Cyprus Airways News

Εδω θα βρειτε πολλα στατιστικα στοιχια τοσο για τα αεροδρομια της Κυπρου,την Ryanair αλλα και τις Κυπριακες οπου εχει εκτενεις αναφορες στο πτητικο προγραμμα αλλα και τα αεροσκαφη που θα εχει μονο 9 φετος μετα και την αποχωρηση των Α321.


http://www.anna.aero/2013/03/27/cyprus- ... -collapse/
 
Νομίζω ότι η οικονονομική τραγωδία που βίωσε η Κύπρος αυτές τις μέρες, με αμέτρητες επιχειρήσεις να μετρούν δεκάδες εκατ. ευρώ ζημιών, αλλά και το επερχόμενο κύμα οικονομικής δυσπραγίας/δυστοκίας θα επηρεάσει τα αεροπορικά ταξίδια των Κυπρίων σε μεγάλο βαθμό,αρα και την κίνηση των εταιριών.Οι ΚΑ είναι ένα βήμα πριν το γκρεμό,η Α3 αγκομαχάει(αναμένει την πολυπόθητη παντρειά με ΟΑ)..Δεν ξέρω αν η FR στην Πάφο θα βγει βαρειά λαβωμένη,καθότι και οι εισερχόμενος τουρισμός ίσως υποστεί πληγμα με ολη την μιντιακη παραφιλολογία (και οι ευρωπαίοι στο μυαλό τους πλαθουν ιστορίες για αγρίους)..Σίγουρα έχει την ευελιξία να προσαρμοστεί.Αν πάντως οι ΚΑ κλείσουν, Α3,U2,FR θα πέσουν πρωτες να καλύψουν κενα..Ετσι κι αλλιώς η κίνηση που είναι year-round περίοριζεται σε λίγες αγορές,Ελλάδα,Βρετανία κυρίως και μετά οι υπόλοιπες..
 
Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, τα τρία σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι για το μέλλον των Κ.Α., τα οποία προβλέπουν:
1) Άμεσο τερματισμό της λειτουργίας των Κ.Α.
2) Προγραμματισμένο τερµατισµό της λειτουργίας των Κ.Α. μετά την καλοκαιρινή περίοδο.
3) Συνέχιση της λειτουργίας των Κ.Α. με 560 απολύσεις και δραστικές μειώσεις μισθών, μέχρι νεωτέρας. Αυτό το σενάριο προκρίνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο των Κυπριακών Αερογραμμών, με τη διατήρηση 6 αεροσκαφών συν ενός ως εφεδρικού.

http://www.philenews.com/el-gr/eidi...8/efialtika-senaria-gia-kypriakes-aerogrammes
 
Aς ζητήσουν και κανένα ευρώ απ' τον Βασιλάκη, η FR έδινε τα άντερα της (σε χρήμα και α/φη) για να προικίσει τον ανταγωνιστή της μπάς και εγκριθεί η εξαγορά της ΕΙ :twisted:
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Κυπριακού NewsIt, υπάρχει πρόθεση να καταργηθεί η γραμμή για το Heathrow του Λονδίνου:
http://www.newsit.com.cy/default.php?pn ... 2&catid=13

Δεν διευκρινίζεται αν θα "κοπεί" τελείως η σύνδεση Λάρνακας - Λονδίνου για τις Κ.Α. ή αν θα μεταφερθούν προς κάποιο άλλο αεροδρόμιο της Βρετανικής πρωτεύουσας, ακολουθώντας τον δρόμο και άλλων εταιρειών όπως η Estonian Air, Malev (R.I.P.) κ.τ.λ. (Gatwick), Adria Airways (Luton) και Luxair (London City). Το Stansted (όπου ήδη υπάρχουν 2-3 πτήσεις την εβδομάδα) και το Luton που βρίσκονται βόρεια του Λονδίνου θα βόλευαν την Κυπριακή παροικία που ζει ως επί το πλείστον στο βόρειο Λονδίνο, είναι δε σημαντικά φτηνότερα από το Heathrow.

Γιατί δεν είναι εύκολο να φέρουν σε δεύτερη μοίρα την πρώτη πόλη στον κόσμο σε Κύπριους κατοίκους (για κάθε Λευκωσιάτη αντιστοιχούν περίπου 2.5 απόδημοι Κύπριοι του Λονδίνου) και να κρατήσει στο δίκτυο πόλεις με πολύ μικρότερη κίνηση.
 
Άκουσα στις ειδήσεις κάτι για αναστολή πτητικού έργου της Cyprus τις επόμενες ημέρες.
Γνωρίζει κάποιος περισσότερα;;
 
Κοιτάνε μήπως μπορέσουν να λειτουργήσουν μέχρι τέλος της τουριστικής περιόδου γιατί ήδη έχουν περίπου 400.000 κρατήσεις. Χλωμό το βλέπω όμως... μπορεί και αύριο ακόμα να γίνει η αναστολή του πτητικού έργου (όχι κλείσιμο της εταιρείας ακόμα, καθώς πρέπει να διευθετηθούν υποχρεώσεις προς τρίτους).

Πλέον και με δεδομένη την οικονομική κατάσταση της Κύπρου (από τις 18 Απριλίου θα υπάρχει στάση πληρωμών, άρα χρεωκοπία της χώρας) δεν υπάρχει καμία ελπίδα για την Cyprus Airways.
 
Το πιο πιθανό σενάριο είναι η αναστολή των πτήσεων. Εδώ έκλεισαν μια τράπεζα με ανυπολόγιστες ζημιές την αεροπορική θα λυπηθούν; Οι Κ.Α είναι ένα τίποτα μπροστά σε αυτό που έγινε και πολύ φοβάμαι πως η Τρόικα δε θα αφήσει ούτε ένα ευρώ να φύγει προς στήριξη των Κ.Α.

Καλό θα ήταν βέβαια να περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις, λογικά αύριο.

Όσο για τη στάση πληρωμών της Κύπρου αυτό είναι μια προειδοποίηση λόγω αυξημένων προβλέψεων στα έσοδα του κράτους. Το κράτος χρειάζεται €80 εκατ. μέχρι το τέλος του μήνα για να αποφύγει τη στάση πληρωμών. Τίποτα δεν είναι δεδομένο ακόμα. Ας μή σπερνουμε τον πανικό αφού έχει μπει σε τροχιά μνημονίου και η Κύπρος. €10 δις περιμένει η Κύπρος, θα την αφήσουν να πέσει για €80 εκατ; (Όσα θέλουν οι Κ.Α για να ζήσουν τα επόμενα 3 χρόνια)
 
Top