Δωρεαν εκπαιδευση

• Thread starter Thread starter sordiaf
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Να πείσω τους δικούς μου να πάρουν δάνειο δεν παίζει με τίποτα. Μήπως γνωρίζετε κάποια τέτοια εταιρία που να τρέχει τέτοιου είδους προγράμματα;

Θα πρέπει να έχω τακτοποιήσει και το στρατιωτικό ε;

Mία εταιρέια που ξέρω ότι θα κάνει sponsorship το 2008 είναι η Flybe. Όπως είπα, το sponsorship έχει γίνει πολύ σπάνιο φρούτο .

Το στρατιωτικό (άν πρόκειται να μπείς σε sponsorship), είναι απαραίτητο καθώς με το πέρας της εκπαίδευσης, η αεροπορική εταιρέια αμέσως θα σε δέσει μέσα σε ένα αεροπλάνο μέχρι να ξεχάσεις το όνομά σου.

Γενικά όμως το στρατιωτικό πρέπει να γίνεται πρίν την εκπαίδευση, καθώς με το που θα τελειώσεις, θα πρέπει να είσαι σε θέση αμέσως να ψάχνεις για δουλειά. Δεν έχεις το περιθώριο να μείνεις μακρυά από τα αεροπλάνα για ένα χρόνο. Μετά από ένα χρόνο φανταριλίκι, ότι ήξερες θα το έχεις ξεχάσει. Τα πτυχία δεν λένε τίποτα. Αυτοί που θα σε περνούν συνέντευξη, δεν θα κοιτάξουν μόνο τα πτυχία σου. Θα σε βάλουν μέσα σε simulator και θα έχουν απαιτήσεις. Αν εσύ έχεις περάσει τον προηγούμενο χρόνο σφουγγαρίζοντας πατώματα και κάνοντας γερμανικά (νυχτερινές σκοπιές), μάλλον δεν θα τα πάς και τόσο καλά στο interview.

Χωρίς αρχικό κεφάλαιο δεν υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσει κάποιος αεροπορική εκπαίδευση! Έτσι ή πρέπει να πάρεις δάνειο ή να πουλήσεις κάποιο ακίνητο ή να έχουν οι δικοί σου τόσο καλό μισθό που να καλύπτουν τα έξοδα μηνιαία!
Τα sponsored προγράμματα ήταν πολύ διαδεδομένα μέχρι την 11/9! Μετά την οικονομική κρίση που προέκυψε, το πρώτο που έκοψαν οι εταιρίες ήταν τα παραπάνω προγράμματα!
Η Oxford, Jerez, Cabair, CTC δεν έχουν sponsored προγράμματα, απλά συνεργάζονται με γνωστές αεροπορικές εταιρίες και σου "εγγυώνται" επαγγελματική αποκατάσταση μετά το πέρας της εκπαίδευσης. Η "εγγύηση" όμως πολλές φορές δεν ισχύει...
Αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη γνωρίζω ότι οι παρακάτω εταιρίες έχουν πραγματικά sponsored προγράμματα με απαίτηση την άριστη γνώση της αντίστοιχης γλώσσας: Lufthansa, Air France, Iberia, Austrian Airlines, KLM
Για την Air France και την Iberia δεν ξέρω ακριβώς τις συνθήκες, αλλά οι KLM και Austrian παίρνουν κόσμο μόνο όταν έχουν ανάγκη, ενώ η Lufthansa σε μόνιμη βάση!

Τέλος στο θέμα του στρατιωτικού, σαφώς και πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της αεροπορικής εκπαίδευσης καθώς είναι και προαπαιτούμενο για τις εξετάσεις των περισσότερων αεροπορικών εταιριών!

nikos_k.":1xwpy8bg said:
Τέλος στο θέμα του στρατιωτικού, σαφώς και πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της αεροπορικής εκπαίδευσης καθώς είναι και προαπαιτούμενο για τις εξετάσεις των περισσότερων αεροπορικών εταιριών!

Στη Lufthansa πια δεν ειναι απαραιτητο να εχεις τελειωσει το στρατιωτικο πριν ξεκινησεις την εκπαιδευση. αναφερεται στη σελιδα τους.

Τωρα το ποσο ειναι συνετο να το έχεις τελειωσει πριν ξεκινησεις ειναι αλλη συζητηση.

Σκεφτειται παντως ενα παιδι που περναει πανεπιστημιο (4η5 χρονια) τελειωνει στην καλυτερη 22-23 + 1 χρονο στρατο... μου φαινεται αρκετος χρονος για καποιον που βιαζεται να ξεκινησει εκπαιδευση.