Egnatia Aviation

sugnwmh gia ta greeklish alla den exw Ellhnika se auto to pc.

Ray kai egw mazi sou eimai, prospathw apo ta 16 mou na ginw ppl sthn Ellada kai distixos kai autos einai o pio shmantikos logos pou ta paratisa edw einai oti se koitane sthn tseph. Eimai 23 kai molis twra phra thn apofash na fugw apo thn "koloxora" auth. Gia na mhn pareksigithw, den to lew auto epeidh den sumpathw to ethnos mou alla giati to ethnos mou distixos den exei problepsei gia tous polites tou apolutos tpt. Oso afora to thema egnantia proswpika euxomai na paei kala alla thn kariera mou den tha thn empistevomouna oyte sthn olympiakh oute se kamia Ellhnikh aeroporikh sxolh kai sto katw katw den tha paw na ginw pilotos, me thisies mias zwhs kai diavasma kai xrhmata pou oi gonois mou kai egw tha dwsoume apo to sterima mas, gia na ftasw se shmeio na gurisw sthn Ellada kai na zhtianevw douleia apo ton kathe pinasmeno pou anoikse mia aerolesxh, giati opws kserete oloi, logo tou problhmatos toy epagelmatos sthn xwra distixos ligoi einai autoi pou petane ta <<jet>> kai san na mhn eftane auto, pernoun kai 4500 euro o sigiverniths sthn oal se 737-400. Afto ftanei.
Erwthseis :
1. Pote tha piasw douleia ?
2. Posa tha pernw ?
3. Pote tha kanw aposvhsh ?
4. Pote tha mporw na autosuntiroume kanontas to onoiro pragmatikothta ?

proswpikh mou apopsh sthn Elladara mas POTE!
g'auto oti kai prospathia na ginei edw uparxei sovarotato problhma, toso sovaro pou kaneis mas den thelei na pistepsei.
To prwto kai vasikotero problhma, einai oti den uparxoun aerodromia.
Sthn Amerikh gia paradeigma, petas me 80$ h 90$ analoga dolaria thn wra oti wra thes, oxi opws edw pou mporeis na kaneis elaxisto ifr kai gia ils pas sthn rodo :p dld 2 wres na kateveis kai alles 2 na aneveis 4 ante kai 4 ekei gia to ils asto to exases to training :p eno ekei shkonesai kai einai to ena aerdromio dipla apo to allo den xaneis katholou ton xrono sou kai ta xrhmata sou kai toulaxiston sevonte ta xrhmata pou tous dineis esto ta liga apo to sterima sou, edw den sevonte oute esena oute ta liga xrhmata sou. Ama doun oti exeis, kalws kai eisai o theos tous, ama doune oti exeis ligo problhma kalws kai se sundeoun me ka'i'ro :p h me heathrow EGLL :p
Auta ta liga apo emena, kalh epitixia se olous mas :)

Y.G. Johnyk, mia zwh ipomonh kanoume... opos leei kai o hary clin, eimaste oikonomika asthenesteroi, dinoume dinoume olo dinoume, <<HMANE>> hahahhahahahah...

Me filikous xeretismous,
Chris
 
Πρόσκληση της EGNATIA AVIATION σε όλους τους φίλους της Αερ.

Σας προσκαλούμε στα εγκαίνια της Egnatia Aviation
             το Σάββατο 8 Ιουλίου 2006
στον Κρατικό Αερολιμένα Καβάλας Μέγας Αλέξανδρος.


Το πρωί θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τα αεροσκάφη από κοντά, να γνωρίσετε τους εκπαιδευτές μας, και γιατί όχι, να κάνετε μία δοκιμαστική πτήση μαζί τους

Στις 18:00 θα παραθέσουμε δεξίωση στις νέες μας εγκαταστάσεις στο αεροδρόμιο, όπου απολαμβάνοντας το ποτό σας, θα έχετε την ευκαιρία να ενημερωθείτε για τη Egnatia Aviation, τις δραστηριότητες της και να γνωρίσετε τα στελέχη της, Έλληνες και ξένους πιλότους και πολλούς λάτρες της Γενικής Αεροπορίας

Εκπρόσωποι της Diamond Aircraft Industries θα είναι κοντά μας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας

Θα μας τιμήσει η παρουσία σας

Η Διοίκηση της Egnatia Aviation
 
Κρίμα ... θα λείπω Αιθιοπία! :(
 
Ο παλιός αεροσταθμος σε χθεσινή φωτογραφία αλλά δεν βλέπω καμία φάση πλήρους η μερικής ανακαίνισης :rolleyes:
https://www.airliners.gr/community/album ... ic_id=7363

