Een beetje hulp voor Brussel?

• Thread starter Thread starter Thanasis_U2
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

Thanasis_U2

V.I.P.-Class-Member
Περιοχή
Krakow
Website
taxidiarapsyxh.wordpress.com
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
WZZ
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
EPKK
YAHOO
thanasis172003@yahoo.gr
Servus παίδες!

Θα ξαναχρειαστώ και πάλι την πολύτιμη βοήθεια σας.
Τέλη Μαΐου θα πάω Βρυξέλλες και έχω μερικές απορίες

Πρώτον
Ποιος είναι ο ποιο φθηνός τρόπος να πάω από το αεροδρόμιο charleroi στο κέντρο των Βρυξελλών. Να πάρω το λεόφορείο της Wizzair (20euro rtn) ή να ψάξω κάτι άλλο.

Δεύτερων
Φθηνή διαμονή, για μονόκλινο
έψαξα, έψαξα πάρα πολύ και το ποιο φθηνό που βρήκα είναι αυτό το hostel με μονόκλινο στα 33,5 ευρώ http://www.chab.be/

και για το τέλος

Σοκολάτα, Μύδια, Πατάτες Τηγανητές, Βάφλα και σουβενίρ από ήρωες των βελγικών κόμιξ

που, πότε, πόσο και γιατί :lol: :lol:

σας ευχαριστώ για την ακρόασή μου :D

Δέν ξέρω άν το αεροδρόμιο τών Βρυξελλών μετονομάστηκε πρόσφατα σέ Charleroi,εγώ σάν Zaventem τό ήξερα.

Γιά να πάς στο κέντρο τών Βρυξελλών,συνιστώ να προτιμήσης το τραίνο.Σέ βγάζει στόν κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό,που όμως είναι μέσα στό κέντρο τής πόλης.Εγώ είχα κάνει τήν αντίθετη διαδρομή και απ'ό,τι θυμάμαι,το τραίνο μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο μπήκε σέ έναν υπόγειο σταθμό και από τίς σκάλες ανέβηκα στήν αίθουσα αναχωρήσεων στό πί και φί,όχι όπως στό ημέτερον υπερhub που πρέπει να μεταφερθής μ'έναν κυλιόμενο τάπητα στην έξοδο τού προαστιακομετρού και να διασχίσης κι'έναν δρόμο..

Το εισιτήριο δέν θυμάμαι τώρα ακριβώς πόσο είχε,πάντως ήταν λιγώτερο από 5 βελγικά φράγκα (τότε ακόμη δέν είχε επέλθει το ευρώ στη ζωή μας).

Γιά ξενοδοχεία δέν ξέρω,καθ'ότι περαστικός ήμουν στίς Βρυξέλλες (και δέν έκανα ούτε τρέλλες),αφού τελικός τόπος διαμονής μου ήταν η Λιέγη.

Γιά τά μύδια,τίς σοκολάτες και τίς τηγανιτές πατάτες (ωραίο αυτό,κάνει και ομοιοκαταληξία),καλύτερα να ρωτήσης κανέναν άλλο,εμένα και μόνο που τα έγραψες μού τρέχουν τά σάλια.......

το Charleroi, είναι το δεύτερο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, για πτήσεις LOCO.
σε ευχαριστώ πάντως, (μπανάνα? :banana: )

Thanasis των U2: όταν είχα πετάξει από το ευλογημένο το αεροδρόμιο τoυ Charleroi, είχα πάει με τρένο http://www.sncb.be , αν κάνεις πάνω από 10 ταξίδια δες κ το go pass. Για από/προς Zaventem χρεώνονται όλες οι διαδρομές επιπλέον χαράτσι 2,5Ε, κάτι σαν σπατόσημο για την νέα γραμμή εκεί.

Πραλίνες: από τις τυποποιημένες Godiva (τις είχα αφήσει στα 65Ε το κιλό πριν 2-3 χρόνια που έμενα εκεί, φάτσα στην Grande Place των Βρυξελλών). Όχι στις Leonidas, τις βρίσκεις κ Σουτσου με Αλεξάνδρας γωνία. Από τις home made, επισκέψου το τοπικό ζαχαροπλαστείο κ πες μας. Στην Brugge θα βρεις πολλά από αυτά. Άφησε τον/την ζαχαροπλάστη να διαλέξει καθώς λένε ότι σου φέρνει τύχη. Οι τιμές λίγο πιο φτηνές από την Lady Godiva αλλά δεν θα σου βάλουν χρυσό κουτί κ τα λοιπά φρου-φρου.

