Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ)

Γιατί δε διαβάζεις την προκήρυξη; Είναι πολύ αναλυτική, τόσο για τους τίτλους ξένων γλωσσών που γίνονται δεκτοί, όσο και για οτιδήποτε άλλο. Θα βασιστείς σε αυτό που θα σου πω εγώ; Λέει πουθενά για aviation english; Αν ναι είσαι οκ, αν όχι δεν είσαι. Με lower μπορείς να συμμετέχεις, αλλά πρακτικά για να διοριστείς πρέπει να μη βρεθούν επιτυχόντες με proficiency για τη θέση/τις θέσεις που ενδιαφέρεσαι (πρόσεξε, όχι να γράψουν καλύτερα από εσένα, απλά να πιάσουν τη βάση), πράγμα αδύνατο στην ελλάδα του 2015 και με 50% ανεργία στους νέους.
 
παιδια με το μορια τι παιζει? στους μεταπτυχιακους λενε δινουν 2 με 4 μορια παραπανω. πρακτικα τι σημαινει αυτο?
οι υπολοιποι δεν εχουμε τυχη ?
 
Μονάδες μετράμε. Όποιος έχει μεταπτυχιακό συναφές (μεγάλη κουβέντα το συναφές) θα αυξήσει το βαθμό των γραπτών (με άριστα το 100) κατά 2 μονάδες. 2/100 ή 4/100 δεν νομίζω να είναι απαγορευτικό για κάποιον χωρίς μεταπτυχιακό ή διδακτορικό.

Για τα μεταπτυχιακά και διδακτορικά. Δεν είναι ξεκάθαρο το τι μπορεί να θεωρηθεί συναφές. Δεν υπάρχει κάποια λίστα. Ούτε φυσικά υπάρχει μεταπτυχιακό ή διδακτορικό στον Έλεγχο Εναέριας Κυκλοφορίας γιατί απλούστατα ο ΕΕΚ δεν είναι επιστήμη. Γενικά στο δημόσιο η συνάφεια είναι χαλαρός όρος. Το υπηρεσιακό συμβούλιο κρίνει κάθε φορά τι είναι συναφές. Μπορεί κάποιος διοικητικός του Υπουργειου Γεωργίας να έχει μεταπτυχιακό γεωπονικού ενδιαφέροντος και να του αναγνωριστεί γιατί έχει σχέση με το αντικείμενο ενασχόλησης του Υπουργείου αλλά όχι της θέσης του υπαλλήλου. Επίσης κατά την προκήρυξη σε περίπτωση απόλυτης ισοβαθμίας στον διαγωνισμό (μετά και το τελικό άθροισμα με όλες τις προσαυξήσεις) προηγείται ο υποψήφιος με διδακτορικό ή μεταπτυχιακό. Άρα όσοι έχετε μεταπτυχικό ή διδακτορικό δηλώστε το και αφήστε το ΑΣΕΠ να κρίνει αν είναι ή όχι συναφές.

Επίσης μην φοβηθείτε τις θέσεις με εντοπιότητα όσοι δεν είστε από εκεί. Δεν είναι σίγουρο ότι θα βρεθούν πολλοί Μυκονιάτες ή Σαντορινιοί υποψήφιοι. Δεν χάνετε τίποτα να τις δηλώσετε (αν έχετε φυσικά διάθεση να πάτε).
 
Re:

tkalfigo":7zxl54n5 said:
efi_eleni":7zxl54n5 said:
Αγαπητε LGIR27 φαινεσαι να γνωριζεις εκ των εσω την κατασταση. ειμαι καινουρια στο forum και σκεφτομαι να παρω μερος στις εξετάσεις . Γνωριζεις καποιο ατομο ελεγκτη ή εκπαιδευτή που να μπορει να με βοηθησει στην προετοιμασιά?εναντι αμοιβης φυσικα. μενω Αθηνα. αν υπαρχει καποιος που να γνωριζει κατι σχετικο ας με ενημερωσει, please!!!!

Δεν μπορώ να απαντήσω άμεσα στην ερώτηση σου, αλλα καθώς εξαιρούμαι του διαγωνισμού λόγω ηλικίας ('77άρης) θεωρώ σκόπιμο να μοιραστώ κάποιο υλικό που μάζευα όσο περίμενα να βγει η προκήρυξη. Δεν έχω ιδέα αν θα φανεί χρήσιμο, αλλα πριν τα διαγράψω, είπα να τα μοιραστώ.
Τα attached files είναι οι πρωτεύουσες την Ευρώπης ταξινομημένες ως προς γεωγραφικό πλάτος/μήκος N->S και W->E (εντάξει, είναι και 1-2 εκτος EU)
EU_Capitals_sorted_by_Latitudes_NorthmostToSouthmost.txt
EU_Capitals_sorted_by_Longitudes_WestmostToEastmost.txt

Ομοίως και οι πρωτεύουσες των νομών της χώρας:
GR_ALL_Capitals_final_printout.xls

Έχω και ένα ATC exam book σε ηλεκτρονική μορφή. Είναι συμπαθητικό, όμως είναι για τις εξετάσεις σε US ή Canada νομίζω. Αν κάποιος ενδιαφέρεται, ευχαρίστως να το μοιραστώ, εκτός forum με p.m.

Καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες.



εχει μηπως κανεις τα παραπανω αρχεια?
 
Ερωτησις καχυποπτου:Μηπως η λιστα των προσληφθησομενων ειναι ετοιμη και τα μη-δικα μας παιδια θα κοπουν ολα σε ενα εξεταζομενο αντικειμενο (ορθοφωνια) που λυνει τα χερια της επιτροπης?Λεμε τωρα..
 
