Δρομολόγια Aegean

• Thread starter Thread starter mrk
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Μάλλον το τελευταίο... Η ίδια η LH το χειμώνα μείωσε το MUC-SKG σε μία πτήση την εβδομάδα και ακύρωσε πλήρως το FRA-SKG. Φαντάζομαι με τη λογική ότι εκεί πετάει και η Α3 με Codeshare LH, δηλ. δεν θα χάσει τους επιβάτες με (συχνά αρκετά ακριβές) ανταποκρίσεις. Επομένως δεν της συμφέρει να κρατάει η ίδια αυτά τα δρομολόγια και το χειμώνα.

Ενώ η Α3 θα σκεφτεί ότι έχει ακόμα αρκετές πτήσεις στο SKG-MUC ή εναλλακτικά και μέσω Αθήνας (εάν σε μια μέρα δεν έχει ή εάν ο επιβάτης θέλει να πετάει πρωί και όχι βράδυ). Και οι επιβάτες που έχουν κλείσει SKG-MUC-XXX με LH (A3) – LH είναι πρόβλημα της LH.

Ή κάπως έτσι....

Πρόσφατα εμφανίσθηκε ένας ακόμα παράγων: πολλά επαγγελματικά ταξίδια πλέον αντικαθίστανται από on-line συναντήσεις. Αποτέλεσμα της τεχνογνωσίας και των υποδομών που αποκτήθηκαν την τελευταία διετία. σαν αποτέλεσμα των περιορισμών λόγω COVID.

Αυτό υπήρχε και προηγουμένως σαν τάση. Προσωπική μου άποψη ότι μακροπρόθεσμα οι εκ του μακρόθεν συσκέψεις δεν μπορούν να αντικαταστήσουν μόνιμα τις εκ του σύνεγγυς. Διαφορετικά θα είναι και εντελώς περιττά τα ταξίδια.

Κι εγώ νομίζω ότι σε πολλούς τομείς τα ταξίδια δεν θα φτάσουν πια στο επίπεδο όπου ήτανε πριν. Ακριβώς αφού υπάρχουν τώρα και οι υποδομές και οι γνώσεις για video conferences κλπ.

Αν και νομίζω ότι έχει δίκιο και ο ΙΑΤΑ, δεν θα αντικαθιστούν όλες τις προσωπικές συναντήσεις. Το βλέπω και εγώ στη δική μου δουλειά.

Αλλά εκεί με τις αεροπορικές έχω την εντύπωση ότι σιγά σιγά έχουμε φτάσει σε έναν φαύλο κύκλο. Εκτός από τα πολλά προβλήματα με τις ελλείψεις προσωπικού και τις συχνές ακυρώσεις (και την τελευταία στιγμή) που απέτρεψαν από τα επαγγελματικά ταξίδια – πέφτει τώρα η ζήτηση, ακυρώνονται / μειώνονται ξανά πολλά δρομολόγια, με αποτέλεσμα ότι θα έχανες 3 μέρες για μία συνάντηση μισής μέρας. Και γίνονται ακόμα λιγότερα ταξίδια....

Υποθέτω όλοι περιμένουν να δουν τις κινήσεις της άλλης πλευράς. Γενικά λείπει ένας συντονισμός αλλά το τοπίο είναι γενικώς ομιχλώδες παγκοσμίως και σε πολλούς κλάδους θα έλεγα. Αλλά πίσω στο θέμα, δρομολόγια Aegean :)

To SKG-CDG εξαφανιστηκε για χειμωνα...Τα SKG-FCO,MXP τα εχει μεχρι τις γιορτες..Μετα τις γιορτες επαναφερει το Φλεβαρη το SKG-ZRH και τελος Φλεβαρη το SKG-BRU..Αυτα μεχρι στιγμης..διοτι ολα μπορει να ξαναλλάξουν

Και η μεσημεριανή CDG-ATH αρχές Νοέμβρη ακυρώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες (ίσως και νωρίτερα)

Προφανώς η ζήτηση off season έχει μειωθεί τρομερά.

Την δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου ξεκινα η ανοδική πορεία του businesses travelling, αυτη την χρονιά δεν είναι έτσι. Τα ταξίδια αναψυχής ειναι λίγο παραπάνω από το σύνηθες αλλά το business ανεβαίνει πολύ αργά. Ενδεχομένως να ανακάμψει λίγο η κίνηση αλλά με deep discounting. Όσοι εχουν περιθώριο να ταξιδέψουν τους επόμενους 2 μήνες θα βρουν κάτι χωρίς να πουλήσουν νεφρό ;)

Και που θα βρούμε κάτι φτηνότερο αγαπητέ Nick7488, τι έγινε; Το ότι μας γα**σαν το καλοκαίρι αντισταθμίζει το φτηνό εισιτήριο για μένα τις υπόλοιπες φορές το χρόνο που πρέπει να επιστρέψω στα πάτρια εδάφη. Ζήτω άφεση αμαρτίας για το off-topic σύντροφοι.