Εδιμβούργο

• Thread starter Thread starter vassdel
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

vassdel

V.I.P.-Class-Member
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGEL
Από το Θέμα :arrow: : Easyjet στην Ελλάδα
Cross":3m38hhql said:
Τιμές από €46,99 στο ATHEDI και £36.99 (€46,14) στο EDIATH. Pas mal...

Μου κίνησες την περιέργεια -αρχικά- και μου άνοιξες την όρεξη άμεσα. Προσανατολίζομαι για το διάστημα 13-18 Οκτωβρίου 2011. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα προβώ σε αγορά των εισιτηρίων. Οι ημερομηνίες δεν είναι δεσμευτικές, οπότε αν γνωρίζετε κάποιο λόγο για να πάω άλλη περίοδο, δώστε τα φώτα σας.

Ψάχνω γενικές πληροφορίες. Προτεινόμενα ξενοδοχεία (πάω με σύζυγο, χωρίς τέκνα). Υπάρχει ανάγκη ενοικίασης αυτοκινήτου; Hints & Tips; Η οικονομικές τιμές είναι μέλημα μεν, αλλά δεν θα σκάσω κιόλας. 5 μέρες με 500 ευρώ, γίνεται; (χωρίς εισιτήρια, εννοείται). Αν όχι, πόσο να υπολογίζω; Περιμένω ιδέες. Ευχαριστώ.

Αναζήτηση στο φόρουμ δεν έκανα, διότι δεν έχω πολύ χρόνο. Αν υπάρχει Σκωτσέζικο trip-report, συγχωρέστε με και λινκάρετέ το παρακαλώ.

Μόλις μπήκα στο forum για να γράψω για το Εδιμβούργο!! Απίστευτο :mrgreen: Λοιπόν, εγώ θα πάω για μια μέρα για δουλειά την επόμενη εβδομάδα, οπότε θα σου μεταφέρω και τις εντυπώσεις μου από την πόλη και το ξενοδοχείο μου αν δεν έχεις κλείσει ως τότε, καθώς και ό,τι άλλο άξιο λόγου παρατηρήσω. (στείλε μου και σε pm αν θα ήθελες κάτι πιο συγκεκριμένο)

Ως τότε, θα με ενδιέφερε κι εμένα να μάθω για το τι μπορώ να κάνω το ένα απόγευμα/βράδυ που θα είμαι ελεύθερος, αν κάποιος έχει κάτι να προτείνει. Δε θα έχω μέρες, αλλά φτάνω απόγευμα στο EDI και ως το άλλο πρωί είμαι free, καθώς και από αργά το μεσημέρι εκείνης της μέρας μέχρι το βραδάκι που πετάω. Κάθε ιδέα χρήσιμη, καλοδεχούμενη έως και ΠΟΛΥΤΙΜΗ! :D

Παιδια αυτη την στιγμη ειμαι Ελλαδα για λιγες μερες και οπως καταλαβαινετε ο χρονος ειναι πολυτιμος για να ειμαι στο πισι.
Απο αυτη την τεταρτη που θα ειμαι ξανα πανω θα εχετε οσες ινφο θελετε για φαγητο αξιοθεατα ψωνια etc.
φιλικα

Tips για το Ενδιμβούργο:

1) Αν είσαι λάτρης του ουίσκι (ή έστω αν απλά σου αρέσει), μήν χάσεις το μουσείο του ουίσκι που είναι 100-150 μέτρα, αριστερά, πρίν την είσοδο στο κάστρο.

2) Η νέα πόλη (που είναι επίπεδη και κάτω από το λόφο), δεν είναι διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη βρετανική πόλη.

3) Η παλιά πολή, λόγω των υψομετρικών διαφορών, έχει δύο τρόπους να την ανεβο-κατέβεις. Τον "γύρω-γύρω" ή από τις σκάλες. ΑΠΕΦΥΓΕ ΤΙΣ ΣΚΑΛΕΣ. Μετά από 1-2 ώρες περιήγησης, οι σκάλες θα σε έχουν σκοτώσει! Κάνε λίγα μέτρα παραπάνω και πήγαινε από το δρόμο, και ας φαίνεται από το χάρτη ότι είναι κύκλος. Ας είναι!

4) Ότι tour δείς για τα υπόγεια-μεσαιωνικά τούνελ, απέφυγέ το. Μούφα !

