Δύσκολο Quiz: ATH-DAB-ATH με περιορισμούς

• Thread starter Thread starter MerNion
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

MerNion

Concorde-Class-Member
Περιοχή
Αθήνα
Website
athensairport.blogspot.com
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
AEE
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAV
Ενα quiz για τους έμπειρους των συστημάτων κρατήσεων.. Υπάρχει και έπαθλο (σοβαρά!)

Ψάχνω εισητήριο από Αθήνα για Daytona Beach, FL (DAB) με επιστροφή αλλά υπάρχουν οι εξής περιορισμοί:
1) Η ημερομηνια επιστροφής (η οποία είναι άγνωστη ακόμα) θα πρέπει να είναι περίπου 9-10-11 (max 12) μήνες μετά την ημερομηνία αναχώρησης.
2) Ως συνέπεια του 1, θα πρέπει η ημερομηνία επιστροφής να μπορεί να αλλάξει (με ή χωρίς κάποιο χρηματικό πρόστιμο) αφού τώρα που θα κλειστούν τα εισητήρια θα μπεί μια "εικονική" ημερομηνία εκεί κοντά.
Αντε και ένα ευκολούτσικο hint:
3) Ημερομηνία αναχώρησης από Αθήνα περίπου 1-4 (+/- 3ημέρες) Νοεμβρίου.
4) Μην με ξεσκίσετε στα stopover.. Μέχρι 2 please.
5) Αν δεν βγαίνουν οι πτήσεις, δεν έχω αντίρρηση να κοιμηθώ ένα βράδυ στο JFK.
Ενα hint ακόμα:
6) Για DAB πετάει μόνο από ATL (Atlanta) η Delta (οκ πετάει και η US από CVG (Cincinnati) αλλά δεν νομίζω οτι βολεύει να βρεθώ στο CVG), οπότε το X-ATH-DAB πρέπει να γίνει την ίδια μέρα, δεν θέλω να μείνω Atlanta
7) Θα προτιμούσα να μην πετάξω ATH-CDG-ATL με τους Γάλλους αλλά μέσω JFK με κάποιον άλλο.. Να συμπεριλιφθούν και οι προτιμήσεις σας σε αεροπλάνο για το transatlantic.. H AF πχ εχει 772 αν δεν κάνω λάθος.. Η DL έχει 763.. Η LH εχει 333 ή 744..
8) Δεν ξέρω αν συμφέρει αλλά δεν έχω επίσης πρόβλημα να πετάξω με 2 διαφορετικές εταιρίες.. π.χ. ATH-MUC-JFK με LH και JFK-ATL-DAB με Delta..

Και όλα αυτά γιατι "πρέπει" να κλειστούν με επιστροφή τα εισητήρια γιατι αλλιώς οι τιμές ξεφεύγουν του χιλιάρικου ανα σκέλος και γιατί η Delta έχει seasonal το ATH-ATL (ορίστε που χρειάζεται όλο το χρόνο!)

Οσοι έχουν όρεξη να ψάξουν, ας βοηθήσουν λίγο γιατί έχω πελαγώσει.. Οσο για το έπαθλο, αναλόγως τον νικητή.. :) Ξέρω έναν που θα θέλει γεύμα, έναν που θα θέλει καφέ και έναν που θα θέλει ένα herpa.. Οι άλλοι, το συζητάμε :)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

To ATH-FRA-CLT-DAB-CLT-PHL-ATH με USair τι σου λέει; 776 Ευρώ περίπου και αλλαγή με 250 δολάρια;

Ναι Charlotte (CLT) ήθελα να γράψω αντί για Cincinnati (CVG).. Σκεφτόμουνα να το αποφύγω και να πήγαινα μέσω ATL αλλά η τιμή ειναι καλή, δεν μπορώ να πω.. Για να το κοιτάξω να δω τα επιμέρους σκέλη και επανέρχομαι..

US 332 για το υπερατλαντικό του πήγαινε και US 763 για τον γυρισμό, τι λένε οι ειδικοί; :)

Αλλαγή με $250 κάνεις ανεξάρτητα σε ποιο fare ειναι το εισητήριο; Γιατι αν κατάλαβα καλά το πιο φτηνό που βγάζει είναι στον πιο χαμηλο ναύλο..

O ναύλος που ανέφερα (N class) αλλάζει με 250 δολάρια. Εξυπακούεται ότι όταν κάνεις την αλλαγή εφόσον δεν υπάρχει ο ίδιος διαθέσιμος θα πληρώσεις και τη διαφορά στον επόμενο διαθέσιμο ναύλο.

