Δρομολόγια Aegean

• Thread starter Thread starter mrk
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Νέα Δρομολόγια Aegean

Στην 076|7 αναφέρεται ο OA970, απλά τα μπέρδεψε λίγο. Για την ιστορία 766|7 δεν υπάρχει πια, μιας και έχει "γυρίσει" σε A3-numbering-system (A3276-277)

Τόσο γρήγορα το εγκαταλείπει το ATH-PFO;Μα αφού η A3 το είχε ανακοινώσει καιρό πριν την FR, δεν είχε καλες κρατήσεις;Θα της το αφήσεις μονοπώλιο; Δεν είναι όλοι τρελοί και παλαβοί να πετάξουν με την FR ..Και φυσικά αν γίνει έτσι οι τιμές θα..πετάξουν μετά..

Μετά τις διθυραμβικές ανακοινώσεις για την αύξηση της κίνησης, σκιαχτήκαν με τη Ryanair και σήμερα έγιναν major adjustments σε πολλές πτήσεις:

Δίκτυο εξωτερικού:

:arrow: Ακυρώνονται τα ATH-PFO (ryanair alert!), ATH-STN (ryanair alert!), HER-RHO, LCA-RHO
:arrow: Το ATH-MXP χάνει 4 συχνότητες/εβδομάδα (1 στην πρωινή, 3 στην απογευματινή πτήση) (ryanair alert!)
:arrow: Το ATH-FCO χάνει 2 συχνότητες/εβδομάδα στην πρωινή πτήση
:arrow: Το ATH-DUS (απευθείας) χάνει 2 συχνότητες/εβδομάδα
:arrow: Το ATH-IEV χάνει 1 συχνότητα/εβδομάδα και γίνεται αμιγώς βραδινό
:arrow: Το ATH-LCA χάνει 5 συχνότητες/εβδομάδα
:arrow: Το ATH-OTP κερδίζει 1 συχνότητα (8 συνολικά/εβδομάδα) καθώς και 5 πτήσεις τη βδομάδα Α320 έναντι DH4.

Στα περιφερειακά:
:arrow: Το HER-IEV περιορίζεται σε 2 συχνότητες/εβδομάδα (αντί 5)
:arrow: HER-TLV επανέρχεται σε 2 συχνότητες/εβδομάδα
:arrow: KLX-LED επανέρχεται σε 1 συχνότητα/εβδομάδα

Δίκτυο εσωτερικού:
:arrow: Εισάγεται το HER-RHO 2/weekly με Α320 και επανέρχονται τα περσινά interisland της ΟΑ (ενισχυμένα) JMK-JTR, JMK-RHO, JMK-HER, JTR-RHO, JTR-HER με Q400
:arrow: ATH-AXD χάνει 3 συχνότητες/βδομάδα αλλά αντισταθμίζεται με 3 παραπάνω δρομολογήσεις 320/321(!)
:arrow: ATH-CHQ χάνει 5 συχνότητες/βδομάδα (ryanair alert!)
:arrow: ATH-HER έρχονται τα Q400 σε 2 πτήσεις/ημέρα, το καλοκαίρι σε πιο λίγες, και με παραπάνω 321.
:arrow: ATH-MJT μικρές αλλαγές με περισσότερα Q400 έναντι 320 στην απογευματινή πτήση
:arrow: ATH-RHO έρχονται τα Q400 σε 3 πτήσεις/ημέρα (από τις ~6 την άνοιξη) και σε 2 πτήσεις/ημέρα (από τις 6 του καλοκαιριού) (ryanair alert!)
:arrow: ATH-JTR χάνει μία ημερήσια πτήση με Α321 αλλά κερδίζει 10 συχνότητες με Q400. (σ.σ. το "βαθύ" καλοκαίρι θα υπάρχουν έως και 9 πτήσεις τη μέρα!)
:arrow: ATH-SKG χάνει μία συχνότητα/μέρα (9/daily την άνοιξη, 7/daily το καλοκαίρι). (ryanair alert!)

Γενικά, πολλές αλλαγές σε ώρες/μέρες/τύπους αεροσκαφών. Υπάρχουν πτήσεις που θα πετάνε κάθε μέρα σχεδόν διαφορετική ώρα.

Από το πρόγραμμα φαίνεται πως ένα 319 θα βασιστεί στην SKG και το άλλο στην KLX (με τα μέχρι τώρα δεδομένα το DGF και το OAF)

Για Ρόδο άλλαξαν και ορισμένες ώρες νομίζω. Ας πούμε εγω είχα κλείσει να φύγω από εκεί στις 18.00 και τώρα το βλέπω πήγε στις 17.35.

Για FCO μου φαίνεται λογική η μείωση (εάν και οι 2 συχνότητες/εβδομάδα δεν είναι και μεγάλη απώλεια κατ'εμε) αφού η Ρώμη θα έχει υπερπροσφορά θέσεων με A3/U2/VY/AZ .

Αντί για STN πάντως μπορούσε να πειραματιστεί με LGW/LTN/GLA αλλά φαντάζομαι είναι ήδη πολλά τα ανοίγματα.