5) Ξύδια με στύλ.....Στον κεντρικό δρόμο που ανεβαίνει στο κάστρο, δεξί σου χέρι, έχει κάτι χωμένα σε διαδρόμους καταγώγια! Ότι καλύτερο, ειδικά το χειμώνα. Τζάκι και προστασία από τα στοιχεία της φύσης.

Οι περίπατοι το χειμώνα στο Εδινβούργο, είναι για τους πολύ πολύ τολμηρούς. Αν δεν έχει ψωφόκρυο, θα φυσάει τόσο που.....θα έχει ψωφόκρυο!

Παρ΄όλο το απέραντο ...γκρί (όπως λέμε απέραντο γαλάζιο), το Εδινβούργο ...έχει κάτι!

Βρεθήκαμε στη Σκωτία το περασμένο Πάσχα και μοιράσαμε το χρόνο μας ως εξής:
Μείναμε 3 βράδια στο Εδιμβούργο και μετά νοικιάσαμε αυτοκίνητο για άλλες 4 μέρες και αρχίσαμε να ανεβαίνουμε στα Highlands όπου και διανυκτερεύαμε όπου μας άρεσε σε αξιοπρεπέστατα και πεντακάθαρα Bed & Breakfast.
Πιστεύω ότι αφού θα φτάσεις μέχρι εκεί πάνω, αξίζει να προσθέσεις άλλες δύο μέρες έτσι ώστε να μοιράσεις το χρόνο σου ως εξής: 3 μέρες στο Εδιμβούργο (είναι αρκετές), 3 μέρες περιπλάνηση οδηγώντας στον δυτικό οδικό άξονα με τις απαραίρητες παρακάμψεις σε μέρη που σου κινούν το ενδιαφέρον (και πίστεψέ με θα είναι πολλά) και επιστροφή από τον ανατολικό οδικό άξονα. Σύνολο 6 μέρες. Άφησα κενή την πρώτη μέρα που θα φτάσεις αργά και θεωρείται χαμένη.
Υπόσχομαι ότι θα (προσπαθήσω να) γράψω σύντομα τριπ ριπόρτ.
Στη διάθεσή σου για πληροφορίες για ξενοδοχεία κλπ.

Είπες ότι δε θα πας με τα παιδιά, αλλά οφείλω να προειδοποιήσω εσένα και τους υπόλοιπους υποψήφιους ταξιδιώτες στη Σκωτία:
Αν ταξιδέψετε με ανήλικα παιδιά θα πρέπει να ξεχάσατε τις pub/μπυραρίες.
Ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο χωριό να βρεθείτε ΔΕ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ επειδή ο νόμος απαγορεύει την είσοδο των ανηλίκων σε τέτοιου είδους μαγαζιά.
(Στην "ομορφότερη χώρα του κόσμου" ακόμα τσακωνόμαστε για τον αντικαπνιστικό νόμο :wall: )

λοιπον επειδη βλεπω οτι υπαρχει κινηση εδω :lol:
:arrow: πρωτα απολα η μετακινηση...
καθοτι το edi ειναι θυμα λεωφοριακου μονοπωλιου (lothian buses) η μετακινηση ειναι καπως ακριβη αλλα το σερβις αψογο και καθε σταση εχει οθονη με ακριβης χρονους αφιξης.Το day ticket για ενηλικους για απεριοριστες διαδρομες ειναι 3 λιρες ενω για τα παιδια καπου στο μισο.Το προτεινω οσον αφορα το αν κερδισετε χρονο αλλα και να μην κουραζονται τα παιδια. (Εαν υπαρχουν)
:arrow: sightseeing
επιβαλλεται το Calton Hill ο λοφος με την μισοτελειωμενη ακροπολη και την απιστευτη θεα γυρω γυρω.

Αrthur's seat ενας λοφος εξω απο την πολη (λεωφ 35) οπου σταματατε στο Βασιλικο παλατι της Ελισαβετ στο Holyrood, διπλα ειναι το (αθλιοτατο) νεο Κοινοβουλιο και μετα εχει αρκετη ανηφοριτσα για την κορυφη οπου το θεαμα ομως ειναι αξεχαστο.

Το καστρο παλι δεν θα το προτεινα καθοτι το να πατε μεχρι την πυλη ειναι αρκετο για να το δειτε απο κοντα αλλα το εσωτερικο δεν ηταν κατι το ιδιαιτερο παρ' ολη την τσιμπημενη τιμη του.Νομιζω οτι τις Κυριακες εχει φθηνοτερη εισοδο (θα το ψαξω και θα σας πω).

