EasyJet 4602 Bird Strike

• Thread starter Thread starter dinos_k
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

dinos_k

Low-Cost-Class-Member
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
SWR
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAV
Για την ιστορία σήμερα το απόγευμα η πτήση EZY4602 από SKG για SXF είχε πολλαπλό bird strike κατά την απογείωση απο τον 34 στα 200ft, και έκανε divert στην Αθήνα.
Tο α/φος προσγειώθηκε κανονικά,ευτυχώς τα χτυπήματα περιορίστηκαν στην περιοχή του radome & windscreen, μακριά από επιφάνειες ελέγχου και κινητήρες και κατά την επιθεώρηση από τους μηχανικούς της KLM, δεν διαπιστώθηκαν φθορές στο α/φος.
Μετά από τους ελέγχους, τον καθαρισμό των υπολειμμάτων και την απαραίτητη χαρτούρα, η πτήση συνεχίστηκε μετά από μία ώρα κανονικά για το Βερολίνο.
Οι επιβάτες και το πλήρωμα ήταν όλοι καλά, και υπήρχε πολύ καλή διάθεση κατά την σύντομη παραμονή του στο έδαφος. :great:

Υ.Γ. : το α/φος ήταν ένα Α319 με reg no : G-EZFB

Καλησπέρα, χαιρετώ το forum μιας που είναι το πρωτο μου post...
Θα ήθελα μια διευκρίνηση, δεδομένου ότι δεν έχω και μεγάλη σχέση με το αντικείμενο, πέρα από την αγάπη μου για την αεροπλοΐα γενικότερα...
Για πιο λόγο έκανε divert για Αθήνα και όχι go around και προσγείωση στο SKG. Δεν υπάρχει τεχνική βάση στη Θεσσαλονίκη;

Η EasyJet έχει συμβόλαιο με την KLM Engineering για την εξυπηρέτηση της στην Αθήνα. Στην Θεσσαλονίκη δεν έχει σταθμό η KLM, οπότε η επιλογή ήταν λογική.