Έκρηξη κινητήρα σε Β737-700 της Southwest

AirNewZealand

V.I.P.-Class-Member
Εγγραφή
09/04/2007
Μηνύματα
1.226
Likes
257
Περιοχή
Αθήνα
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
ANZ
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAV
Southwest B737 : Engine Failure & Αποσυμπίεση

Β737 της Southwest που εκτελούσε την πτήση WN1380 LaGuardia-Dallas Love Field υπέστη έκρηξη στον κινητήρα με αποτέλεσμα θραύσματα να σπάσουν ένα από τα παράθυρα, να υπάρξει αποσυμπίεση και να πεθάνει ένας επιβάτης.
Σύμφωνα με τις πρώτες ανακοινώσεις του NTSB, αποκόπηκε μία από τις λεπίδες του κινητήρα με ενδείξεις καταπόνησης (metal fatigue)

:arrow: avherald
 
Έκρηξη κινητήρα κι αποσυμπίεση σε Β737-700 της Southwest με μια νεκρή.
 
Εδώ οι επικοινωνίες από την στιγμή που ενημέρωσαν το ATC για την κατάσταση, έως την στάση του αεροσκάφους στο έδαφος.

https://youtu.be/FkVTdvcghHc
 
Αγαπητοί μου φίλοι. Διαβάζω κάποια δημοσιεύματα και ο κάθε δημοσιογράφος γράφει ότι του κατέβει. Άλλος γράφει με θαυμασμό ότι ήταν γυναίκα !!!!!! κυβερνήτης (γιατί όχι άραγε και τι το ιδιαίτερο), άλλος ότι προσγείωσε το α/φος με υπεράνθρωπες προσπάθειες, άλλος ότι το προσγείωσε με ηρεμία, άλλος ότι είχε ατσάλινα νεύρα και άλλος ότι είναι ηρωίδα !!!! Ποτέ μου δεν κατάλαβα ποιές είναι οι πράξεις που μπορούν να χαρακτηρίσουν κάποιον ήρωα. Μήπως έχουμε ξεφτιλίσει την έννοια της λέξης? Δεν είναι άραγε εκπαιδευμένη/ος ο κάθε πιλότος να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις? Για ποιο λόγο βρίσκεται μέσα στο α/φος άραγε? Είχε άραγε την επιλογή να χρησιμοποιήσει το προσωπικό της αλεξίπτωτο και να πηδήξει μιας και είχε εκπαιδευτεί για αυτό? Υπήρξαν και στο παρελθών ατυχήματα με νεκρούς στον αέρα και προσγειώθηκε το α/φος. Μήπως πρέπει να τους χαρακτηρίσουμε και αυτούς ήρωες? Τις περισσότερες φορές βιαζόμαστε στους χαρακτηρισμούς χωρίς καν να μελετήσουμε όλο το ιστορικό μιας πτήσης. Ήρωας λένε κάποιος Ι/Φ που μπήκε στο πιλοτήριο αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Ήρωες κάποιοι χειριστές που ενώ έριξαν το α/φος παρέμειναν μέχρι τελευταία στιγμή κρατώντας τα χειριστήρια. Τι έπρεπε να κάνουν άραγε? Μήπως μας αρέσει η θεοποίηση? Αυτά τα ολίγα για όποιον μπορεί να καταλάβει πίσω από τις λέξεις. Είμαι κακός????.
 
Αρέσουν οι ηρωοποιήσεις, λόγω έλλειψης πραγματικών ηρώων.

Το αεροπλάνο όντως βρέθηκε με πολλαπλές βλάβες, όμως πέταγε κανονικά με ένα κινητήρα, είχε άπλετο χρόνο (δηλαδή καύσιμα), πολλά και καλά εναλλακτικά αεροδρόμια και με καλό καιρό. Τί λύσσα είναι αυτή;

Εγώ και με τον Sully έχω την ίδια αντίληψη. Έκανε το μοναδικό πράγμα που θα μπορούσε να κάνει. Αν του τύχαινε πάνω από το Αιγαίο ή στον Ατλαντικό και όχι στον Hudson, θα σου έλεγα εγώ πόσο ομαλή προσγείωση θα έκανε, πόσο θα έμενε ανέπαφο το αεροπλάνο, πόση ώρα θα επέπλεε και πόση ώρα θα στεκόντουσαν οι επιβάτες στα φτερά. Ά, και σε πόση ώρα θα ερχόταν πλωτή βοήθεια.

Αλλά εδώ βγάζουνε ποδοσφαιριστές ήρωες. Τους πιλότους θα άφηναν;

Gonso
 
Ίσως το να κάνεις 'το μοναδικό πράγμα που έπρεπε να κάνεις' θα πρέπει να διαφωτιστεί λίγο.

Η αδρεναλίνη δεν είναι ίδια όταν κάνεις αυτό το 'μοναδικό' πράγμα στον simulator. Ακόμα και αν το ίδιο περιστατικό έχει 'παιχθεί' στον simulator. Γιατί εκεί περιμένεις ότι θα γίνει. Και δεν παίζονται ζωές - παίζεται η καριέρα σου, αλλά όχι η ζωή σου. Οι αποφάσεις πρέπει να είναι άμεσες, λάθη δεν επιτρέπονται, δεύτερες σκέψεις δεν επιτρέπονται.
Ειδικά για τον Sully, έκανε και λίγο 'του κεφαλιού' του, γιατί αν έκανε 'το μοναδικό πράγμα που έπρεπε να κάνει', πολύ απλά ο Tom Hanks δεν θα χρειαζόταν να ξεβάψει το μαλλί του....

H Tammie Jo Shults απέδειξε αξιότατο επαγγελματισμό. Της αξίζουν συγχαρητήρια... Δεν θα χρησιμοποιήσω τον όρο 'ήρωας'. Αλλά το 'αξιότατος επαγγελματίας'.

Χαίρομαι για τέτοια άτομα, και τα θαυμάζω. Βλέπετε, υπάρχουν και άλλα, που παίζουν με το Snapchat εν ώρα πτήσης...
https://www.thesun.co.uk/news/5879256/e ... dangerous/
 
Top