμενο καλοκαίρι πριν την υπογραφή της συμφωνίας με τη Royal Holidays Tours. Προφανώς κάποιοι είχαν πολύ πριν τη συνομολόγηση αυτής της συμφωνίας κάνει άλλες επιλογές για αυτό και οι ισχυρισμοί ότι από πλευράς Κυπριακών Αερογραμμών δεν τηρήθηκε η δεοντολογία είναι αβάσιμοι.

Οι Κυπριακές Αερογραμμές ακόμη και σήμερα είναι σε θέση να προσφέρουν ναυλωμένες πτήσεις, για συγκεκριμένους προορισμούς και στους πιο πάνω οργανωτές ταξιδιών, αλλά και σε άλλους. Δυστυχώς, οι οργανωτές ταξιδιών που διαμαρτύρονται έχουν κάνει άλλες επιλογές, οι οποίες είναι σεβαστές στο πλαίσιο του ελεύθερου ανταγωνισμού. Είναι λυπηρό όμως γιατί στο έντονο ανταγωνιστικό πεδίο που αναπτύσσεται και στον κλάδο των ταξιδιωτικών γραφείων κάποιοι επέλεξαν να εμπλέξουν και τις Κυπριακές Αερογραμμές, πράγμα που ευλόγως προκαλεί ερωτηματικά για τις προθέσεις τους.

Οι Κυπριακές Αερογραμμές με επαγγελματισμό και δεοντολογία θα συνεχίσουν να τιμούν τους συνεργάτες τους, τηρώντας τις αρχές του αλληλοσεβασμού και του αμοιβαίου συμφέροντος, προσφέροντας παράλληλα την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση στο επιβατικό κοινό για το οποίο υπάρχουν.

28 Ιανουαρίου 2011

Υ.Γ : Οσο για το αληθινό πρόσωπο φιλανθρωπίας της εταρίας,οι Κ.Α. εκτέλεσαν πριν λίγους μήνες ναυλωμένη πτίση για Κέρκυρα όπου μεγάλη εκδήλωση για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες έλαβε χώρο.Λίγο αργότερα με ενα λιγό διαφορετικό πρόσωπο φιλανθρωπίας,έπεσε το χιόνι τις αρκούδας στη Αγγλία και παρόλο που το πιο εύκολο και πιο οικονομικό για την εταιρία θα ήταν να ακυρώσει τις πτήσεις,εκτέλεσε επιπλέον πτήσεις σε Stansted και Luton για να φέρει πισω οσους κύπριους (κυρίως φοιτητές) μπορόυσε,κίνηση οικονομικά χαζή αφου έχασε κοντά στο 1εκ ευρώ.Και τώρα ίσως ζητηθεί να εκτελέσει έκτακτες πτήσεις για Αίγυπτο για να μεταφέρει ξένους υπήκοους στη Κύπρο.
 
Επειδή όλα παίζονται για το χρήμα και είναι λογικό, και αφου οι ΚΑ δεν τα βρήκαν μια χρονιά με τους πράκτορες δε σημαίνει ότι την επομενη και πάλι δε θα ταβρουν.
ΟΚ..οι ΚΑ τα βρηκε με την royal holidays, ειναι σεβαστό αυτό. Ας πήγαιναν πρώτοι οι άλλοι. Απλά το στυλάκι να να δε σε παιζω γιατι περσι δε με επέλεξες καταντάει αηδία και αυτα τα παιδιαρίσματα σε τέτοιο καιρό είναι καλό να τα αποφευγουμε.

Αν οι ΚΑ έχουν ελευθερο σκάφος και γίνει ένα καλίο deal και με τους άλλους τοτε ολα οκ. Αν οχι...οι αλλοι πάνε αλλου.

Για τα υπολοιπα που γραφεις περι Αιγύπτου και φοιτητές, οποια εταιρεία μπορεί και το κάνει, Μπράβο της.
 
Μαλλον δεν είδες στην ανακοίνωση της εταιρίας πως τα άλλα τουριστικά γραφεία έδωσαν τα χέρια με ιδιωτική εταιρία (Α3) απο Λάρνακα για ελληνικά νησιά πρωτού οι Κ.Α. συμφωνήσουν με την Royal Holidays.Και οπως λέει η ίδια ανακοίνωση η Cyprus σέβεται την σημφωνία τους με την Αιγαίου και δεν έχει κλεισει τις πόρτες σε κανένα.Αρα δεν υπάρχει κανενα στυλάκι,απλώς η εταιρία εστω και παρα πολυ αργά άρχήζει να αλλάζει οικονομική πολιτική για να επιβιώσει,και αυτο ισως απαιτεί μια πιο αδιάλακτη θέση σε κάθε διαπραγμάτευση.

Ισως τα συγκεκριμένα τουριστικά γραφεία συνεργαζόμενα με την Α3 να έχουν αλλες προθέσεις ως προς την Cyprus.

Ισως οι φήμες περι εγκατάστασης μόνιμης βάσης απο αυτό το καλοκαίρι σε Ηράκλειο και Ρόδο απο Κ.Α. να θορύβησαν κάποιους.
 
Η ανανέωση στόλου συνεχίζεται,τελευταία απογείωση απο τη Λάρνακα σήμερα το 5B-DBA /A320-231 /msn 180/ για Σλοβενία,Λουμπλιάνα οπου πωλήθηκε.Μετά απο 20 έτη υπηρεσίας στις Κ.Α.
 
Top