Δρομολόγια Aegean

• Thread starter Thread starter mrk
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Νέα Δρομολόγια Aegean

Καλημέρα σας...!!!

Καλώς σας βρήκα κιόλας μιας και που είναι το πρώτο μου Post..!!!

Μόλις μπήκα στο site της Αegean και παρατήρησα ότι από τον Ιούνιο ξεκινά codeshare πτήσεις με Spanair σε προορισμούς όπως:
Μάλαγα, Μπιλμπάο, Μαγιόρκα, Σεβίλη , Λα Κορούνια και Τενερίφη (Norde)
Αυτές οι πτήσεις είναι μόνο για το καλοκαίρι όμως ή απλά έχουμε μια νέα συνεργασία ;

Πάντως μιας και από προσωπική εμπειρία έκανα ταξίδι με Aegean Μαδρίτη και από εκεί με Spanair (περίπου 1,5 ώρα αναμονή) Τενερίφη (3 ώρες πτήση)
Το μόνο πρόβλημα ήταν παρά το γεγονός ότι είναι Star alliance ήμουν πολύ κοντά στο να χάσω την πτήση από Μαδρίτη για Αθήνα λόγω καθυστέρηση της Spanair από Τενερίφη
Όσον αφορά για την Spanair είναι μια τυπική εταιρεία low cost τύπου Easy jet και για τα λεφτά που είχα δώσει ήμουν ευχαριστημένος...!!!

Μόνιμο δείχνει. Αλλά να σου πω την αλήθεια χθες που το είδα κι εγώ εδώ http://airlineroute.net/2011/03/29/jka3-codeshare/ οι άμεσες σκέψεις μου ήταν:

1. TENERIFE :banana:
2. ποιος ξέρει πόσο θα το χρεώνουν.... :wall:

Για να δούμε πώς θα πορευθούν λοιπόν. Ως ιδέα είναι σίγουρα ελκυστικότατη (πετάνε Los Rodeos κιόλας) και σαφώς είναι το καλύτερο που μπορεί να γίνει από Αθήνα για Τενερίφη μια και δεν νομίζω να υπάρχει λογική στον αιώνα τον άπαντα να πετάξει εκεί κάποια Ελληνική εταιρία με δικό της αεροσκάφος. Να δούμε πώς θα τα πάνε και από τιμές. Προς στιγμήν βλέπω χαμηλότερη τιμή στα 350+, όχι και πολύ καλή σε σχέση με Iberia.

Γιατί να μην είναι μόνιμο; Πόσο κοστίζει ένας κωδικός παραπάνω; 8) Νομίζω δε, ότι όλοι αυτοί οι domestic της Ισπανίας έχουν την μισή αστροσυμμαχία μέσα..

Καλά βέβαια οι τιμές τώρα λόγω τουριστικής περιόδου είναι μεγάλες και λόγω της πτήσης Αθήνα-Μαδρίτη-Αθήνα.....

Κοιτάζοντας το site της Spanair το Μαδρίτη-Τενερίφη-Μαδρίτη στοιχίζει γύρω στα 110 ευρώ....

Το περασμένο Δεκέμβρη που είχα πάει Τενερίφη και είχε προσφορές τότε η Aegean για Μαδρίτη , συνολικά Αθήνα-Μαδρίτη-Τενερίφη (ίδιες ώρες κιόλας) και επιστροφή είχε στοιχίσει 220 ευρώ..(Αegean και Spanair)!!!

Από 15/5 (και έως το τέλος της σεζόν) η βραδινή πτήση Α3608|9 ATH-LHR-ATH θα εκτελείται 5 φορές τη βδομάδα (και όχι καθημερινά). Το slot διατίθεται για το δρομολόγιο HER-LHR που θα εκτελείται ως εξής :

Code:
A3	468	HER	18:40	LHR	21:10 320	0	1--4---     04:30       -       1   16 May   27 Oct
A3	469	LHR	22:15	HER	04:30 320	0	1--4---     04:15       1       -   16 May   27 Oct

Ομοίως από 15/6 έως 28/9 η απογευματινή πτήση Α3618|9 ATH-CDG-ATH θα εκτελείται 5 φορές τη βδομάδα (και όχι καθημερινά). Το slot πάει για το HER-CDG (το οποίο δρομολόγιο διατίθεται συμπληρωματικά προς την Α3612|3 που εκτελείται ως HER-ATH-CDG και πίσω):

Code:
A3	464	HER	18:30	CDG	21:30 320	0	--3--6-     04:00       -       1   15 Jun   28 Sep
A3	465	CDG	22:20	HER	02:55 320	0	--3--6-     03:35       1       -   15 Jun   28 Sep

Γιατί έχω την εντύπωση ότι όλα αυτά είναι κόψε ράψε;Να βγάλουμε από δω, να βάλουμε εκεί.Τώρα που βρήκαμε slots να τους βολέψουμε όλους από λίγο.Μην αφήσουμε και την Easyjet να αλωνίζει.
Μακάρι πάντως να πάνε καλά, είναι και η πρώτη φορά που εγώ βλέπω τακτικά δρομολόγια από το LHR και το CDG προς το HER.

Παντως για το χειμερινο προγραμμα δεν κανει καμμια αλλαγη και να αφησει Λαρνακα με 4χ για LHR και να δωσει τα αλλα τρια σε SKG??? :thx:

Η Αιγαιου θα πραγματοποιηση πτησεις για Βαρκελωνη,Βενετια,Ρωμη αυτο το καλοκαιρι απο την Λαρνακα. :great:

http://www.taxidiamprosta.com/default.aspx?Pref=422

ένα κ**οδρομολογιο για WAW δε μπορεί να κάνει η Α3? μπας κι σπάσει αυτο το μονοπώλιο της LO? :wall: