Δρομολόγια Aegean

  • Thread starter mrk
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Και εφαρμόζει σε αρκετά δρομολόγια (Βελιγράδι, Βενετία, Νάπολη, Νίκαια προβλέπω και άλλα στην πορεία) την καθημερινή πτήση κάτι που είναι αρκετά θετικό και για τους ταξιδιώτες αλλά και για την ίδια την Aegean.
 
Στο skyscanner το νέο δρομολόγιο Σκόπια Σεράγεβο ξεκινάει από 140 ευρώ περίπου. Και άλλα τόσα η επιστροφή. Η εταιρία ακόμα δεν το έχει ανεβάσει.
 
Με εξαίρεση το Gatwick, οι αυξήσεις που αναφέρονται συγκρίνουν το καλοκαίρι του 24 με το καλοκαίρι του 23.

Εντάξει, να χαμε να λέγαμε είναι λίγο οι αυξήσεις. Τσιμπάνε συχνότητες εδώ και εκεί (ενίοτε φτάνοντας παλαιότερα peaks, π.χ. BRU κάποτε ήταν 2 daily όπως και FCO 3 daily) και φυσικά μιας και έχουμε ακόμα 23, αν οι κρατήσεις δεν πάνε καλά θα πέσει ανάλογο ψαλίδι.

Βέβαια κάπου πρέπει να πάνε και όλα αυτά τα neo θα μου πείτε.

Εμένα πάντως σαν schedule-geek, πιο πολύ εντύπωση μου κάνει πως εκεί που κάποτε αυτά τα thin routes είχαν πτήσεις άλλοτε πρωί, άλλοτε μεσημέρι, άλλοτε απόγευμα που φαντάζομαι εν μέρει ήταν θέμα διαθεσιμότητας αεροσκαφών αλλά εξυπηρετούσε π.χ. και κονέξια. Τώρα μάλλον ο προγραμματισμός βαρέθηκε (Αύγουστο 23 έχουμε ακόμα θα μου πείτε) και φόρτωσε φιξ ώρες,

π.χ. NCE daily 1600 από ATH, επιστροφή 2200 που σημαίνει πως χάνονται τα περισσότερα domestic connections. Πως θα πάνε οι Γάλλοι της Κυανής Ακτής στην Πάρο;

αντίστοιχα, π.χ. NAP daily 0805 από ATH, επιστροφή 1220 που σημαίνει πως με εξαίρεση τα bulk domestic routes λίγα θα κάνουν feed την outgoing.
 
Last edited:
Ως προς τα connecting opportunities στην Αθήνα, όντως δεν είναι ότι καλύτερο στην παρούσα φάση για τα μικρότερα νησιά. Σαν να έχει δοθεί έμφαση περισσότερο στο p2p. Από την άλλη αν ο ανταγωνιστής στα εσωτερικού πετάει συχνά σε prime time δεν είναι καλή ιδέα για την A3 να κοιτάξει στενά τα connections. Όσο μεγαλώνει ο στόλος και πυκνώνουν οι συχνότητες όμως θα πρέπει να δωθεί η δέουσα προσοχή και σε αυτό το κομμάτι. Να κάνει optimisation σε όλα ταυτόχρονα είναι δύσκολο κάτι πρέπει να θυσιάσεις, όποτε ότι δεν ανοίκει στα trunk routes, δεν έχει καλή τύχη. Οι περιορισμοί δεν είναι αμελητέοι στα μικρά νησιά. Να έχει όλα τα slots, πληρώματα και αεροσκάφη για να κάνει το πρόγραμμα όπως πρέπει είναι δύσκολο. Από την άλλη η Παροναξία είναι από τους προορισμούς που δεν μπορούν να χτυπηθούν με direct από Ryan, transavia, easy κλπ.
Κάποιες από τις κινήσεις του προγραμματισμού και των αλλαγών κάποιες φορές δεν βγάζουν νόημα με την πρώτη μάτια. Από την άλλη δεν έχουμε ιδέα πως μπορεί να έχουν προκύψει.
Οι αυξήσεις στα δρομολόγια μπορεί να δείχνουν περιορισμένες και ασήμαντες αλλά πρέπει να βρεθεί και το προσωπικό να τα εκτελέσει, πέρα από τα αεροσκάφη.
Αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση είναι ότι κάποιες βράδυνες πτήσεις πχ. RIX, TLL και άλλες μπορεί να μην μοιάζουν πολύ ελκυστικές λόγο του περασμένου της ώρας αλλα με τον ένα η τον άλλο τρόπο όλοι βολεύονται. Αν θα το συνεχίσει ή το επεκτείνει θα δείξει. Πάντως κάποιοι από αυτούς τους προορισμούς δεν θα μπορούσαν να σταθούν σε prime time όποτε κάτι είναι και αυτό.
Υπάρχει ακόμα και το θέμα με τους κινητήρες οπότε για το 2024 το καλάθι είναι μάλλον μικρό.
 
