Cyprus Airways News

• Thread starter Thread starter gioannis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Το "Morphou" έχει χρησιμοποιηθεί ξανά στο παρελθόν (σε BAC1-11). Τα 3 BAC1-11 είχαν ονόματα σύγχρονων κατεχόμενων πόλεων (Αμμόχωστος και Κυρήνεια τα άλλα δύο, που δόθηκαν μετά και στα Α330).

Έχει γίνει η τελική επιλογή των 2 ονομάτων για τα Α321, τα οποία είναι "Apostolos Andreas" και "Morfou" (παρόλο που για το 2ο έχει γίνει αναφορά στην επίσημη σελίδα της εταιρίας στο Facebook οτι χρησιμοποιήθηκε και πιο παλιά στο BAC-111. Οι νικητές είναι 4, 2 από την 1η φάση και 2 από τη 2η. Τα ονόματά τους μπορείτε να τα βρείτε στο παρακάτω link.

http://cyprusair.com/1156,0,0,6619,1-default.aspx

Έχω να κάνω μια καταγγελία για την γνωστή εταιρεία πτήσεων Cyprus airways γιατί έχει γίνει κάτι που για μένα είναι απαράδεκτο. Είχα κλείσει εισιτήριο για Κύπρο από όπου κατάγομαι και έχω χρόνια να κατέβω για τις γιορτές του Πάσχα, είχα δηλώσει από τον Μάρτιο ότι επιθυμώ να κατέβω με το σκυλάκι μου, μια ευγενική κοπελίτσα(δεν θυμάμαι όνομα) μου είπε ότι αν δεν υπάρχουν άλλα σκυλάκια στην πτήση δεν θα υπάρξει πρόβλημα αλλά να πάρω τηλ και 1-2 βδομάδες πριν για επιβεβαίωση. Κάλεσα λοιπόν χτες, Κυριακή και μίλησα με μια κυρία Ειρήνη Ψύλου η οποία μου είπε ότι δεν μπορώ να κατέβω με το σκυλάκι μου γιατί κατεβαίνουν πολλοί φοιτητές και υπάρχουν πολλές αποσκευές(δηλ αν εγώ είχα 5 αποσκευές θα μου άφηναν τις μισές στην Αθήνα?) ζήτησα να μιλήσω με υπεύθυνο και μου είπε ότι δεν υπάρχει κάποιος και να καλέσω σήμερα. κάλεσα λοιπόν σήμερα και μίλησα με μία υπεύθυνη Κα Μυρούλα η οποία δεν μου έδινε μια λογική απάντηση γιατί δεν μπορώ να κατέβω με το κατοικίδιο μου, μου έλεγε απλά ότι δεν γίνεται, της είπα ότι η πτήση δεν είναι γεμάτη μετά από έρευνα στο site της εταιρείας τους και ότι υπάρχει και η εξής αναφορά στο 'ανανεωμένο' τους site -Στις περιόδους αιχμής, τα κατοικίδια μπορούν να μεταφέρονται μόνο στην ειδικά διομορφωμένη και κλιματιζόμενη καμπίνα στο χώρο αποσκευών. Ως περίοδοι αιχμής καθορίζονται: 1η Δεκεμβρίου μέχρι 15 Ιανουαρίου, 20 μέρες πριν και μετά το Πάσχα, 7 μέρες πριν και μετά τις Προεδρικές ή Βουλευτικές εκλογές (Της Κύπρου)- η μόνη απάντηση που έπαιρνα μετά από μία ώρα που προσπαθούσα να τους πω ότι δεν μπορώ να αφήσω το κατοικίδιο μου στην Αθήνα ήταν δεν γίνεται και να το αφήσω στην Αθήνα ή σε ξενοδοχείο σκύλων ή να φύγω στις 15 του μήνα στις 7.30 το απόγευμα(τη μέρα του Πάσχα δηλαδή), τη μέρα του Πάσχα θα μπορούσα να το κατεβάσω αλλά Μεγάλη Πέμπτη όχι.Εννοείται ότι είναι η τελευταία φορά που πετάω με την πιο αναξιόπιστη εταιρεία που έχω ταξιδέψει ποτέ και εύχομαι ότι ακούγεται για πτώχευση της συγκεκριμένης εταιρείας να είναι αλήθεια.

ElixiR":2yvan8th said:
Εννοείται ότι είναι η τελευταία φορά που πετάω με την πιο αναξιόπιστη εταιρεία που έχω ταξιδέψει ποτέ...
Είναι δικαίωμά σου να ταξιδέψεις με αυτή την εταιρεία για τελευταία φορά και ειλικρινά εύχομαι να βρεις τρόπο να ταξιδέψει το σκυλάκι σου.

