Δικαιώματα επιβατών

SkyPan

Low-Cost-Class-Member
Εγγραφή
25/10/2011
Μηνύματα
38
Likes
4
Δεν επέστρεψα στο αεροδρόμιο αναχώρησης. Μας έβαλαν (ΟΑ) σε πτήση την επόμενη μέρα μετά από τρεις ακυρώσεις από τις 09:00 έως τις 17:00, κάτι που δε με εξυπηρετούσε καθόλου, οπότε έκανα αίτηση για refund και πέταξα με GQ που έφυγε κανονικά.
 

jerry

Concorde-Class-Member
Εγγραφή
04/01/2003
Μηνύματα
4.059
Likes
651
Website
www.air-born.gr
Οι αεροπορικές πιέζουν για την αναθεώρηση του ΕΚ261 που προβλέπει αποζημιώσεις έως και 600 ευρώ για καθυστερήσεις/ακυρώσεις πτήσεων από/προς ΕΕ. Φαίνεται πως βρήκαν πρόσφορο έδαφος με την προεδρία της Τσεχίας που φαίνεται διατεθειμένη να το συζητήσει και έτσι θα μπορέσουν εύκολα και άνετα να μετατρέψουν τα κέρδη σε υπερκέρδη!
 

OveLix

V.I.P.-Class-Member
Εγγραφή
07/11/2004
Μηνύματα
1.185
Likes
797
Περιοχή
Elbonia
Πολύ ενημερωτικό το άρθρο, αλλά δεν αναφέρει ποιος θα πάρει την απόφαση (το ευρωκοινοβούλιο; Η Κομισιόν με το ευρωκοινοβούλιο; άλλος?) για τυχόν αλλαγή στο θέμα των αποζημιώσεων. Επίσης δεν αναφέρει ποια θα είναι τα ενδιαφερόμενα μέρη. Οι αεροπορικές ξεχωριστά; Οι λομπίστες τους; (A4E) Η ΙΑΤΑ; Με ποιον θα διαπραγματευτούν εκ μέρους της ΕΕ;

Η προεδρία της Τσεχίας λήγει τον Δεκέμβριο και αναλαμβάνει η Σουηδία. Τι σημασία έχει ποιος προεδρεύει στο αν θα ληφθεί μια τέτοια συλλογική απόφαση; Πολλά δεν μας λέει το Politico.
 

gioannis13

Business-Class-Member
Εγγραφή
16/06/2015
Μηνύματα
263
Likes
135
Website
penteli.meteo.gr
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
EDW
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGMG
Ovelix άμα είναι να μας πηδήξουν για να κερδίσουν να είσαι σίγουρος ότι έχει γίνει ήδη....
 

OveLix

V.I.P.-Class-Member
Εγγραφή
07/11/2004
Μηνύματα
1.185
Likes
797
Περιοχή
Elbonia
Ας ποστάρουμε όταν έχουμε κάτι χρήσιμο να πούμε και όχι για να πούμε το καφενειακό αντίστοιχο του "Άμα θένε οι Αμερκάνοι" κλπ.

Η νομοθεσία υπάρχει εδώ και 20 χρόνια, το 2013 επιχειρήθηκε ανεπιτυχώς να αλλάξει, τώρα υπάρχει ένα άρθρο που κάνει μπαμ ότι το έσπρωξαν στο Politico οι λομπίστες των αεροπορικών, δεν βλέπω τίποτε άλλο που να συνηγορεί ότι η συζήτηση ανοίγει στ' αλήθεια και τόσο άμεσα όσο ελπίζει το άρθρο.

Φυσικά, αν στις επόμενες μέρες εμφανιστούν νέα στοιχεία, το ξανασυζητάμε. Αλλά το ότι κάποιοι θέλουν κάτι και το είπαν σε έναν δημοσιογράφο δεν σημαίνει ότι το νομοθετικό πλαίσιο της ΕΕ για τα αεροπορικά ταξίδια θα αλλάξει για να επαληθευτεί ο λομπίστας.
 
Top