Σε παράταση στο Αθήνα - Καλαμάτα έως 31 Οκτώβρη προχώρησε η Aegean.

 
Νέο δρομολόγιο και νέα χώρα για την Aegean η Μολδαβία με το Κισινάου!!
Το δρομολόγιο ήταν προγραμματισμένο κανονικά να ξεκινήσει αυτό το καλοκαίρι αλλά το ξεκινάνε Νοέμβρη.

Αθήνα (ATH) - Κισινάου (KIV) , από 3 Νοέμβρη 2023 , 2weekly , κάθε Παρασκευή και Τρίτη , με Α320.

A3968 ATH 0900 - KIV 1100 (Fri)
A3969 KIV 1150 - ATH 1345 (Fri)

A3968 ATH 1545 - KIV 1745 (Tue)
A3969 KIV 1835 - ATH 2030 (Tue)
 
Αρχικά, επικεντρώθηκα στα έντονα γράμματα, αγνοώντας το μέρος που λέει οτι ξεκινάει τον Νοέμβριο του 23. Οι ώρες είναι πολύ καλές αλλά δεν βλέπω να μπορούν να το κρατήσουν το καλοκαίρι, εκτός αν κρατήσουν περισσότερα απο τα παλιότερα Α320.

Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι έπρεπε να είχε ξεκινήσει με ATR, βράδυ και με περισσότερες συχνότητες (όταν τελειώνουν με τις πτήσεις back to back για Πάρο, Νάξο, Μήλο σε high season). Η air Moldova πετούσε το δρομολόγιο με Ε90 μετά τα μεσάνυχτα.

Η Μολδαβία είναι μια αγορά χαμηλής απόδοσης a.k.a η φτώχεια είναι πραγματική και προφανής.

Θα έβλεπα τη χρήση του ATR πιο κατάλληλη καθώς τα λειτουργικά έξοδα του τύπου είναι πιο κατάλληλα για τη διαδρομή αν και ο τομέας είναι 1000 km, αλλά κατά τη διάρκεια της νύχτας όταν δεν χρειάζονται όλα τα ATR.
 
Πολύ μεγάλο μέρος των επιβατών της RO274 έχει τελικό προορισμό το KIV και όχι το OTP. Επίσης, η Υπερδνειστερία έχει πολύ και μαύρο χρήμα και μολδαβικά διαβατήρια που τους επιτρέπουν να ταξιδεύουν στην Ευρώπη.

Πάντοτε απορούσα γιατί η Αιγαίου δεν άνοιγε το δρομολόγιο νωρίτερα (ακόμα και τότε που υπήρχε η 9U ή πηγαινοερχόταν η Wizz).
 
Νέο δρομολόγιο και νέα χώρα για την Aegean η Μολδαβία με το Κισινάου!!
Το δρομολόγιο ήταν προγραμματισμένο κανονικά να ξεκινήσει αυτό το καλοκαίρι αλλά το ξεκινάνε Νοέμβρη.

Αθήνα (ATH) - Κισινάου (KIV) , από 3 Νοέμβρη 2023 , 2weekly , κάθε Παρασκευή και Τρίτη , με Α320.

A3968 ATH 0900 - KIV 1100 (Fri)
A3969 KIV 1150 - ATH 1345 (Fri)

A3968 ATH 1545 - KIV 1745 (Tue)
A3969 KIV 1835 - ATH 2030 (Tue)
Πάντως μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι ότι ο αριθμός πτήσης Α3968/ Α3969 χρησιμοποιείται ήδη για την Λιουμπλιάνα.

Σημαίνει αυτό ότι έχει γίνει λάθος στην ανακοίνωση της εταιρίας, ότι θα σταματήσει το δρομολόγιο της Λιουμπλιάνα ή ότι θα αλλάξει ο αριθμός πτήσης του συγκεκριμένου δρομολογίου;;
 
Την Λιουμπλιάνα θα την κρατήσουν κανέναν μήνα. Σταματάει 13/10
 
Top