Μάλιστα.. Την κρατάμε αυτή την επιλογή γιατί φαίνεται καλή!

Αν επέλεγα να πάω αντί για Daytona Beach, στο Orlando που είναι 80 km και να έπερνα ένα λεωφορείο μετά θα είχα πιο πολλές επιλογές; Σίγουρα θα πετάνε απο πιο πολλούς προορισμούς στο Orlando.. Τίποτα FRA-MCO ή κάτι σχετικό μήπως συνέφερε από άποψη κόστους, connections και χρόνου;

Σαφώς. Είναι μεν ακριβότερη λύση, έχεις όμως μόνο ένα connection με Lufthansa (ATH-FRA-MCO-FRA-ATH) στα 866 ευρώ, αλλαγή κοστίζει μόνο 100 ευρώ (συν όποια διαφορά στο ναύλο).

Τα χρήματα είναι τα ίδια γιατί σίγουρα θα χρειαστεί αλλαγή ημερομηνίας..
US: 776 ευρω + 250 δολλάρια = 960 ευρω
LH: 866 ευρω + 100 ευρω = 966 ευρω

To Orlando έχει και άλλες επιλογες.. Aer Lingus, BA. Virgin Atlantic.. Σαν να βολεύει καλύτερα και ας πρέπει να πάρω shuttle bus από Orlando για την Daytona..

Με AirCanada:

ATH-FRA-YYZ-MCO-YYZ-FRA-ATH

Στα $1051.16 ήτοι: 711.01 ευρώ, οσον αφορά την αλλαγή κράτησης εχει ως εξής:
Changes are permitted as follows:
Prior to day of departure - $150 USD per passenger, plus applicable taxes and any additional fare difference.
Day of departure, at the airport - $100 CAD, per passenger, plus applicable taxes (no charge for fare difference) for same-day flights only.

Επομένως το συνολικό κοστος με την αλλαγη, εαν ο ναυλος της επιστροφης ειναι ο ιδιος, δεν ξεπερανει τα 850 ευρω!

Λοιπον, παραθετω τη διαδρομη που επελεξα να κανω εγω οταν χρειαστηκε να παω DAB. Οπως κι εσυ (μαλλον για flight training πας ετσι;), δεν ηξερα πότε ακριβως θα επεστρεφα ετσι διαλεξα να πεταξω με εταιριες που κοβουν το καθε σκελος πτησης ξεχωριστα. Βγαινει φτηνοτερα και δε χρειαζεται να κλεισεις επιστροφη (αρα γλιτωνεις την ποινη αλλαγης ή τη διαφορα εισιτηριου). Παμε...
ΑΤΗ - LGW 4 Νοεμβριου 21.20 - 23.05 με easyjet 55 Ευρω (1 βαλιτσα τσεκ ιν)
Διανυκτερευση στο Λονδινο (αεροδρομιο για περισσοτερη οικονομια)
ΣΤις 5 Νοεμβριου πετας LGW - DUB (08.45 - 10.05) και DUB - MCO (12.10 - 16.40) με aerlingus 370 Ευρω
Απο Ορλαντο παιρνεις το shuttle bus απο το αεροδρομιο που παει κατευθειαν daytona (δες http://www.dots-daytonabeach.com/). Και τοτε ειναι που το ταξιδι πραγματικα ξεκιναει...
Συνολικα τα αεροπορικα βγαινουν 55 + 370 = 425. Τα της επιστροφης θα σε απασχολησουν οταν με το καλο τελειωσεις.
Σε αυτο το νημα μιλησε η εμπειρια. Μου ειχε βγει η ψυχη να βρω τα φθηνοτερα και μαλλον το πετυχα. Αν κερδισω το επαθλο, η δικη μου ανταμοιβη θελω να ειναι η απιβεβαιωση (ή οχι) οτι μαντεψα σωστα το σκοπο του ταξιδιου σου.
Καλες πτησεις

Αγαπητέ μέρνιον, χρησιμοποιώ το expedia με τυφλή εμπιστοσύνη.
ATH-ZRH-JFK-MCO-JFK-MAD-ATH στα €733.(Swiss-AA-Iberia). Όροι δεν εμφανίζονται αλλά όλοι κάπου.. εκεί κοντά είναι ;-)
Παίξε λίγο μαζί τους..

δικό σου