Δρομολόγια Aegean

• Thread starter Thread starter mrk
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Το θέμα είναι πόσοι επισκέπτες θα γέμιζαν ένα Α320 1-2 φορές την εβδομάδα από Ελλάδα προς τις Κανάριες Νήσους. Μάλλον όχι αρκετοί ώστε να υπάρχει σταθερή σύνδεση. Ακόμα και για τη Μαγιόρκα δεν είμαι σίγουρος αν γεμίζουν οι πτήσεις από Αθήνα. Ίσως κάποιος ξέρει να μας πει περισσότερα.
Οι περισσότεροι Έλληνες που ταξιδεύουν το χειμώνα επιλέγουν συνήθως έναν βόρειο ή κεντροευρωπαϊκό προορισμό (ή Βουλγαρία οδικώς).
Οι βορειοευρωπαίοι αναζητούν ηλιοφάνεια και ζέστη, οπότε οι επιλογές από τις χώρες τους προς τα Κανάρια είναι πολλές.
Για το καλοκαίρι ούτε συζήτηση, η πλειοψηφία των Ελλήνων μάλλον προτιμά διακοπές στην Ελλάδα.

Το Erbil ήταν πάντα προορισμός από Αθήνα από πολλές Ελληνικές εταιρίες (κυρίως από τις short lived) για συγκεκριμένους σκοπούς και όχι για διακοπές ή τουρισμό. Για το Ιράκ μιλάμε, όχι για τις Μαλδίβες!!!
Και παρόλο που οι πτήσεις εξυπηρετούν όντως άλλους επιβάτες, τo Ερμπιλ (ή Άρβηλα, κοντά στα γνωστά Γαυγάμηλα) αναπτύσεται πολύ γρήγορα και τουριστικά και οικονομικά και προσωπικά ανυπομονώ να πάω το γρηγορότερο, όσο κρατάει ακόμα την μεσανατολίτικη αυθεντικότητα του.

Last edited:
Το θέμα είναι πόσοι επισκέπτες θα γέμιζαν ένα Α320 1-2 φορές την εβδομάδα από Ελλάδα προς τις Κανάριες Νήσους. Μάλλον όχι αρκετοί ώστε να υπάρχει σταθερή σύνδεση. Ακόμα και για τη Μαγιόρκα δεν είμαι σίγουρος αν γεμίζουν οι πτήσεις από Αθήνα. Ίσως κάποιος ξέρει να μας πει περισσότερα.
Οι περισσότεροι Έλληνες που ταξιδεύουν το χειμώνα επιλέγουν συνήθως έναν βόρειο ή κεντροευρωπαϊκό προορισμό (ή Βουλγαρία οδικώς).
Οι βορειοευρωπαίοι αναζητούν ηλιοφάνεια και ζέστη, οπότε οι επιλογές από τις χώρες τους προς τα Κανάρια είναι πολλές.
Για το καλοκαίρι ούτε συζήτηση, η πλειοψηφία των Ελλήνων μάλλον προτιμά διακοπές στην Ελλάδα.
Φαντάζομαι πως έχει να κάνει με κόσμο που θα επιβιβαζόταν σε κάποιο από τα 10 κρουαζιερόπλοια που πιάνουν στο λιμάνι της πόλης(LPA).

Αν δεν γεμιζαν για PMI γιατι να το κρατησει η Α3 και γιατι να συνεχισει να το κραταει και η Easy? Καποιοι Ελληνες επιλεγουν πιο ζεστα μερη το χειμωνα κ οχι εκει που κανει ψοφο, με πιο ηπιες θερμοκρασιες οπως η Μάλτα, η Σικελία, η Πορτογαλία κτλ και καποιοι πανε εκει που τους παει η FR και η W6 (και οχι η...ακριβη Α3)..Αν δλδ τον προορισμο τον εβαζε η FR και χωρις παλινωδιες στις κρατησεις (πετάμε τοτε, αλλα μετα δεν πεταμε, αλλα ξαναπετάμε τοτε και μετά παλι δεν πετάμε κτλ) μπορει να ειχαμε αλλο αποτελεσμα..Το σιγουρο παντως ειναι οτι διαφημιση και προωθηση σωστή και αρκετή δεν υπήρξε σε αντίθεση π.χ. με το Ντουμπάι, που ενώ δεν χρειάζεται διαφημιση εβγαινε στην τηλεόραση η κυρία "έχω-παει" της Aegean και διαφημιζε και το Ντουμπάι με τις νέες πτήσεις..

Για τους τουριστικούς προορισμούς εξωτερικού τύπου PMI, IBZ, DBV, SPU κοκ έχει πει και ο ίδιος ο Βασιλακης παλαιότερα σε συνέντευξη τύπου ότι στηρίζονται κυρίως σε ξένους που συνδυάζουν καλοκαιρινές διακοπές σε πάνω από μία χώρα (πχ Κροατία-Ελλάδα ή Ισπανία-Ελλάδα κοκ).

Οι πτήσεις ΑΘΗΝΑ - ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ πραγματοποιούνται στις
13/02/2025 - 10/03/2025,
10/04/2025 - 08/05/2025,
12/02/2026 - 26/03/2026.

Παρακαλούμε τροποποιήστε την αναζήτησή σας και επιλέξτε άλλη ημερομηνία.
Ούτε μήνα δεν θα κλείσει τελικά το ATH-LPA που ξεκίνησε χθες.
Τελευταία πτήση 10/03.
Οι άλλες έχουν ήδη αφαιρεθεί.

Ξεκίνησε λοιπόν η Erbil. Σε 2 ώρες και 30 λεπτά είσαι εκεί. Είναι μεταμεσονύκτια πτήση και η επιστροφή είναι περίπου 7:30. Αν έφτανε λίγο νωρίτερα ίσως να βόλευε όσους πιθανόν ήθελαν να συνεχίσουν προς τα βόρεια. Αν και δεν το βλέπω για gagnant, ίσως να περάσει μπροστά :D
Θα δείξει.
Άντε με το καλό και Δαμασκό ή Χαλέπι σε κανένα χρόνο. Την βλέπω την κυρία να λέει πάλι έχω πάει έχω πάει :mrgreen:

IMG_7892.jpeg

Στο μεταξύ έπεσε τσεκούρι στα δρομολόγια του AMS για το θερινό 2025. Μας έμεινε μόνο η daily πρωινή ATH-AMS. Κόπηκαν οι έξτρα συχνότητες στο ATH-AMS (με μεσημεριανή αναχώρηση από ΑΤΗ) καθώς και το SKG-AMS που κράτησε μια σεζόν με το ζόρι (θα φτάσει μέχρι και το Πάσχα να βγει και καμία αρπαχτή τις μέρες των γιορτών). Meanwhile, η GQ αυξάνει το ATH-AMS σε 6xweekly.