ElixiR":2yvan8th said:
...εύχομαι ότι ακούγεται για πτώχευση της συγκεκριμένης εταιρείας να είναι αλήθεια.
αλλά θα έπρεπε να ντρέπεσαι που εύχεσαι να κλείσει μια αεροπορική εταιρεία που δίνει δουλειά σε τόσο κόσμο.

OFF TOPIC

Διόρθωσέ με αν υπάρχει κάποιο λάθος στη λογική μου, αλλά αν η εταιρία δεν κλείσει και διώξει κόσμο σημαίνει ότι είχε παραπάνω κόσμο από όσο χρειαζόταν. Αν κλείσει, οι νέες εταιρίες που θα εξυπηρετούν τα δρομολόγια θα προσλάβουν μόνο όσο κόσμο χρειάζεται, ότι δηλαδή θα έκανε και η Cyprus αν δεν είχε κλείσει. Άρα αυτό που εύχεται δεν είναι κακό για τους υπαλλήλους, για την οικονομία της Κύπρου ναι λογικά, γιατί είναι πολύ πιθανό να προλάβουν ξένες εταιρίες και όχι να συσταθεί νέα κυπριακή. Όλα αυτά υποθετικά :P

Σε τετράωρη στάση εργασίας θα κατέλθουν την ερχόμενη Τετάρτη από τις 8.30 μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι οι πιλότοι για την μη ανανέωση της συλλογικής σύμβασης.

http://www.sigmalive.com/news/local/478269

thakaran":3fxj8ro3 said:
OFF TOPIC

Διόρθωσέ με αν υπάρχει κάποιο λάθος στη λογική μου, αλλά αν η εταιρία δεν κλείσει και διώξει κόσμο σημαίνει ότι είχε παραπάνω κόσμο από όσο χρειαζόταν. Αν κλείσει, οι νέες εταιρίες που θα εξυπηρετούν τα δρομολόγια θα προσλάβουν μόνο όσο κόσμο χρειάζεται, ότι δηλαδή θα έκανε και η Cyprus αν δεν είχε κλείσει. Άρα αυτό που εύχεται δεν είναι κακό για τους υπαλλήλους, για την οικονομία της Κύπρου ναι λογικά, γιατί είναι πολύ πιθανό να προλάβουν ξένες εταιρίες και όχι να συσταθεί νέα κυπριακή. Όλα αυτά υποθετικά :P

Δεν θα εμφανιστεί κανένας απομηχανής Θεός να αναλάβει τα δρομολόγια της Cyprus, αλλά ούτε και να προσλάβει ντε και καλά τους εργαζομένους που θα χάσουν την δουλειά τους. Δεν πιστεύω πως υπάρχει νοήμων άνθρωπος που πιστέυει πως το να χάσει κάποιος τη δουλειά του δεν είναι κάτι κακό γι'αυτόν.. Έλεος

ElixiR":2l0zdqk7 said:
...εύχομαι ότι ακούγεται για πτώχευση της συγκεκριμένης εταιρείας να είναι αλήθεια.

Μπαίνεις σε ενα αεροπορίκο φορουμ και έυχεσαι να πτωχεύσει μια εταιρία?και γιατί? επειδή σου συμπεριφέρθηκαν 2-3 υπαλλήλοι της άσχημα.Αυτό σε κάνει να μην έχεις μεγάλη διαφορά απο το ζωο σου.

Το ότι η Cyprus πάσχει από customer service το ήξερα, το βιώνω και το καταδικάζω. Αυτό όμως που ανακάλυψα διαβάζοντας την τελευταία γραμμή του ποστ του κοριτσιού με το κατοικίδιο, είναι ότι άλλος ένας άνθρωπος είναι στα σίγουρα πιο βλάκας από μενα!

Απ'ότι κατάλαβα από εδώ
http://cyprusair.com/702,0,0,0,1-Ταξιδεύοντας-με-κατοικίδια.aspx
δεν ειναι de facto το οτι ένα κατοικίδιο θα ταξιδέψει. Δεδομένου ότι θα πρέπει να γίνει αίτηση συμπεραίνουμε ότι η αίτηση αυτη μπορεί και να απορριφθεί.

Από την άλλη όμως δεν είναι δυνατόν ένας επιβάτης να μη μπορεί να γνωρίζει εκ των προτέρων αν μπορεί να πάρει το κατοικίδιο μαζί του. Αν δεν ήταν κατοικίδιο και ήταν μια οποιαδήποτε αποσκευή, τότε δεν θα υπήρχε περιορισμός.(!)

H iata πάντως αφήνει το θέμα στους κανονισμούς των εταιρίων...
http://www.iata.org/whatwedo/cargo/live ... /pets.aspx