Πατάτες τηγανιτές : η πιο διάσημη frituur της χώρας είναι του Julien επί της Overpoortstraat κ Sιnt Pietersplein της Γάνδης. Οι φοιτητές από όλο το Βέλγιο κάνουν σπονδές κάθε βράδυ απ'εξω. Διανυκτερεύει αλλά πρέπει να σου αρέσει το βρώμικο.

Όλα αυτά γίνονται σε μια μέρα.

Βάφλες κ μύδια: για μένα η nutella είναι ίδια παντού, εκτός αν βρεις κανένα μερακλή με δικιά του συνταγή (πίσω από την Grande Place υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις). Η Οστάνδη είναι διάσημη για τα μύδια της αλλά δεν ξέρω αν προλαβαίνεις αν δεν έχεις πολύ χρόνο. Αλλιώς Βρυξέλλες πάλι.

Πάω στοίχημα ότι εδώ θα βρείς ότι ζητάς για κομιξ
http://www.comicscenter.net/en/home
Προσοχή γιατί συνήθως γδύνουν, έχε μια ματιά στα μικρομάγαζα γύρω από τη πλατεία πρώτα.

flesland":12yxychv said:
Πατάτες τηγανιτές : η πιο διάσημη frituur της χώρας είναι του Julien επί της Overpoortstraat κ Sιnt Pietersplein της Γάνδης. Οι φοιτητές από όλο το Βέλγιο κάνουν σπονδές κάθε βράδυ απ'εξω. Διανυκτερεύει αλλά πρέπει να σου αρέσει το βρώμικο.

Αγαπητέ flesland μου έφερες μεγάλες μνήμες στο νου.. όπως και τα κιλά που συσώρευσε τότε η λαχτάρα για την γρήγορη αυτή υπεργεύση.
Αγαπητέ θανάση των U2, προτείνεται ανεπιφύλακτα και από εμένα.

Προσωπικά θα ομολογήσω -μετά από κατανάλωση τόνων σοκολάτας στο Βέλγιο- ότι όλα τα σοκολατάδικα μου δείχνουν ίδια. Κάποιες παραλλαγές στις γέυσεις απλά δίνουν άλλους τόνους. Αλλά να είναι από σοκολατάδικο. Όλα κι όλα. Τα γδυσίματα στης Γκοντίβα ακόμα μένουν χαραγμένα.

Βάφλα έπαιρνα πάντα από τους πιο μικρούς πωλητές στα σοκάκια. Όλοι όμως βάφλα κάνουν. Προτιμώ τις βέλγικες από τις ολλανδικές πάντως... και μόνο με ζάχαρη.. απλότητες.

Σαρλερουά δεν πέταξα ποτέ, αλλά με τόσο τραινομάνι και με ευέλικτες δυνατότητες πάσων στους φοιτητές.. ίσως βρεις κάτι καλό επίσης σε συνδυασμό.

Για μύδια να είσαι σίγουρος όταν δεις το "les nouveaux moules ont arrive". Και ειδικά τον .. Νοέμβριο :-)

Προτείνω προσωπικά καφέ στην Αμβέρσα δίπλα στο ποτάμι.

δικά σου

Κ προσοχή: οι πατάτες σερβίρονται πάντα με μπόλικη μαγιονέζα (μην κάνεις καμιά κίνηση για κέτσαπ κ σε περάσουν για εξωγήινο) !

Επίσης μην ξεχάσεις μπύρες: από τις πιο γνωστές έως τις πιο άγνωστες θα έχεις την ευκαιρία να τις πληρώσεις σε τιμή σοκ, μια chimay ήταν γύρω στα 2Ε όταν στας Αθήνας ήταν στα 7-8.

Alstublieft..

Thanasis_U2":1igjq7zr said:
το Charleroi, είναι το δεύτερο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, για πτήσεις LOCO.
σε ευχαριστώ πάντως, (μπανάνα? :banana: )

Α,ΟΚ τότε,δέν ήξερα ότι στίς Βρυξέλλες έχουν και δεύτερο αεροδρόμιο-οπότε άκυρες οι συμβουλές μου :)

Γιά τά υπόλοιπα,σέ κάλυψαν οι έτεροι συνομιλητές,φαντάζομαι.Εγώ τρείς φορές όλες κι'όλες έχω πάει στο Βέλγιο,τίς δύο ήμουν πολύ μικρός γιά να κυκλοφορώ μόνος μου και την τρίτη είχα ελάχιστο χρόνο γιατί το ταξίδι ήταν επαγγελματικό.Πάντως η βελγική κουζίνα δέν μού πολυάρεσε,άν εξαιρέσουμε τά αλλαντοτυρικά που είχαν γιά πρωϊνό στο ξενοδοχείο.Τά γεύματα που μάς σέρβιραν είχαν κάτι παράξενα φαγητά,πάπια ψητή με σάλτσα σοκολάτας (μπλίαχχχχχχχχ) και κάτι χόρτα που τα λένε fenouilles και μοιάζουν μέ σκουλήκια (double μπλίαχχχχχχ).