Ωραία τα ενδονησιωτικα αφού το καλοκαίρι έχει "ψωμί". :great:
Περίεργη η μείωση σε KLX-DME αφού και πέρσι ήταν 2x weekly. (Πάντως στο σύστημα φαίνεται ακόμη 3x weekly)

Το HER-TLV πρέπει να πήγε καλά πέρσι. Γενικά τα τσάρτερ από ΤLV είναι πάμπολα από Μαίο-Οκτώβριο σε πλήθος προορισμών (HER/KGS/RHO/CHQ/JMK/SKG). Είχα πετύχει πέρσι στο Μπεν Γκουριόν τέσσερα αεροσκάφη της Α3.

Η απορία που έχω είναι αυτά τα reductions δεν θα αντικατασταθούν προφανώς από άλλες νέες πτήσεις ε (τακτικές η ναυλωμένες)? Κάτι που σημαίνει μικρότερο aircraft utilization.

To SX-OAF θα πάρει χρώματα/νηολόγιο της Aegean? :oops:

Αυτή η (φαινομενική) υποχώρηση στα δρομολόγια που θα ανταγωνίζεται τη FR δεν "φαίνεται" και πολύ ωραία πάντως.

Σόρρυ, αντί KLX-DME, εννοούσα KLX-LED. τΟ KLX-DME παραμένει 3/weekly όπως αναφέρεις.

Κατά τα άλλα, νομίζω πως είναι σαφής η πρόθεση να περιοριστούν τα Α320 με τα οποία θα βγαίνει το πρόγραμμα (για να απαντήσω και στο utilization) εξ ου και τα μπαλώματα (πολλές διαφορετικές ώρες και όπως να ναι ωράρια) αλλά και η αθρώα χρήση των Q400. Μην ξεχνάμε πως ήθελαν για τη θερινή σεζόν ακόμη περισσότερα 320 από αυτά που ήδη πετάνε.

Χαχαχα, η εκδίκηση του σαλαμοκόφτη θα είναι το προσεχές θέρος :banana: :twisted:

Και εμένα απορίες μου προκαλούν οι αλλαγές, κυρίως τι θα κάνουν τα 320 καλοκαιριάτικα. Έκλεισαν μήπως συμφερότερα τσάρτερ; Χρειάζονται κι άλλα για το υπάρχον κλεισμένο πρόγραμμα; Θα πάν να παίξουν και στα lastlast minute (βλέπε small planet και άλλες ομορφιές); Θα τα νοικιάσουν αλλού; Συμφέρει να λιάζονται παρά να πετάνε μισογεμάτα ακόμη και καλοκαιριάτικα; Θα δείξει.

Όσο για τα εσωτερικού, τι να πώ τώρα; Θα βάλω κάποια στιγμή κάτω τις θέσεις για Ρόδο να δω τι γίνεται, οι τιμές πάντως που είδα τον Ιούλιο είναι τσίου απο τώρα οπότε υποθέτω ότι πάνε λάου λάου με τους Ιρλανδούς ώστε να καταλαβούν κι αυτοί ότι σηκώνουμε ψηλές τιμές κι όχι προσφορές.

Εύγε Jerry για την ενημέρωση, εύγε και στην Α3 που μας χαρίζει propσυγκινήσεις. Mόλις κατέβει κ καμιά VY να δούμε τι θα γίνει, θα μας φλομώσουν στα DH8...

jerry":3q490ngn said:
Σόρρυ, αντί KLX-DME, εννοούσα KLX-LED. τΟ KLX-DME παραμένει 3/weekly όπως αναφέρεις.

Οπότε αυτό είναι νέο δρομολόγιο ε? :great: Γιατί δεν έχει ξανααναφερθεί και πέρσι γινόταν μόνο ως charter (νομίζω Α34516/4517).

Είναι "νέο" scheduled, γιατί όπως ανέφερες γινόταν και πέρσι ως charter ίδια μέρα (μη σου πω και ίδια ώρα) ως Α34518|9. Αν είναι σωστά τα κιτάπια μου, Α34516|7 ήταν/είναι το CFU-LED

Διακρίνω μία "αερομαχία" αυτό το καλοκαίρι, επάνω από το Αιγαίο μεταξύ Γλάρων και Φτερωτών Αλόγων:

Code:
OA*A3 998  457  ATH   ADB    0930    1030   0  DH4  1:00
OA*A3 998  2    ATH   ADB    1310    1410   0  DH4  1:00

Code:
OA*A3 999  457  ADB   ATH    1100    1200   0  DH4  1:00       
OA*A3 999  2    ADB   ATH    1440    1540   0  DH4  1:00

Προφανώς τώρα διαμορφώνουν τα availabilities, οπότε μην αναλωθείτε σε θέματα τιμολογιακής πολιτικής ακόμα, ωστόσο, πλάκα θα έχει να δούμε "βαθύ" καλοκαίρι με τιμές για Χίο μετ' επιστροφής στα €300 και τιμές για Σμύρνη στα €200.