Easy-jet Αρνηση επιβιβασης!!

• Thread starter Thread starter Chrisy
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Αυτο σκεφτομαι και εγω... οτι οικονομικα μπορει να μην αξιζει. Η αποζημιωση που δικαιουμαι ειναι 250 ευρω. Το πολυ κατι παραπανω για διαμονη. Αν βαλω ομως δικηγορο 1000 ευρω ειναι σιγουρα για αρχη. Και δεν εχω καμια εγγυηση οτι θα δικαιωθω για θεματα ψυχικης οδυνης, ρατσισμου, κλπ.
Ημουν ατυχη γιατι φωναξα τη manager της easyjet και αυτη ηταν που εκανε το ολο θεμα γιατι δεν ηξερε την περιπτωση των ελληνικων ταυτοτητων και παραπληροφορησε και το immigration office το Αμστερνταμ. Το λαθος μου ηταν που δεν φωναξα την αστυνομια να παμε για εξακρυβωση στοιχειων... ημουν με 2 φιλους μου που ταξιδευαν με αλλη πτηση για κυπρο μιση ωρα μετα απο μενα και επομενως οταν αυτη αρχισε να λεει οτι θα φωναξει την ασφαλεια καπου εκει φυγαμε (εγω μεχρι εκεινο το σημειο ειχα παθει κριση πανικου γτ ηταν κυριακη και η Δευτερα ηταν bank holiday γι αυτους επομενως η πρεσβεια μας θα ηταν ανοιχτη την Τριτη και δεδομενου οτι θα εφευγαν οι φιλοι μου θα εμενα μονη μου στο Λονδινο!!). Μετα που φυγαμε προσπαθουσαμε να βρουμε αλλη πτηση για Αμστερνταμ, Θεσσαλονικη ή Λευκωσια... δεν χρειαζεται να σας αναφερω τιμες πιστευω για πτησεις της τελευταιας στιγμης :wall:
Οι Γαλλοι εκαναν το ιδιο... παλι καλα ειχαν laptop μαζι τους και μια ολοκληρη οικογενεια (6 ατομα ???) προσπαθουσε να βρει αλλη πτηση για Γαλλια... ακομα πιο εξοφρενικη περιπτωση. Δεν αφηνε τους Γαλλους να γυρισουν στη Γαλλια!!!!!!!

Δυστυχώς πρόκειται για περιπτώσεις που και το δίκιο σου να βρεις οι αποζημιώσεις είναι μικρές και τα έξοδα για νομικές διαδικασίες ειδικά στην Αγγλία, απλησίαστες!

Επειδή κι εγώ έχω υποστεί τις ερωτήσεις αυτές σχετικά με την έλλειψη ημερομηνίας λήξης της ταυτότητας τόσο στην Ιταλία, όσο και στην Αγγλία, αλλά ήταν με αστυνομικούς που έκαναν τυχαίους ελέγχους το θέμα λυνόταν σχεδόν άμεσα όταν επικοινωνούσαν με το immigration office. Το πρόβλημά σου φοβάμαι ότι ήταν η ίδια η Easy και η "χαζή" ή "επίτηδες" χαζή υπάλληλος. Στις περιπτώσεις αυτές πρέπει να καλείται η αστυνομία του αεροδρομίου που είτε έχει γνώση των ιδιαιτεροτήτων της εκάστοτε ταυτότητας είτε θα ρωτήσει τους αρμόδιους. Χωρίς να βάζω ταμπέλες, αλλά έχω την εντύπωση ότι αν η αεροπορική εταιρία ήταν η BA ή η KLM θα είχαν αντιμετωπίσει διαφορετικά το ζήτημα απ' ότι η Easy, Ryan ktl,. που αντιμετωπίζουν τους επιβάτες πρωτίστως ως σκουπίδια με πορτοφόλι!!!!

Έχεις απόλυτο δίκιο... Ελπίζω μήπως μπορεί να γίνει κάτι απο Ελλάδα. Αν δλδ γίνει κάποια μήνυση ίσα ίσα για να ξεκινήσει η διαδικασία έτσι ώστε να δουν ότι έχω σκοπό να προχωρησω το θέμα.
Επίσης σκέφτομαι οτι το ποσο που κανονικά δικαιουμαι είναι 250 ευρώ αλλά αυτό σε περιπτωση που η άρνηση επιβίβασης έγινε για σοβαρούς λόγους... έπρεπε πχ να μεταφερθεί επειγόντως κάποιος, η πτήση ηταν γεμάτη και ζήτησαν εθελοντές.
Στη δικιά μου περίπτωση η υπάλληλος με κατηγόρησε ότι ήμουν παράνομη και δεν μου παρείχε καμία βοήθεια όπως ορίζεται απο το νόμο... Αλλά άντε να απόδειξε το απο Ελλάδα.

Εχοντας διαβάσει κι εδώ αλλά και σε άλλα ταξιδιωτικά fora, τα διάφορα προβλήματα με τις ελληνικές ταυτότητες, θέλω να σας θέσω μια πολύ απλή ερώτηση: Γιατί δε χρησιμοποιήτε διαβατήριο, το οποίο είναι το ΠΙΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ταξιδιωτικό έγγραφο ?

Γιατι να χρεωθουμε την εκδοση του διαβατηριου οταν απο το νομο μας δινεται η δυνατοτητα να ταξιδευουμε με ταυτοτητα? Επειδη υπαρχουν υπαλληλοι που πληρωνονται και δεν ξερουν να κανουν τη δουλεια τους?

Chrisy":25bd1r53 said:
Γιατι να χρεωθουμε την εκδοση του διαβατηριου οταν απο το νομο μας δινεται η δυνατοτητα να ταξιδευουμε με ταυτοτητα? Επειδη υπαρχουν υπαλληλοι που πληρωνονται και δεν ξερουν να κανουν τη δουλεια τους?

1) Γιατί, υπάρχουν οι εν λόγω υπάλληλοι
2) Γιατί με το διαβατήριο ταξιδευεις παντού

Με βαση το νομο αρκεί η Ελληνικη ταυτότητα για ταξίδια εντός Schengen

Μία παρατήρηση μόνο, χωρίς να ξέρω τι ισχύει για τις ελληνικές ταυτότητες (εγώ ακόμα και σε πτήσεις εσωτερικού ταξιδεύω με διαβατήριο και το θέμα ταυτότητα δε με απασχόλησε ποτέ): το ηνωμένο βασίλειο δεν ανήκει στο χώρο schengen.

Δεν εχει σχέση. Το ΗΒ ανήκει στην ΕΕ, δεν απαιτείται ταξιδιωτικό έγγραφο για πολίτες της ΕΕ.

απο εδώ http://europa.eu/youreurope/citizens/tr ... dex_el.htm
Ωστόσο, έχετε ακόμα την υποχρέωση να επιδεικνύετε έγκυρη ταυτότητα ή διαβατήριο όταν ταξιδεύετε από και προς τη Βουλγαρία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, την Κροατία, την Κύπρο και τη Ρουμανία. Οι χώρες αυτές, αν και μέλη της ΕΕ, δεν ανήκουν στον άνευ συνόρων χώρο Σένγκεν. Προτού ταξιδέψετε, ενημερωθείτε για τα έγγραφα που πρέπει να έχετε μαζί σας όταν ταξιδεύετε από τη χώρα σας σε άλλη χώρα της ΕΕ που δεν ανήκει στον χώρο Σένγκεν.