@payneful_tales:Captain,my captain,ουδέποτε πρόκειται να δής "les nouveaux moules ont arrive",διότι οι Γαλλόφωνοι Βέλγοι ομιλούν θαυμάσια τήν Γαλλικήν.Ετσι θά δής "les nouvelles moules sont arrivees" (έχει κι'έναν τόνο στό πρώτο e αλλά θέλει διαδικασία τώρα γιά να το γράψω...).Δέν είχα την τύχη πάντως να δοκιμάσω τά βελγικά μύδια,αλλά άν κρίνω από τα γαλλικά,που συλλέγονται εις τάς ακτάς τής Μάγχης (τό έκανα και εγώ όταν είχα πάει δυό καλοκαίρια σέ γαλλική κατασκήνωση),πρέπει να είναι νοστιμώτατα.

Αγαπητέ Hastaroth, περίμενα κάποιον να με λυτρώσει από την γαλλική ταλαιπωρία της μνήμης μου :mrgreen:

δικός σου

σας ευχαριστώ όλους σας για την βοήθεια
το ξέρω ότι οι πατάτες πάνε πάντα με μαγιονέζα αλλά και με άλλες σος εκτός κέτσαπ
και για τις μπύρες επίσης το ξέρω ότι είναι φθηνές

αλλά σχεδόν όλοι σας μου προτείνατε μέρει εκτός Βρυξελλών :lol: :lol:

και στο αεροπορικό μας θέμα
spotting στο Zaventem Airport που μπορώ να κάνω καλό (αρκεί να έχει ΜΜΜ για να φτάσω εκεί)

αυτά, αν θα έχω κάποια άλλη απορία θα σας πρήξω 8)

Μιας και μεχρι πριν 4 μήνες ήμην κάτοικος Βρυξελλών, ας μου επιτραπεί η παράθεση μερικών συμβουλών.

1) το Charleroi ή Βrussels South (κατά τον Ο' Λίγδη) βρίσκεται 75 χλμ νότια των Βρυξελλών. Η μετάβαση προς την Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα γίνεται είτε με τρένα είτε με λεωφορεία (κόστος και χρόνος παραπλήσιος)

2) Για διαμονή δε μπορώ να σε βοηθήσω αγαπητέ Αθανάσιε, μιας και νοίκιαζα διαμέρισμα αλλά και όσες φορές πήγα πιο πρίν έμενα σε μεγάλα ξενοδοχεία.

3) Στο μεγάλο θέμα του φαγητού τώρα: Όντως στις σοκολάτες ΜΑΚΡΥΑ από Leonidas. Οι Godiva είναι για τους τουρίστες. Οι γνώστες τρώνε από τις κάτωθι σοκολατερί. Neuhaus (έχει στο αεροδρόμιο, στις Galleries Saint Hubert και στο Grand Sablon), Markolini (θεωρείται ο "καλλιτεχνης" της σοκολάτας, η σοκολατερί του μοιάζει με κοσμηματοπωλείο -σε τιμές και εκθεση των προϊόντων-). Αν και δοκίμασα (πόνεσε η τσέπη κι ο κ.........ς μου) δε μ' ενθουσίασε. Βρίσκεται κι αυτός στο Grand Sablon. Τέλος υπάρχει ο maitre de Chocolat o monsieur Wittamer στο Grand Sablon επίσης. Είναι το μοναδικό του κατάστημα στις βρυξέλλες (τα υπόλοιπα είναι στο Τόκυο και τη Ν.Υ. οπότε καταλαβαίνεις). Αν δεν ικανοποιηθείς με όλους αυτούς, πας στης Mary's Chocollaterie, στη Rue Royal, ακριβώς απέναντι από το μνημείο του αγνωστου στρατιώτη. Η εν λόγω κυρία είναι η επίσημη προμηθεύτρια του παλατιού...!!! οπότε η ποιότητα και οι τιμές είναι ανάλογες. Για την ιστορία, δοκίμασα πραλίνες απ' όλους και μπορώ να πω ότι ο Neuhaus, η Mary και ο Wittamer είναι η Αγία Τριάδα (ό,τι πληρώνεις παίρνεις....).
ΠΑΤΑΤΕΣ ή αλλιώς frittes γαλλιστί. Μεγάλο θέμα πολλές πολλές επιλογές. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με Mayonaise. Τίποτε άλλο. Θα βρεις παντού, κυρίως γύρω από την Grand Place. Oι καλύτερες όμως βρίσκονται στην Place Jourdan στην καντίνα του Antoine. Βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Συμβούλιο της Ευρώπης (σταθμός Metro Schuman) απότε μην παραξενευτείς αν δεις πολλούς διπλωματικούς υπαλλήλους , ακόμα κι ευρωβουλευτές (πέτυχα και τέτοιους) να τρώνε τις πατατούλες τους.
ΜΥΔΙΑ. Τα τρώνε ΜΟΝΟ οι τουρίστες. Τα μυδάδικα βρίσκονται γύρω απο την Grand Place, κυρίως στη Rue des Bucheres και η όλη κατάσταση θυμίζει Πλάκα, με τους κράχτες. Αν τελικά πας για μύδια, προτίμησε του Leon, είναι ο γνωστότερος και ο καλύτερος. Να ξέρεις όμως ότι επειδή τα μύδια είναι η τουριστοπαγίδα, ΟΠΟΥ και να κάτσεις τα πουλάνε ακριβα. Κάτω απο 25€ τη μερίδα δε θα βρεις. Εγώ, είπα και ελαλησα και μαρτία ουκ έχω.