Αν πετυχετε λιακαδα ωραια θα ειναι ενα πρωινο στο παρκο των Μeadows (υπαρχει και ελληνικη εκκλησια εκει) αλλα και στον βοτανικο κηπο στην New town.

Υπαρχει ακομα το μουσειο whisky experience (ο τιτλος τα λεeι ολα)

:arrow: Φαγητο
Υπαρχουν απειρες παραδοσιακες pubs στην Grass market(πολυ γραφικη must see περιοχη πισω απο το καστρο) με καλο παραδοσιακο φαγητο
Επισης το cafe andaluz (ναι ξερω δεν ακουγεται σκωτσεζικο) το οποιο ειναι tapas bar αλλα παρα πολυ καλο.
Bells' Diner και αυτη ντοπια pub με υπεροχα burgers και τεραστιες μεριδες

Αυτα για αρχη θα επιστρεψω με αλλες προτασεις.

PS εφοσον οι μερες ειναι 5 μια πολυ καλη προταση ειναι ημερισια στο Δουβλινο.Οι τιμες της Ραιαν ξεκινανε απο ταλιρο οποτε ειναι καλη ευκαιρια για μια εκδρομη μεσα στην εκδρομη

Φιλικα

Να προσθέσω και εγώ το Rosslyn Chapel που έγινε ακόμη πιο γνωστό το 2005 απο την ταινία The Da Vinci Code. Το Εδιμβούργο είναι πανέμορφο αρκεί να πετύχεις καλό καιρό και να έχεις όρεξη για περπάτημα. Αυτή η πόλη είναι μια ιστορία απο μόνη της! Οπότε ελαφρυά παπούτσια και γυρίστε το όσο μπορείτε!

Mου έχουν πει ότι υπάρχουν ξενοδοχεία-κάστρα στο Εδιμβούργο,ισχύει? Ξέρετε κάποιο σάιτ για τέτοια χοτέλ?

Δοκίμασε haggis και για βρώμικο φάε από το μαγαζί με την γουρουνοπούλα στην βιτρίνα (στο κέντρο, νομίζω δεν θα το χάσεις 5 μέρες εκεί)!

Το κάστρο έχει κάποιο τσιμπημένο εισιτήριο αλλά αν πάει κάποιος για πρώτη φορά νομίζω ότι έχει το ενδιαφέρον του, καθώς βλέπεις λίγη σκοτσέζικη ιστορία που δεν έχεις συχνά την ευκαιρία να ακούσεις. Επίσης να περάσεις και την ώρα σου μιας που 5 μέρες είναι μάλλον πολλές - αυτός είναι και ένας λόγος που δεν χρειάζεσαι λεωφορεία τόσο.

Η θέα στο Αrthur's seat είναι πραγματικά υπέροχη.

Για τα ξενοδοχεία-κάστρα ξέρω ένα που μοιάζει..: http://www.radissonblu.co.uk/hotel-edinburgh οι τιμές βέβαια είναι αρκετά ψηλές.

Attachments

• DSdCN2010.jpg
    DSdCN2010.jpg
    57,4 KB · Προβολές: 1.960
spotterakis":110839tb said:
Mου έχουν πει ότι υπάρχουν ξενοδοχεία-κάστρα στο Εδιμβούργο,ισχύει? Ξέρετε κάποιο σάιτ για τέτοια χοτέλ?
Δε γνωρίζω αν υπάρχουν στο Εδιμβούργο, υπάρχουν όμως σίγουρα στα Highlands.
Δεν είναι ακριβώς κάστρα, είναι πύργοι.
Το κόστος είναι (αρκετά) τσιμπιμένο σε σχέση με άλλα καταλύματα, αλλά η αίσθηση της διαμονής σε πύργο είναι ΦΑ-ΝΤΑ-ΣΤΙ-ΚΗ!!!
Μοναδικό μείον σε αυτόν που είχαμε μείνει εμείς ήταν το γεγονός ότι είχε σκάλες (λογικό, πύργος ήταν) και δυσκολευόμασταν με τα παιδικά καρότσια. Άξιζε όμως.
Θα κοιτάξω να βρω το όνομα του πύργου που είχαμε μείνει και θα σε ενημερώσω.