Δρομολόγια Aegean

• Thread starter mrk
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Νέα Δρομολόγια Aegean

Γεια σας! Το περασμένο καλοκαίρι, η Aegean, είχε ένα δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Βερολίνο (απευθείας) με το αεροσκάφος SX-OAF. Μήπως γνωρίζετε αν θα ξαναβάλει αυτό το δρομολόγιο το καλοκαίρι;

Φαίνεται πως στεριώνει η παρουσία στην Αίγυπτο. Πέραν του ATH-CAI, αυτό το καλοκαίρι θα έχουμε και:

:arrow: ATH-SSH 2/weekly A320
:arrow: ATH-HBE 3/weekly DH4
(σε βραδυνά ωράρια πάντα)

Επίσης το πρόσφατα ανακληθέν LCA-MXP (υπέρ του LCA-ZRH), επανέρχεται αυτή τη φορά εις βάρος του LCA-FCO. Στη βάση της Λάρνακας προστίθεται LCA-JMK (2/weekly) και LCA-JTR (1/weekly).

Ακόμη έχουν προστεθεί κάποιες έξτρα πτήσεις στα δημοφιλή άγονα:
:arrow: ATH-ZTH (+3/weekly, σύνολο 17/weekly)
:arrow: ATH-AOK (+4/weekly, σύνολο 18/weekly)
:arrow: ATH-JSI (+3/weekly, σύνολο 3/daily)

WOW! :shock: SSH? Δεν το περίμενα αυτό. Καθώς οι Έλληνες που επιλέγουν τα αιγυπτιακά θέρετρα για διακοπές πρέπει να είναι απειροελάχιστοι. Άρα στοχεύουν αποκλειστικά (η ως επί το πλείστον) σε transit επιβάτες.

Eπίσης δεν πρέπει να επανέρχονται τα ενδο-νησιωτικά φέτος πέρα από το RHO-HER. (HER-JMK/HER-JTR/RHO-JMK/RHO-JTR/JMK-JTR)

SSH η απόσταση από το αεροδρόμιο μέχρι το μοναστήρι της Αγιά Αικατερίνης είναι 180 χλ.
Από την Αγιά Αικατερίνη μέχρι τα σύνορα του Ισραήλ(Ταμπα) το ίδιο 180 χλ.
Ωραίο ταξίδι θα μπορούσε να κάνει κάποιος.
Αθηνά-Τελ Αβίβ -Ταμπα- Αγιά Αικατερίνη-Σαρμ Ελ Σεΐχ-Αθηνα.
Η Αθήνα-Σαρμ Ελ Σεΐχ-Αγια Αικατερινη-Ταμπα-Τελ Αβίβ- Αθήνα.
Η Αθήνα- Σαρμ Ελ Σεΐχ-Αγιά Αικατερίνη-Σαρμ Ελ Σεΐχ- Αθήνα.
Θα δούμε τι τιμές θα έχουν και αν θα το έχουν το Δεκέμβριο.

Το HBE το κάνει και η Egypt air με 1-2 συχνότητες με Ε175. Παλιά νομίζω το έκανε και η ΟΑ. Ενδεχομένως και με ελικοφόρο. Οπότε το βλέπω με κανένα Q400. Όχι και άσχημα. Να λέμε και καμιά καλή κουβέντα.
Η Αλεξάνδρεια είχε και κάποιο ελληνικό πληθυσμό αλλά δεν νομίζω ότι έχει μείνει και πολύ κόσμος πλέον. Το HBE αν πάει καλά θα μπορούσε να το κρατήσει και σαν feeder και το χειμώνα αν είναι βραδινό. Το SSH το είχε και ποιο παλιά. Πριν τις ταραχές στην περιοχή και ίσως και πριν την κρίση αλλά μόνο καλοκαίρι.

Γεώργιε, νομίζω ότι αυτό μπορεί να γίνει και μέσω CAI. Δεν βλέπω το λόγο να τρέχουν τα Χριστιανόπουλα να ξεβρακωθούν στο Sharm el-Sheikh και μετά να προσκυνήσουν την χάρη της. Μπορεί και να υπήρχε σας όμως εκδρομή. Υπήρχε;

nick15801":3qqpara8 said:
Το HBE το κάνει και η Egypt air με 1-2 συχνότητες με Ε175. Παλιά νομίζω το έκανε και η ΟΑ. Ενδεχομένως και με ελικοφόρο. Οπότε το βλέπω με κανένα Q400.

Με Q400 θα εκτελείται το ανέφερε παραπάνω και ο Jerry

Γεώργιε, νομίζω ότι αυτό μπορεί να γίνει και μέσω CAI.
450 χλ δεν είναι μικρή απόσταση για εκείνα τα μέρη .Αυτό το γνωρίζω γιατί είναι πολύ κουραστική διαδρομή.Προσωπικά δεν την έχω κάνει όμως όσους είχα γνωρίσει μου είπαν ότι ταλαιπωρήθηκαν πολύ.

Αν πάρουν ταξί θα πληρώσουν 40 ευρώ(350 Αιγ.λιρες) μέχρι το μοναστήρι.

Mille pardons, δεν το πρόσεξα mxnk.
Το code sharing υπάρχει ακόμα;

Γεώργιε, από την Ελλάδα τα τουριστικά γραφεία από Κάιρο την έκαναν την εκδρομή του Σινά. Τώρα για να περάσουν στο Ισραήλ πρέπει να είναι ταλαιπωρία.

Μεσώ Ισραήλ είναι πολύ ωραία.Πότε δεν με κούρασε αυτή η διαδρομή .
Εντάξει τα δύσκολα ξεκινάνε από τα σύνορα μέχρι την μονή.Οταν όμως γνωρίζεις όλα είναι εύκολα.
Σαν ιδέα είναι καλή να έρθει κάποιος στο Ισραήλ και να επιστέψει από την Αίγυπτο.