Αυτά είχα γράψει και είχα δει δυο μήνες πριν..
Σήμερα έχουν αλλάξει τα πάντα τόσο εξωτερικά και περισσότερο εσωτερικά
Σε αυτό τον μοντέρνο χορό μπορείς να πιεις τον καφέ στο μπροστινό σαλόνι με θεά την πιστά(το μόνο μέρος που μπορείς να δεις πίστα στο KVA)και προσ το παρόν τα δυο Diamond 40 G-CCLC & G-CDEL(εκείνη την ώρα περνούσε και ένα heavy :shock: :D )συζητώντας με τα άτομα της σχολής
Ευχαριστώ πολύ τον Γιώργο τον Δημήτρη και τους συνεργάτες τους για την ξενάγηση και την φιλοξενία
 
Καλησπέρα και από εμένα ,θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να συγχαρώ την egnantia για την επιλογή της να κάνει σχολή ευρωπαϊκών πρωτοτύπων στην ελλαδα.Επειδη είμαι κάτοχος πτυχίου ppl από το 1998 και είχα τη τύχη να βρω μια πολύ καλή σχολή για τα ελληνικά δεδομένα ,αν και μπορώ να ομολογήσω ότι έψαξα πολύ και ευτυχώς βρηκα,δεν θα συμφωνήσω με το φίλο που λέει ότι καμιά άλλη σχολή στην Ελλάδα δεν είναι καλη.Σε όσες σχολές αλλά και αερολέσχες είμαι μελος,και μπορώ να γνωρίζω το γίνεται ,μπορώ να σας πληροφορήσω ότι οι άνθρωποι που δουλεύουν σε αυτές έχουν τόση όρεξη αλλά και μεράκι για αυτό που κάνουν ,και το κάνουν παρά πολύ καλα.Αν δεν είχαν τα παραπανω,θα είχαν φύγει νύχτα με τα δεδομένα που υπήρχαν στην Ελλάδα,(ούτε αεροδρόμιο να επιχειρήσουν δεν είχαν),και από ότι βλέπω οι συνθήκες βελτιώνονται μέρα με τη μέρα ,και με τον θεό της αεροπορίας μαζί τους ελπίζω να έχουν το επιθυμητό αποτελεσμα.Ειμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω μια σχολή με ευρωπαϊκά πρότυπα να αρχίζει στην Ελλάδα και τους εύχομαι καλή επιτυχια,και καλό κουράγιο μέχρι να φτιάξουν και άλλο τα πράγματα στην ελλαδα.Θα σας δώσω και μια είδηση που ίσως να μην έχει φτάσει στα αυτιά σας,από το 2008 μαζί με το πτυχίο και πιστοποιητικό υγειάς, θα πρέπει να έχει ο χειριστής ,είτε είναι ppl είτε είναι commercial ,english license,που ανάλογα με την βαθμολογία που θα έχει στα τεστ θα ισχύει από 2 χρονιά και κατω,οποτε καλά κάνει η εγναντια και έχει σαν βάση τι αγγλικα.Το παραπάνω θα ισχύει σε όλες τις χώρες της ευρωπης.Αν και θα ήθελα να ήμουν στα εγκαίνια ,δύστυχος δεν μπορεσα,αλλα ελπίζω σύντομα να τους επισκεφτώ ,και να τους πω και τις ευχές μου από κοντα.Καλη δουλειά λοιπόν ,και καλή επιτυχία σε όσους θέλουν να γίνουν χειριστές.

Φιλικά

Θεόφιλος Φαγαδακης
 
Μια σύντομη ενημέρωση σε όσους παρακολουθούν την εξέληξη της σχολής - το τρίτο DA-40 (OE-KAI) έφτασε χθές βράδυ στη Καβάλα απο Αυστρία. Το τέταρτο (G-CCFU) θα έρθει το επόμενο Σαβ/κο απο UK και το DA-42 (G-EGNA) 10 Αυγ. περίπου (θα πάρει πρώτα νηολόγιο στην Αγγλία).

http://www.egnatia-aviation.com/images/IMG_0629_web.jpg
(Τα τρία DA-40 της σχολής με τη Θάσο στον ορίζοντα)

http://www.egnatia-aviation.com/images/IMG_0311_web.jpg
Δύο από τους εκπ. και 3 από τους μαθητές (2 απο UK & 1 απο Πολωνία)


Τα λέμε ξανά σύντομα.

