Διπλωμα Πιλοτου Υδροπλανο

• Thread starter Thread starter Ace
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

Ace

Νέο μέλος (Tourist)
Γεια σε ολους και καλως σα βρηκα (πρωτο Post)

Η απορια μου ειναι η εξης !

Μπορω να βγαλω διπλωμα πιλοτου για υδροπλανο στην ελλαδα η μονο εξωτερικο (πχ καναδα)? :?

Λογικα τοτε αμα παω και βγαλω στο εξωτερικο διπλωμα πιλοτου για υδροπλανο θα το δεχοντε και εδω ετσι? (αν και σε μια σχολη που ειδα ηταν 12000 ευρω :roll: )

Ace":216x7mz5 said:
Λογικα τοτε αμα παω και βγαλω στο εξωτερικο διπλωμα πιλοτου για υδροπλανο θα το δεχοντε και εδω ετσι? (αν και σε μια σχολη που ειδα ηταν 12000 ευρω :roll: )
Ποτέ μην είσαι σίγουρος.Καλύτερα ρώτα.Και φυσικά μιλάς για Ευρώπη έτσι?Γιατί από Αμερική σίγουρα όχι.Και στην Ευρώπη θα είναι μάλλον μόνο στις χώρες τις ΕΕ.Γενικά τα υδροπλάνα στην ελλάδα βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο.Έχεις κόλλημα μόνο με τα υδροπλάνα?Γιατί δεν σκέφτεσαι και για κανονικά με τα οποία θα έχεις περισσότερες ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης(φιλικά πάντα)?
Και τα χρήματα δε νομίζω ότι είναι πολλά.Για ppl να πας θα δώσεις γύρω στις 7000 Ε περίπου.

z_pilot":1aunedb9 said:
Ποτέ μην είσαι σίγουρος.Καλύτερα ρώτα.Και φυσικά μιλάς για Ευρώπη έτσι?Γιατί από Αμερική σίγουρα όχι.Και στην Ευρώπη θα είναι μάλλον μόνο στις χώρες τις ΕΕ.Γενικά τα υδροπλάνα στην ελλάδα βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο.Έχεις κόλλημα μόνο με τα υδροπλάνα?Γιατί δεν σκέφτεσαι και για κανονικά με τα οποία θα έχεις περισσότερες ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης(φιλικά πάντα)?
Και τα χρήματα δε νομίζω ότι είναι πολλά.Για ppl να πας θα δώσεις γύρω στις 7000 Ε περίπου.

Καταρχας να σε ευχαριστισω για τις γρηγορες απαντησεις :D

Δευτερον σε πρωτη φαση με ενδιαφερουν τα υδροπλανα γιατι ειναι ουσιαστικα Ελλαδα σε λιγο σε ολη.

Σιγουρα στα 'κανονικα' αεροπλανα υπαρχει δυνατοτητα και για περισοτερες ωρες και γρηγοροτερη αποκατασταση αλλα απο εναν πατερα ενος φιλου που προερχετε με περγαμηνες απο πολεμικη αεροπορια συνταξιουχος πλεον, ηταν (δεδομενου του προσωπου) δυσκολα τα πραγματα να βρει μια θεση (κυβερνητης παντα) οποτε εγω που να παω ξυπολητος στα αγκαθια :P

Επισης τα αεροπλανα που χρησημοποιουντε για υδροπλανα ειναι μικροτερα πετουν σε χαμηλοτερα υψοι και ειναι πιο direct (η κανω λαθος?)

Επισης για το διπλωμα λεω για καναδα οπου και οι πιλοτοι που θα πετουν εδω ειναι καναδοι, οποτε γιατι να μην ισχυει το δικο μου και να ισχυει το δικο τους? :?:

Ace":3kzftmnq said:
Δευτερον σε πρωτη φαση με ενδιαφερουν τα υδροπλανα γιατι ειναι ουσιαστικα Ελλαδα σε λιγο σε ολη.
Τι ακριβώς εννοείς?
Ace":3kzftmnq said:
Επισης για το διπλωμα λεω για καναδα οπου και οι πιλοτοι που θα πετουν εδω ειναι καναδοι, οποτε γιατι να μην ισχυει το δικο μου και να ισχυει το δικο τους? :?:
Οι πιλότοι αυτοί θα έχουν πρώτα φροντίσει για τη μετατροπή των πτυχίων τους.Θα σου πρότεινα αν πάρεις πτυχίο για υδροπλάνο να μείνεις καναδά γιατί εκεί χρησιμοποιούνται σε μεγάλο βαθμό τα υδροπλάνα και θα έχεις πολύ περισσότερες ευκαιρίες.Μήπως έχεις διαβάσει το άρθρο για τα υδροπλάνα στο προτελεύταιο τεύχος RBF?

Ουσιαστικα σε λιγο καιρο(οπως λενε...) τα περισοτερα λιμανια σε διαφορα νησια θα διαμορφωθουν καταληλα ωστε να γινουν διαδρομοι για τα υδροπλανα, και χωροι ετσι ωστε να μπορουν να γινονται τυχον 'σερβις' που μπορει να χρειαζετε το υδροπλανο.

Μηπως εχουμε καποια ιδεα για το κοστος μετατροπης εαν χρειαζετε κατι τετοιο για το διπλωμα? Ενδιαφερουσα η ιδεα για καναδα γιατι θα αποκτησω και πειρα και θα γραψω και ωρες .. :roll:
Το αρθρο δεν ετυχε να το διαβασω μηπως θα ηταν δυνατον ενα σκαναρισμα η απο ψηφιακη? :oops:

Ευχαριστω εκ των προτερων :)

Το κόστος μετατροπής πως το εννοείς?Οικονομικό ή γραφειοκρατικό?Πάντως δεν γνωρίζω κάτι για αυτό.

Δυστηχώς δεν έχω σκάνερ.Αλλά θα ψάξω στο ίντερνετ μήπως και το έχει ανεβάσει κανένας άλλος.Δεν έλεγε και πολλά πράγματα μη φανταστείς.Ένα μικρό αφιέρωμα ήταν για τα υδροπλάνα.Δεν έλεγε κάτι για το επάγγελμα του πιλότου υδροπλάνων.Αν το βρω θα σου πω.

Link

Edited: Προσοχή στα μεγάλα links! Καλό είναι να δίνουμε κι ένα σχόλιο επίσης για τα link που παραθέτουμε.

εγω ξερω για να δουλεψεις σε αεροπορικη εταιρεια πρεπει να εχεις τουλαχιστον frozen atpl με seaplane rating.