Αν θες να φας ΚΑΛΑ και σε λογικές τιμές, σου προτείνω το Cafe Arcadi. Ήταν το στέκι μου για ΄σο καιρό έμεινα στις Βρυξέλλες (έτρωγα εκεί τουλάχιστον 4 φορές τη βδομάδα). Βρίσκεται στη rue Arenberg και το μεσημέρι γίνεται το έλα να δεις. Μπορεί να περιμένεις μέχρι και 1 ώρα να βρεις τραπέζι. Έχει τις καλύτερες quiche του Βελγίου, καταπληκτικές μακαρονάδες, το plat du jour είναι κάθε μέρα μια έκπληξη, ειδικεύεται και στην Μαροκινή κουζίνα (μιας και το έχουν Μαροκινοί) και από τιμές άπαιχτο. Έχει σταθερές τιμές απο΄το 2004 όπου πρωτόφαγα. Ενδεικτικά, 1 entrecote (stake στα αγγλικά) μεγάλη και ζουμερή (κοντά στα 250 γραμμάρια) με πατάτες, σαλάτα και μπύρα Chimay Blue 16€ (είναι το ακριβότερο πιάτο του καταλόγου με 13€).

Planespotting. Επειδή απ' ότι κατάλαβα δε θα έχεις αυτοκίνητο, η επιλογή είναι μία. Parking 2 & 3 στο αεροδρόμιο. Και στα δυο, ανεβάνεις στον 6ο όροφο κι απολαμβάνεις. Το Ρ3 είναι το καλύτερο, μιας και καλύπτεσαι με φακό από 70-300mm ανάλογα με το αεροπλάνο. Βλέπει τον 25R-07L και τον 20-02. Αν είσαι τυχερός και έχουν τον 07L για προσγειώσεις θα απολαύσεις θέαμα (μια ματιά στις φωτό μου στο airpics.net και το facebook θα σε πείσει). Συνήθως έχουν τον 25R για προσγειώσεις και τον 25L (από τη μεριά του Ρ2, αλλά εκεί χρειάζεσαι 300mm και πάνω φακό) για απογειώσεις. Αν είσαι κω.......δος και δουλεύουν τον 20-02 για αποπροσγειώσεις (μου έτυχε 3 φορές όλες κι όλες) θα κόψεις φλέβες. Το Ρ3 βρίσκεται βγαίνοντας από το terminal, αριστερά και το Ρ2 δεξιά (μόνο τυφλός δεν τα βλέπει).
Αν έχεις χρόνο κι όρεξη τότε παίρνεις το τρένο από τον Gare du Nord, κατεβαίνεις στο Kortenberg (20 λεπτά διαδρομή) και μετά από 15 με 20 λεπτά περπάτημα φτάνεις εκεί που πάνε όλοι, στο κατώφλι του 25R, ΄ρεξη να χεις να τραβάς. Στο ίδιο μέρος φτάνεις κι οδικώς, μέσω Stenokerzeel. Για περισσότερες πληροφορίες, δες εδώ (το καλύτερο site) για spotting στις Βρυξέλλες.

Μιας και θα βρίσκεσαι στη γειτονιά, ΠΡΕΠΕΙ να ανάψεις ένα κεράκι στο Ναό (το Schiphol ντε). Βάλε λίγο το χερι στην τσεπη, κόψε από κάπου και πάνε AMS. Θα με μακαρίζεις για όσο ζείς.

Αντε, σ' αφήνω τώρα, γιατί αρκετά μελαγχόλησα.