E-checkin και από την Ολυμπιακή

• Thread starter Thread starter ariadgr
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Σωστός,Άκη.Να προσθέσω επίσης οτι υπάρχουν και οι αποσκευές των επιβατών για τις οποίες δεν γίνεται e-checkin.

Τη συγκεκριμένη υπηρεσία την πρωτοχρησιμοποίησα πριν περίπου έναν χρόνο με επιτυχία. Όντως καλό θα ήταν να διαδοθεί περισσότερο, αλλά ίσως κάτι τέτοιο να προϋποθέτει και την προσφορά ηλεκτρονικού εισιτηρίου από την εταιρία. Σε γενικές γραμμές, από ολότελα...

Ομολογώ ότι η μοναδική φορά που έχω κάνει e-checkin είναι με Ολυμπιακή, τον Ιανουάριο που μας πέρασε.

Ήταν πολύ βολικό και αρκετά γρήγορο...

Βέβαια μην περιμένετε γραφικά να δείτε το αεροπλάνο να διαλέξετε τη θέση... Οι θέσεις παρουσιάζονται σε στήλη χύμα :roll: Αλλά σίγουρα, το να πηγαίνεις στο Βενιζέλο 20 λεπτά πριν την πτήση χωρίς άγχος για ουρές είναι... κάτι!

To e-ticket είναι νομίζω κάτι που ετοιμάζεται αλλά έχω την αίσθηση πως αρχικά θα είναι και αυτό μόνο για domestic.

Πιστεύω ότι δεν ενημερώσεις τον κάθε υπάλληλο του αεροδρομίου, αλλά τα άτομα που θα έρχονται σίγουρα σε επαφή με την νέα σου υπηρεσία. Στο κάτω-κάτω εσύ (σαν αεροπορική) θέλεις να προσφέρεις την υπηρεσία, άρα εσύ οφείλεις να ενημερώσεις και τα εμπλεκόμενα άτομα και φορείς.

Οι εκπαιδεύσεις αυτού του τύπου δεν νομίζω να είναι κάτι το ιδιαίτερο, κάτι το χρονοβόρο, άρα μάλλον δεν στοιχίζουν και του κόσμου τα λεφτά. Αλλά πρέπει να φτιάξεις έντυπα με παραδείγματα ακόμη και για τους πιο άσχετους! ;)

Οι εταιρίες όμως που το εφαρμόζουν σωστά το πρόγραμμα και πληρώνουν τις παραπάνω «εκπαιδεύσεις», τελικά κερδίζουν. Για παράδειγμα πριν 2 βδομάδες πέταξα με την tuifly (hlx και Hapag κάποτε) και μια μέρα πριν την πτήση με ενημέρωσαν με eMail πως μπορώ να κάνω online check-in. Πολύ καλή εφαρμογή, με επιλογή θέσεις φυσικά και στο τέλος εκτύπωση boarding pass. Οι υπάλληλοι στο αεροδρόμιο όλοι ενημερωμένοι με την διαδικασία και από ότι έμαθα από τους περ. 90 επιβάτες οι 36 είχαν κάνει online check-in (40% των επιβατών). Με άλλα λόγια ... 36 άτομα λιγότερα στα γκισέ, με ότι αυτό συνεπάγεται!

Φυσικά έτσι χάνονται θέσεις εργασίας, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα!

@jerry ή Cross ή όποιος άλλος!
Έχει μήπως το boarding pass που εκτύπωσες; Αν ναι, θα με ενδιάφερε να δω πως φαίνεται ;)

Akis":27fpn1yl said:
@jerry ή Cross ή όποιος άλλος!
Έχει μήπως το boarding pass που εκτύπωσες; Αν ναι, θα με ενδιάφερε να δω πως φαίνεται ;)

Φυσικά και κρατάμε κάτι τέτοια συλλεκτικά...

attach.gif
Ε-boarding pass OA (87.37 KB)

Με την έναρξη λειτουργίας του νέου συστήματος από την EDS, πιστεύω ότι θα δούμε πολλές βελτιώσεις στις υπηρεσίες τέτοιου είδους, που παρέχει η ΟΑ, μια και ο Ερμής αυτή τη στιγμή δουλεύει στα όριά του.

Hunting a Shadow":276l7il9 said:
Καταρχάς my apologies αν έχει συζητηθεί το θέμα πριν. Έριξα μια ματιά στων τελευταίων μηνών τα topics και δε το είδα.

Σαν ευχάριστη έκπληξη είδα πως η Ολυμπιακή παρέχει τη δυνατότητα του internet check-in. Μπορεί να το ξεκίνησε χτες, μπορεί πρόπερσι εμένα τώρα έπεσε στην αντίληψή μου.

Ναι υπάρχει από το Δεκέμβριο του 2005! Το συγχώνευσα με το υπάρχον topic. Προσωπικά δεν έχω εμπειρία από το echeck-in των OA, αλλά έχω χρησιμοποιήσει πάρα πολλές φορές αυτό της Aegean, και είναι κάτι πολύ εξυπηρετικό και χρήσιμο για πτήσεις εσωτερικού.

Εδώ το αντίστοιχο topic για την Aegean: https://www.airliners.gr/community/viewtopic.php?t=3881

Kαλημερα σε ολους,πεταξα εκτακτα χτες 09/06 για HER με την συζυγο μου με την πρωτη πρωινη και επεστρεψα χτες βραδυ με την τελευταια απο HER.Το πρωι στο ΕΛΒΕΝ ολα καλα πηγα στο GATE ολα καλα,το βραδυ ομως στην Κρητη με κοιταζαν λιγο περιεργα και ηθελαν το boarding pass :oops: οχι φωτοτυπια :shock: τελος παντων το λυσαμε αυτο αλλα μετα δεν ευρισκε την γυναικα μου (στο ath-her eixa parei 3a-3b kai sto her-ath 3e-3f)και αυτα ελεγαν τα πασα που ειχα κανει πριντ.Το συστημα ομως ειχε δωσει στην γυναικα μου την 4α :( αλλα η διπλανη μου ηταν αδεια οποτε τελικα κατσαμε μαζι,αν ομως ηταν φουλ το αεροπλανο ? :cry:

Ηunting,έχεις δίκιο για το post στις 30/5.Η εκτίμησή μου ήταν υπερβολική.Όσο για το e-checkin,σημασία έχει και το πως αυτό θα γίνει γνωστό στο επιβατικό κοινό ώστε να το χρησιμοποιεί.Θυμίζω επίσης και συγνώμη αν έχει ήδη αναφερθεί,τα λεγόμενα cuss,τις μηχανές δηλαδή αυτόματου check-in που υπάρχουν ήδη στα αεροσρόμια.Στην Αθήνα χρησιμοποιούνται απο τη KLM και απο την Iberia.

alex96":3hdt03cg said:
Θυμίζω επίσης και συγνώμη αν έχει ήδη αναφερθεί,τα λεγόμενα cuss,τις μηχανές δηλαδή αυτόματου check-in που υπάρχουν ήδη στα αεροσρόμια.Στην Αθήνα χρησιμοποιούνται απο τη KLM και απο την Iberia.

Νομίζω τέτοια αυτόματα check-in είχα δει και από την Lufthansa, διορθώστε με αν κάνω λάθος, ήταν απέναντι από τα τελευταία check-in counters.