Ναι, λοιπόν, άργησα και σας κούρασα. Ζητώ συγνώμη, αλλά θέλω (και κάποτε θα το καταφέρω) να τελειώσω αυτό το ριπορτ. Πόσο μάλιστα, αφού έχουμε και ένα Α346 να μας περιμένει. Πάμε λοιπόν.
3η πτήση: LAX - LHR | VS 008 | STD: 1715 STA: 1145 | EQP: A340-642 (G-VBLU) | Seat 53A
Πήραμε λοιπόν το αμαξάκι μας και η πρώτη στάση ήταν σε γραφείο του Δήμου για να πληρώσουμε το ... λάθος παρκάρισμά μας δύο μέρες πριν στο Hollywood (40 USD παρακαλώ). Αφού είχαμε ακόμη ώρα, περάσαμε πρώτα από την Santa Monica Beach για να απολαύσουμε τις τελευταίες ηλιαχτίδες του ΛΑ και να δούμε σε αρκετή απόσταση τα heavies να σηκώνουν μούρη.
Γύρω στις 2 φτάσαμε στην alamo για να παραδώσουμε το αυτοκίνητο. Γρήγορα τελειώσαμε και μπήκαμε στο λεωφορείο για να μας πάει στο αεροδρόμιο. Σε αυτό, η οδηγός ρώτησε τον κάθε επιβάτη με ποια εταιρία θα πετάξει και έτσι σε άφηνε στο σωστό αεροσταθμό. Οι περισσότεροι πετούσαν με Delta και εμείς ήμασταν οι πρώτοι που αποχαιρετήσαμε το λεωφορείο. Μας άφησε, λοιπόν, ακριβώς μπροστά από το γκισέ της Virgin. Πριν ακόμη μπούμε στην ουρά, έλεγχος εισιτηρίου και Διαβατηρίου. Ουρά τελικά δεν υπήρχε και έτσι τελειώσαμε σύντομα με το check-in.
Από εκεί, αμέσως στο security check, μιας και δεν υπάρχει στο terminal 2 κάτι να δεις / κάτσεις / κάνεις έξω από το security area. Αρκετά μεγάλες ουρές, αλλά παρόλα αυτό γρήγορα ξεμπερδέψαμε. Σκοτώσαμε την περίσσια ώρα με καφέ από starbucks και ματιές έξω από τις (λερωμένες) τζαμαρίες του αεροδρομίου.
Το boarding άρχισε λοιπόν, γύρω στις 1630. Το αεροσκάφος ήταν ... του κουτιού. Πρώτη πτήση τέλη Ιανουαρίου 2006 και το ημερολόγιο έλεγε 21/2/2006!!! Φυσικά σε άριστη κατάσταση με πεντακάθαρα τζάμια ... τρέλα!
Τα καθίσματα είναι διαφορετικά από αυτά που έχουν τα «παλιά» Α340 της Virgin. Σε πρώτη φάση μου φάνηκαν άβολα, αλλά τελικά αποδείχτηκαν πολύ αναπαύτηκα, μιας και μετά από 10+ ώρες πτήση δεν ήμουν καθόλου πιασμένος. Όμως, το seatpich είναι στενότερο σε σχέση με το Α343.
Όπως είπα, το παράθυρο ... σαν να μην υπήρχε.
Πάρτε και μια φωτογραφία του εντυπωσιακού LAX.
Southwest,
US Airways,
Mexicana
Pushback στις 1720 και taxi προς τον 24L και rotate στις 1734. Στροφή αριστερά, έτσι ώστε περάσαμε πάνω από την πόλη του Λος Άντζελες. Η άνοδος βασανιστικά αργή (Α340 γαρ) και μετά από λίγο αφήναμε και το LAX πίσω μας.
Έτσι λοιπόν η ώρα να ασχοληθώ με το IFE, το οποίο ήταν διαφορετικό με αυτό τις πρώτης πτήσεις. Η σημαντικότερη διαφορά ήταν το video-on-demand. Πολύ καλό, με πάρα πολλά έργα ως επιλογή, μουσική, παιχνίδια κτλ κτλ. Φυσικά δεν έλειπε ο κλασικός χάρτης, ο οποίο όμως είναι εντυπωσιακός. Με το «τηλεκοντρόλ» μπορείς να κινείσαι μέσα στον χάρτη και να κάνεις βόλτες σε άσχετες με το ταξίδι περιοχές. Κάτι σαν google earth όχι τόσο αναλυτικά όμως (αλήθεια, γιατί δεν ενσωματώνουν οι εταιρίες το google earth με το Map του αεροσκάφους ... φοβερό θα ήταν).
Η πτήση ήταν να διαρκέσει 10 ώρες και 30 λεπτά. Ομολογώ ότι ο γυρισμός πέρασε πιο ευχάριστα και πιο «γρήγορα». Το service όμοιο με το πρώτο, με τη διαφορά ότι επειδή ήταν πτήση μέσα στη νύχτα δεν πρόσφεραν τόσα πολλά bar service. Μόνο με νερό και πορτοκαλάδα περνούσαν αρκετά συχνά.
Δεν έχω να γράψω κάτι το εξαιρετικό που συνέβη. Το πλήρωμα ήταν καλό, αλλά δεν μπορούσε να ξεπεράσει το πλήρωμα της τελευταίας πτήσεις που πιστεύω ότι ήταν το καλύτερο πλήρωμα που έχω ζήσει σε πτήση.
Οι ώρες κυλούσαν, λοιπόν, στο αεροσκάφος υπήρχε ηρεμία με τους περισσότερους επιβάτες να κοιμούνται. Εγώ και πάλι δεν έκλεισα για πολύ τα μάτια μου. Εδώ ας σχολιάσουμε λοιπόν το Α346.
Καλό αεροσκάφος, αν και στο Α343 ένιωθα κάπως πιο άνετα. Το -300 είχε περισσότερα σημεία όπου μπορούσες να στηθείς χωρίς να ενοχλείς επιβάτες και πλήρωμα σε σχέση με το -600. Μάλλον θα παίζει και ρόλο η διαρρύθμιση της καμπίνας, η οποία στο 600άρι τις Virgin είναι στενότερη σε σχέση με το 300άρι της ίδιας. Κατά τα άλλα, ήσυχο αεροσκάφος και άνετο για μακρινά ταξίδια, αν και μου λείπει η σύγκριση με άλλα αεροσκάφη longhaul σε πτήση longhaul.
Στις 0340 άρχισε η κάθοδος στο Λονδίνο, όπου η τοπική ώρα ήταν 1040! Όμορφη προσγείωση με στροφές δεξιά-αριστερά και διορθώσεις. Κάπου γύρω στις 1110 ήρθε και η προσγείωση και άρχισα να καταλαβαίνω ότι ... τελειώνει αυτή η τόσο όμορφη εμπειρία.
Από εδώ και πέρα δεν θυμάμαι και πολλά, μόνο το ότι βγήκαμε, πήραμε βαλίτσες αλλάξαμε terminal και κάναμε check-in σε κάποιο από τα μηχανήματα τις ΒΑ για την επόμενή μας πτήση.
Next to come on airliners.gr:
British Airways flight: LHR - DUS on A320