Διαμαρτυρίες περιοίκων για θόρυβο στο LGAV

• Thread starter Thread starter LEKPO1A
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Stavros32":2l2csxpo said:
Christos55, το θέμα είναι ότι ευτυχώς ή δυστυχώς (προφανώς ευτυχώς) η μόνη περιοχή που δεν ενοχλείται από το θόρυβο του αεροδρομίου είναι η πόλη όπου βρίσκεται το αεροδρόμιο, δηλαδή η πόλη των Σπάτων! Όλες οι υπόλοιπες πλήττονται ανελεήτως!

Ειλικρινά δε μπορώ να κατανοήσω τη λογική σας. Τι θα σας ικανοποιούσε; Μια απότομη αριστερή στροφή, που θα κάνει τα απογειούμενα να περνούν πάνω από τα Σπάτα για να χαλάει η σιέστα και των εκεί κατοίκων;

Μένω μόνιμα στη νότια προέκταση του 03L/21R, ακριβώς στην ίδια απόσταση με την απόσταση του βορείου άκρου από τη Ραφήνα. Με νότιο άνεμο, όλες οι μεσημεριανές αναχωρήσεις περνούν πάνω από το σπίτι μου. Τι θα έπρεπε να κάνω σε αυτήν την περίπτωση;

Όπως είπε και κάποιο μέλος, η θέση του LGAV ήταν γνωστή εδώ και δεκαετίες, η πλειοψηφία των αεροσκαφών, που επιχειρούν είναι σύγχρονα και με λιγότερο θορυβώδεις κινητήρες από εκείνα που επιχειρούσαν στο LGAT (μεγάλωσα στο Παλαιό Φάληρο με το θόρυβο από τα 707, 727, 747, DC-10, Il-86 κλπ από πολύ νωρίς τα ξημερώματα μέχρι πολύ αργά το βράδυ, κάθε μέρα).

Στην περίπτωσή σας, όσες φορές έγινε παραβίαση του "μορατόριουμ" μεταξύ περιοίκων και ΔΑΑ, έγινε καθαρά για λόγους ασφαλείας πτήσεων: κάποιο πρόβλημα στα ραδιοβοηθήματα, ένα emergency ή έργα συντήρησης (μία από τις λίγες φορές, που είδαμε El Al να φεύγει από τον 03R).

Συμβουλή μου: χαλαρώστε

Πολυ γκρινια γκιρι γκιρι για το τιποτα βλεπω... Διαμαρτυρεσαι φιλε Σταυρο για ενα αεροδρομιο που εχει 3-4 κινησεις heavy την ημερα και ολες οι υπολοιπες ειναι 320 και μερικα ελικοφορα χωρις παλι να ειναι κανενα μεγκαχαμπ με 1000 κινησεις το 24ωρο . Ηθελα να ηξερα αν κατοικουσατε στο Λονδινο και πιο ειδικα στο Hounslow που ειναι διπλα στο Heathrow και οποτε προσγειωνουν οι 27ρηδες τα παντα περνουν απο πανω τους σε υψος 500-800 ποδια , με 70-80 heavies την μερα τι θα λεγατε? Εδω στην Φρανκφουρτη οταν προσγειωνουν οι 25ριδες ενα μερος του approach ειναι πανω απο προαστια της πολης οταν δε απογειωνουν οι 7ρηδες πετουν σε πολυ μεγαλο ποσοστο πανω απο την πολη. Τι θα επρεπε να κανουμε, να βγουμε να φωναζουμε?

Αμα όμως τα αεροδρόμια, μεταφερθούν στη μεση του πουθενα, θα γκρινιάζεται ότι πληρώνετε πολλά για τη μεταφορά σας κι ότι οι κακές αεροπορικές εταιρείες σας γδερνουν.

Να ρωτήσω ρε παιδιά, είμαι κοντά στο Λιμάνι Ραφήνας. και βλέπω κάθε λίγο και λιγάκι κάποια αεροπλάνα, να πετάνε τόσο χαμηλά όσο το ύψος μιας πολυκατοικίας, και να κάνουν θόρυβο... επιτρέπετε αυτό;,

Οχι δεν επιτρεπεται να κανουν θορυβο, παρακαλω να αποστείλετε στο ΕΛΒΕΝ συμπληρωμενο δελτιο παραπόνων για χαλασμένα σιλανσιέ στα αεροσκάφη που πετούν πέριξ της Ραφηνας...

"Όσο το ύψος μιας πολυκατοικίας"; Πρέπει να αναθεωρήσεις λίγο την αντίληψη που έχεις για τον χώρο. Εκτός κι αν εισαι απ´αυτους που βλέπουν υπεριπτάμενο με ίχνη συμπύκνωσης στα 40.000 πόδια και λένε "ψεκαζανε πανω απ το σπίτι μου".

Εγώ,έχω ακούσει και το άλλο:Ανοίγουν,λέει,τα καπάκια από τις δεξαμενές λυμάτων εν πτήσει και τα αφήνουν να πέσουν στο έδαφος!
(Έχει ειπωθεί από αγανακτισμένη κάτοικο Αρτέμιδας)

Με όλα αυτά που διαβάζω, κατέληξα σ' ένα συμπέρασμα. Είναι αλήθεια .... όντος μας ψεκάζουν, αλλιώς δεν εξηγείται.... :) :) :)

alex96":1vooc0wc said:
Εγώ,έχω ακούσει και το άλλο:Ανοίγουν,λέει,τα καπάκια από τις δεξαμενές λυμάτων εν πτήσει και τα αφήνουν να πέσουν στο έδαφος!
(Έχει ειπωθεί από αγανακτισμένη κάτοικο Αρτέμιδας)

δωρεαν λιπασμα.... και γκρινια?

αφου εχουμε και δωρεαν λιπασμα ειμαστε μια χαρα ! παντως απο την πλευρα της βαρκιζας-αγια μαρινα κορωπιου δεν υπαρχει ιδιαιτερο προβλημα με τον θορυβο , παρα μονο στις περιοχες της τελικης , οικισμος Παραδεισος Κορωπιου και τα σπιτια κοντα στην Κορωπιου-Μαρκοπουλου