Een beetje hulp voor Brussel?

• Thread starter Thread starter Thanasis_U2
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
flying Doc":3hxfjdr7 said:
...έτρωγα εκεί τουλάχιστον 4 φορές τη βδομάδα...
Γιατρέ με απογοητεύεις... Το σωστό θα ήταν να τρως τουλάχιστον 4 φορές την ημέρα!!!

σε 1000ευχαριστώ ρε δόκτορα, αλλά το Άμστερνταμ το είδα πέρυσι, και θα ήθελα να επικεντρωθώ (τι σκατά έχουμε την W6 που μας πάει Eindhoven με 15 ευρώ :twisted: :twisted: ), στο Βέλγιο. Σκεφτόμουν για μονοήμερη Λουξεμβούργο, αλλά τα 41 ευρώ με τσούζουν λιγάκι, και σκεφτόμουν να πάω κάτι σαν μισή μονοήμερη εκδρομή σε κάποια απο της κάτω πόλεις

Antwerp
Ghent
Bruges
Liège

ποιο μου προτήνετε? σας έχω φουλ εμπιστοσύνη :) :)

ΥΓ αν έχετε κάποια άλλη πόλη, που νομίζετε ότι αξίζει πείτε μου τη :great:

Φίλε Θανάση, σου δίνω κι εγώ τις συμβουλές μου για την πρωτεύουσα της Ευρώπης. Για τα σοκολατάκια (δεν ξέρω γιατί ο flying doc έχει αντίθετη άποψη) πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις manon blanc (μανώ μπλαν προφέρεται) από τα leonidas. Είναι ίσως λίγο ακριβά (6€ τα 250gr) αλλά αξίζει τον κόπο. Θα με θυμηθείς. Για τις μπύρες δε σου λέω τίποτα, δε χρειάζεται άλλωστε, το Βέλγιο είναι στα πόδια σου να δοκιμάσεις όσες προλαβαίνεις! Για το θέμα της διαμονής δε γνωρίζω από ξενοδοχεία κτλ... Για τις πατάτες τώρα. Υπάρχει μια περιοχή νότια του κέντρου που λέγεται Port-de-halle ή Hallepoort και πηγαίνεις με μετρό. Αξίζει να πας, αφ'ενός για να θαυμάσεις αυτόν τον μεσσαιωνικό πύργο και αφ'ετέρου για να δοκιμάσεις τηγανιτές πατάτες στη φριτούρα la fontaine που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον πύργο (και είναι καντίνα). Την έχουν Έλληνες. Φάε πατάτες με σάλτσα Andalouse και θα με ξαναθυμηθείς (η μαγιονέζα καταντάει λίγο βαρετή). Για spotting, ακριβώς αυτό που σου είπε και ο flying doc μόνο που μάλλον εννοεί 25L αντί για 25R. Εκεί πιθανόν να συναντήσεις κι άλλους spotters. Όσο για τη μονοήμερη εκδρομούλα, σου συστήνω ανεπιφύλακτα τη Brugge. Δε σου λέω τίποτα άλλο για την πόλη αυτή. Καλό ταξίδι και να περάσεις καλά!

Φίλε Thanassis, καθώς έφαγα 4,5 χρόνια της ζωής μου στο ειδυλλιακό Βέλγιο, σου προτείνω την Μπριζ.
Αξίζει τον κόπο, αν μπορέσεις κάνε και βόλτα στα κανάλια με το σχετικό καραβάκι.Η Αμβέρσα είναι κι αυτή αξιόλογη,
αλλά είναι -λίγο- πιο μακριά και δεν έχει κάτι γραφικό, είναι απλά μια ωραία ευρωπαϊκή πόλη.

Παιδια καλησπερα,
Γνωριζει κανεις ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος μεταβασης απο το Zaventem στο κεντρο της πολης?(συνδυασμος χρονου/$)?
Dank u

OA570":2i427m17 said:
Παιδια καλησπερα,
Γνωριζει κανεις ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος μεταβασης απο το Zaventem στο κεντρο της πολης?(συνδυασμος χρονου/$)?
Dank u

Από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών μπορείς να πάρεις τραίνο για το κέντρο της πόλης (Brussels Noord, Centraal ή Zuid) εξαρτάται από το που έχεις επιλέξει να μείνεις.

Η συχνότητα των δρομολογίων είναι 4 την ώρα.
Ο σταθμός του τραίνου είναι στο επίπεδο -1 στο αεροδρόμιο όπου και μπορείς να προμηθευτέις το εισιτήριό σου (5,10ευρώ ανά άτομο για το κ΄νετρο των Βρυξελλών)

Ο χρόνος του ταξιδιού διαρκεί 20 λεπτά.

Καλή διαμονή!

θα μεινω κοντα στον Brussels Noord.
Σας ευχαριστω :great:

Για Brussels Noord πάει και λεωφορείο το 471 κ 272, αλλά δεν μπορώ να σου πω πόση ώρα κάνει. Γενικά έχε μαζί σου κέρματα γιατί τα αυτόματα για ΜΜΜ δεν παίρνουν μη βελγικές κάρτες ή χαρτονομίσματα :roll:

http://www.brusselsairport.be/en/parkin ... d-from/bus

To nord απο το Zaventem με το τραίνο είναι στα 15 λεπτά μέγιστο τα 5,10 ευρώ είναι φιξ τιμή και να έχεις υπόψη σου οτι απο την φυσούνα μέχρι το ταπί για να παραλάβεις βαλίτσα και την έξοδο έχει μπόλικο περπάτημα.
Στο nord το βράδυ θέλει λίγη προσοχή γιατί είναι σχετικά κακόφημη περιοχή.
Καλό ταξίδι και πιες και μια μπύρα και για εμάς στο γνωστό Dellirium στην Grand Place!