Γιώργος
 
Για σου Α318 :D
Είμαι ένα χρόνο μεγαλύτερός σου (14,5) και θέλω να αρχίσω και εγώ μαθήματα για PPL . Δεν καταλαβαίνω όμως ρε παιδιά κάποια πράγματα .
1ο Το κόστος για την Εγνατία πχ είναι όντως τόσο υψηλό όσο γράφει στο site (6,320€). Και αν ναι γιατί? Στα χρήματα αυτά περιλαμβάνονται και τα βιβλία και τα εξέταστρα και όλα τα έξοδα γενικά που πρέπει να κάνει κανείς για να πάρει το πτυχίο? Ξέρεται δεν νομίζω να βρω τόσα χρήματα και να τα βρω δεν νομίζω να με αφήσουν οι γονείς μου…..!
2ο Τα θεωρητικά, τα πρακτικά και την πτήση solo μπορείς να την κάνεις όντως ότι ηλικία θες? Μου φαίνεται λίγο περίεργο να σου εμπιστευτούν το αεροπλάνο για να κάνεις μια πτήση ενώ δεν ξέρουν καλά καλά τις ικανότητες σου…!
3ο Τώρα άμα κάνεις όλη την εκπαίδευση και πάν όλα καλά έχεις την δυνατότητα να νοικιάσεις ένα αεροσκάφος και να πετάξεις (μόνος)πριν τα 17(που μπορείς να πάρεις το πτυχίο)?
Αναφέρομαι σε όλους…..

Και ένα τελευταίο Α318 θα είσαι πολύ αν κάνεις όντως αυτά που λες… :!:
 
@ air boy

το κόστος υψηλό??? μάλλον το αντίθετο θα έλεγα. Στην αερολέσχη Θεσσαλονίκης θέλεις 8000 - 9000 ευρώ για PPL και δεν πετάς και με ολοκαίνουρια αεροπλάνα.
 
Μιας και κάνω και εγώ μαθήματα για PPL να πω οτι το κόστος που αναφέρεις δεν είναι μεγάλο αν συμπεριλαμβάνονται τα βιβλία και τα λοιπά βοηθήματα στην τιμή, πέρα από τα θεωρητικά (ground school) και τα πρακτικά (45 ώρες πτήσεις) που πιστεύω οτι συμπεριλαμβάνονται..

Στο δεύτερο..
Τα θεωρητικά μαθήματα μπορείς να τα κάνεις όποτε θες..
Τα πρακτικά μπορείς επίσης να τα κάνεις όποτε θες..
Το solo για να το κάνεις θα πρέπει:
α) να έχεις βγάλει medical class 2
β) να έχεις κλείσει το 16ο έτος
Επίσης υπάρχουν κάποια όρια σχετικά με τον καιρό που πρέπει να μεσολαβήσει από το πρώτο μάθημα που θα δώσεις στην ΥΠΑ για την πιστοποίηση της θεωρητικής γνώσης και του τελευταίου μαθήματος. Επίσης πρέπει την πρακτική σε πτήση εξέταση να την κάνεις μέσα σε εξι μήνες από το τέλος των πρακτικών μαθημάτων.

Στο τρίτο..
Ναι.. Αν είσαι 17, μπορεί να σου απονεμηθεί το πτυχίο και να πετάς μόνος σου.. Προφανώς δεν ξέρω τι ισχύει με θέματα γονικής συναίνεσης κλπ.. Πάντως αν έχεις δικό σου ιδιόκτητο αεροπλάνο είσαι Ok, αλλά αν πας να νοικιάσεις όπως λες σίγουρα θα σου ζητηθεί κάποια άδεια από γονεις καθώς και μπορεί να σου ζητήσουν να πετάξεις με κάποιον δικό τους άνθρωπο μια βόλτα για να δει οτι όντως ξέρεις και δεν θα τους διαλύσεις το αεροπλάνο...

Αυτά.. ότι άλλες απορείες έχεις.. εδώ είμαστε :)
 
Καλησπέρα παιδία και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας !
Το κείμενο που έχω γράψει λίγο πιο πάνω ήθελα να το στείλω σε άλλο thread ( https://www.airliners.gr/community/viewtopic.php?t=3729 ) για αυτό εξάλλου αναφέρομαι στον/ην Α318 και αρχίζω έτσι: «Για σου Α318». Αλλά καλύτερα που το έστειλα εδώ γιατί πάει καλύτερα .
 
Top