Δρομολόγια Aegean

  • Thread starter mrk
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Βιάζονται να κάνουν πολλά τώρα που ψιλό άρχισε η κίνηση πάλι και στην τελική δεν κάνουν σχεδόν τίποτα.
 
Ας μην ξεχνάμε ότι η αεροπορική βιομηχανία πέρασε πρόσφατα μια μεγάλη κρίση με τον κορονοϊό, που προφανώς άφησε μεγάλα σημάδια. Δεν είναι μόνο η Aegean που αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα, ακόμα και οι μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρίες βρίσκονται σε φάση ανασύνταξης. Στον καιρό μας επικρατεί εν μέρει πολιτική, οικονομική και κοινωνική αστάθεια και αβεβαιότητα οπότε είναι λογικό κάποιες αποφάσεις να αναθεωρούνται και να αναπροσαρμόζονται. Παράδειγμα: ανακοινώνεται ένα δρομολόγιο αλλά λόγω χαμηλής ζήτησης δεν είναι οικονομικά βιώσιμο να πραγματοποιηθεί. Ή καθυστερούν να δώσουν την άδεια οι αρμόδιες αρχές. Ή συμβαίνει κάποια απρόβλεπτη βλάβη. Ή κάποιος πάροχος σταματάει την τροφοδότηση επί πιστώσει (πρόσφατο παράδειγμα με τον Πούτιν που ήθελε η Ευρώπη να τον πληρώνει σε ρούβλια, που να τα βρει κιόλας;). Είναι πολύ πιο σύνθετο πρόβλημα από όσο φανταζόμαστε εμείς το απλό επιβατικό κοινό. Επίσης, αν αναμένουμε συνέπεια από έναν πάροχο υπηρεσιών (όπως είναι η Aegean) αυτό προϋποθέτει οι δικοί της συνεργάτες και πελάτες να είναι συνεπείς. Για παράδειγμα, από τον καιρό που εργαζόμουν σε τουριστικό γραφείο ήταν πολλά τα παραδείγματα πελατών που ξεχνούσαν να ακυρώσουν την κράτησή τους, αυτό με τη σειρά του οδηγούσε σε διαφυγόντα έσοδα για την εταιρία εφόσον δεν μπορούσαν να διαθέσουν τη θέση αλλού και το χρέος έμενε είτε σε μας είτε στην εταιρία. Ή κάποιοι επιβάτες που αλλάζουν συχνά τη γνώμη τους κι έτσι λόγω πίεσης χρόνου δυσκολεύεται η ομαλή λειτουργία. Συμπερασματικά, κάποιες ατοπίες που συμβαίνουν δεν οφείλονται απαραίτητα σε αδιαφορία ή ανικανότητα, αλλά ίσως τα κατάλληλα πρόσωπα δεν είναι ενήμερα, ή ενδεχομένως να υπάρχει κι έλλειψη προσωπικού (έτσι διάβασα κάπου). Ας δώσουμε το χρόνο, ίσως προσωρινά υπάρχει μια αδυναμία.
 
Μπορεί να είναι απλά μαθηματικά κέρδους. Προκειμένου να έχουν ένα αεροπλάνο δεσμευμένο σε ένα μελλοντικό Θεσσαλονίκη - Ντουμπρόβνικ που ως τώρα έχει πχ 5% πληρότητα αποδεσμεύουν τα αεροσκάφη απο όλα αυτά τα δρομολόγια γιατί ίσως τα χρειάζονται αλλού με πιο σίγουρες πληρότητες.
Βλέποντας ίσως την πορεία των κρατήσεων για πχ Μύκονο και Σαντορίνη, ίσως να θέλουν να έχουν μία πτήση ανα 30', η να θέλουν να βάλουν μεγαλύτερα αεροσκάφη. Αναδιάταξη πόρων ίσως είναι, και τίποτε άλλο.
(Χώρια τα όσα αεροσκάφη / δρομολόγια έχουν "ελευθερωθεί" λόγω της αναστολής πτήσεων για Ρωσία και Ουκρανία).
 
Έχω και εγώ ένα ακυρωμένο δρομολόγιο για Ιούλιο. Η πτήση απλά εξαφανίστηκε από τις κρατήσεις. Πόσον καιρό θα τους πάρει άραγε να προχωρήσουν στο refund, αν δε τους καλέσει κάποιος; Ωραία κόλπα που μας έμαθε ο COVID.
 
Περιμένω κι εγώ την επιστροφή χρημάτων και μιλίων (εισιτήτιο με εξαργύρωση μιλίων) από μια ακυρωμένη πτήση SKG-BRU αρχές Μαίου...

Γενικά, έχω την εντύπωση ότι δυσκολεύουν να προβλέψουν την πραγματική ζήτηση, αλλά για να μην χάσουν πελάτες στους ανταγωνιστές, αρχικά προσφέρουν πολλά δρομολόγια, υψηλές συχνότητες, καλές ανταποκρίσεις κλπ. Και εάν τελικά η ζήτηση δεν είναι και τόσο μεγάλη, τα ακυρώνουν / μειώνουν.

Και δεν το κάνει μόνο η Α3, LH Group είναι το ίδιο. Έχω εισιτήρια με 3 και περισσότερες αλλαγές, ακυρώνεται το ένα segment, κάνεις rebooking, ακυρώνεται το άλλο.
 
Επιβεβαιώνω ότι οι ακυρώσεις πτήσεων είναι συνεχείς στην Star Alliance. Κλείνεις συνέχεια πτήσεις με μίλια με οποιαδήποτε εταιρία και μονίμως κάποιο σκέλος ακυρώνεται χωρίς να υπάρχουν εναλλακτικές και αναγκάζεσαι να ακυρώσεις όλο το ταξίδι, ξενοδοχεία κλπ. Τα πράγματα είναι ακόμα πολύ ρευστά και σίγουρα η κανονικότητα θα αργήσει πολύ ακόμα.
 
Κρίμα για το Κουβειτ θα μπορούσε να ήταν η αρχή για επέκταση προορισμών σε όλο το περσικό κολπο μέχρι Ομαν έστω και μόνο εποχικά το καλοκαίρι .Για το Κλουζ πιστεύω ότι θα καλυφθει από την animawings αλλά από Ιουλιο και μετά.
 
Αυτό σας φαίνεται σωστα προγραμματισμένο ή λάθος;
31 Οκτωβρίου, 2 πτήσεις με ίδιες ώρες αναχώρησης κ άφιξης αλλά με διαφορετικούς αριθμούς A3 128, A3 126
 

Attachments

  • IMG_20220530_193854.jpg
    IMG_20220530_193854.jpg
    188 KB · Προβολές: 60
Μήπως έτυχες σε στιγμή που ενημέρωναν το σύστημα και δεν είχαν αποφασίσει ακόμα;
 
Και από την Θεσσαλονίκη δειχνει 2 πτήσεις προς Αθήνα , 21:30 -22:20
 
Top