Στην ορθοφωνία δεν κόβεται κανένας, δεν ψάχνουν για τραγουδιστές, στοιχειωδώς καθαρά να μιλάτε είστε οκ. Επίσης στην ορθοφωνία θα φωνάξουν μόνο τους 32 επιτυχόντες, άντε και καμιά δεκαριά ακόμα μήπως κάποιος δεν εμφανιστεί ή κοπεί. Για ποια λίστα μιλάς λοιπόν; Η καχυποψία σου είναι καχυποψία ψεκασμένου, με συγχωρείς που σου το λέω.
 
Συγχωρεμενος.Δεν εθιγην εκ του χαρακτηρισμου.Αλλωστε οι ενθαδε γραφοντες δεν φημιζονται-εκπαλαι-για την ευγενεια τους..
 
Συμφωνώ goodfella ότι στην ορθοφωνία για να κοπείς πρέπει να έχεις κάποιο σημαντικό θέμα με την ονιλία σου (πχ ψευδός κλπ).
Ωστόσο υπάρχει τρόπος εύκολα να βάλεις όποιους θέλεις όπως λέει και ο φίλος. Εγώ συγκεκριμένα έλαβα μέρος στον προηγούμενο διαγωνισμό και ήμουν στους προσωρινά διοριστέους. Όταν βγήκαν τα οριστικά αποτελέσματα ήμουν εκτός καθώς θεώρησαν ότι το μεταπτυχιακό μου δεν ήταν συναφές και κακώς είχα λάβει τις 2 μονάδες προσαύξηση. Το μεταπτυχιακό μου ήταν Στατιστική και Επιχειρησιακή Έρευνα. Ωστόσο επειδή έκανα ενστάσεις και προσφυγές και ανγκάστηκα να κατέβω Αθήνα και να δω τι μεταπτυχιακά τελικώς ενέκριναν και θεώρησαν συναφή είδα με έκπληξη ότι σαν συναφή μεταπτυχιακά θεώρησαν MSc στα Οικονομικά, Πολιτικού μηχανικού, ωκεανογραφίας κλπ κλπ. Δεν αναφέρω τα Μετεωρολογίας γιατί είναι όσο ναναι πιο συναφή.
Ακόμα δεν έχω δικαιωθεί και ούτε πρόκειται.... Δεν μπορείς να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Ή θα πρέπει να αποδέχονται όλα τα μεταπτυχιακά (αφού δέχονται και όλα τα πτυχία) ή κανένα αφού συναφές μεταπτυχιακό με τον ελεγκτή δεν υπάρχει.
Άρα δεν μπορεί κανείς να μου αποδείξει και να με πείσει ότι δεν γίνονται μαγειρέματα. Ίσως αν ήμουν στην άλλη πλευρά να έλεγα άλλα δεν ξέρω. Αλλά κατ' εμέ υπάρχει μεγάλη βρωμιά...
 
Γνωρίζω ότι έχουν αναγνωρίσει ΜΒΑ, Μαθηματικά, Πληροφορική, Οικονομικά. Τώρα γιατί δεν ξέρω. Κατά την άποψη μου δεν θα έπρεπε να αναγνωρίσουν κανένα. Εκτός αν είναι καθαρά συναφές με την αεροπορία (ακόμα και την Μετεωρολογία την θεωρώ άσχετη, ή τουλαχιστον το ίδιο σχετικη με τηλεπικοινωνίες, ραντάρ, επεξεργασία σηματος ή εικόνας). Τέτοιο δεν υπαρχει μαλλον στην Ελλάδα, εκτός αν δίνει το τμήμα Αεροναυπηγών της Πάτρας. Παντως να λεεί στον τιτλο "Αεροπορία" ή Αεροδρόμιο ή Αεροπλάνο ή κάτι παρόμοιο.
Τώρα μην ξεχναμε ότι οι Ελληνες ΕΕΚ ειναι και Δ/Υ. Στον κυκεώνα λοιπον των νομων και των διατάξεων, οι σοφοί του ΑΣΕΠ (που από αεροπορία μονο σοφοί δεν ειναι, εξ ου και η "Δοκιμασία λεκτικών δεξιοτήτων" που για εμένα ειναι λάθος στημένη), μπορεί να λάβουν υπόψη ενα ΠΜΣ στην διοίκηση, αλλά στον Νομο δεν περιλαμβάνεται, ας πούμε, ένα PPL, που ειναι απείρως πιο χρήσιμο για έναν ΕΕΚ από οποιοδήποτε Διδακτορικό, κι αυτό γιατι η δουλεια του Ελεγκτη ειναι πρωτίστως πρακτική, αυτο που λέμε Hands on. Στην Κυπρο το PPL το έχουν προαπαιτούμενο!!!

Φίλε, ξερω ότι έχουν δικαιωθεί με ενστάσεις και προσφυγές στην Δικαιοσύνη καποιοι, ακόμα και μετα από χρόνια.
Το ΑΣΕΠ έχω την εντυπωση ότι απορρίπτει ενστάσεις, με το σκεπτικο "ας παει στο δικαστήριο" και πετάνε το μπαλάκι στον Δικαστή.
Ο Διαγωνισμός για μένα δεν έχει βρωμιά, αλλά τα κακά του Δημοσίου διαγωνισμού.
 
Περιέργως η επιχειρησιακή έρευνα. με την στενή έννοια και όχι όλα τα ακαδημαϊκά παραγεμίσματα, είναι απόλυτα σχετική με τον έλεγχο εναερίου κυκλοφορίας. Όχι βέβαια με τα άμεσα καθήκοντα του ελεγκτή, να μην παρεξηγούμαστε...
 
Top