Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ)

Οι πρώτες 6-7 θέσεις δεν έχουν να ανησυχούν,ακόμα κι αν έχουν χαμηλό βαθμό πτυχίου και είναι χωρίς μεταπτυχιακό.Από 'κει και πέρα,οι προσαυξήσεις/εντοπιότητα όντως θα αλλάξουν πολλά.
 
Μεταπτυχιακό συναφές με το αντικείμενο εννοείς, αφού γενικά τα μεταπτυχιακά δεν μετράνε, παρά μόνο στην ισοβαθμία. Κάνω λάθος?

BTW, οταν λεει η προκήρυξη ότι η εντοπιότητα δίνει 30 μόρια, ένας με μέσο όρο γραπτών στη βάση (55%), θα πάρει βαθμολογία 55 +30 = 85% ?!?!?
 
Ναι,εξετάζεται η συνάφεια στα μεταπτυχιακά και προστίθενται 2 μόρια.Στην εντοπιότητα,τα μόρια είναι τριάντα κατά τον τρόπο που είπες.Τώρα,για δύο θέσεις σε Μύκονο-Σαντορίνη,σίγουρα θα υπήρξαν υποψηφιότητες.Το θέμα είναι αν έχουν περάσεις 2 ντόπιοι το β' στάδιο.
 
και ποια μεταπτυχιακα ειναι συναφη με το συγκεκριμενο αντικειμενο ????!
 
Προσωπικά δεν γνωρίζω και μαλλον δύσκολο να έχει κανένας συναφές.
Αν και απ οτη στιγμη που υπαρχουν ειδικες εξετασεις, τα μεταπτυχιακα κλπ ειναι του κwλου. Λες και η καλος βαθμος στο αστικο δίκαιο, ή στο γραμμικό σχέδιο ή στα στατικά παιζουν ρόλο...Αλλά αθάνατο ελληνικό κράτος...
 
Επίσης, επειδή είχα κοιτάξει πολύ προσεκτικά τις απαιτήσεις για πολυτεκνία, θεωρώ πως ελάχιστες θέσεις θα πληρωθούν από αυτήν την ειδική κατηγορία. Σύμφωνα με το ΦΕΚ (και τη μνήμη μου), τα τέκνα πολύτεκνων οικογενειών διεκδικούν τις ειδικές θέσεις μόνο εαν είναι ορφανά κι από τους 2 γονείς. Πέραν αυτού, για να θεωρηθεί κανείς τρίτεκνος/πολύτεκνος πρέπει να είναι γονιός 3+ παιδιών.

Μεταξύ μας, δεν ξέρω πολύ κόσμο που να έχει τόσα παιδιά και ταυτόχρονα πτυχίο πανεπιστημίου και ηλικία <30...
 
Τέκνα πολυτέκνων ,που διατηρούν την ιδιότητα εφ'όρου ζωής (οικογένειες με 4 παιδιά και πάνω) είναι όλα τα παιδία τέτοιων οικογενειών που έχουν γεννηθεί μέχρι και το 2004.μετά αλλάζει ο νόμος.Άρα είναι αρκετοί.Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως θα είναι και έξι ανάμεσα στους επιτυχόντες.
 
Τα κριτήρια της τριτεκνίας -θεωρώ- ότι είναι αρκετά δύσκολο να πληρούνται από πολλούς υποψηφίους.
Αντίθετα οι θέσεις πολυτέκνων πιστεύω ότι θα καλυφθούν από πολύτεκνους, άντε να ξεμείνει μία.
 
Ουσιαστικά 16 θέσεις είναι οι καθαρές. Από κει και πέρα υπάρχει μια αυξημένη πιθανότητα να μην έχει επιτυχόντα με εντοπιότητα σε Μύκονο και Σαντορίνη, με βάση το τί έχει γίνει στους προηγούμενους διαγωνισμούς. Με τη λογική ότι οι ντόπιοι εκεί βγάζουν πιο πολλά λεφτά από τουριστικές επιχειρήσεις ώστε να θέλουν να μπουν στο δημόσιο για 1500 ευρώ το μήνα και να έχουν και τον κίνδυνο να μπούνε μέσα για ένα λάθος που θα κοστίσει ανθρώπινες ζωές :p
Άρα για κάποιον που δεν ανήκει σε ειδικές κατηγορίες θα πρέπει να είναι βαριά-βαριά στους 20 πρώτους (αντε ας πουμε ότι δεν θα καλυφθούν και μία ή δύο θέσεις πολυτέκνων/τριτέκνων αν και δύσκολο) για να έχει ελπίδες. Και να έχει και μια απόσταση 3-4 μονάδων βαθμολογίας από τους εκτός 20άδας ώστε να είναι σίγουρος ότι δεν θα τον φτάσουν με τις προσαυξήσεις μεταπτυχιακού-διδακτορικού-βαθμού πτυχίου.
Όσον αφορά τα μεταπτυχιακά, λυπάμαι αλλά η εντύπωση που μου έδωσε το ό,τι έχω διαβάσει και ακούσει από προηγούμενους διαγωνισμούς, είναι ότι θεωρούνται σχεδόν όλα συναφή.
 
Καλημέρα σε όλους! Επειδή φαντάζομαι η αγωνία είναι μεγάλη, σχετικά με το ποιες θέσεις εντοπιότητας θα έχουν μείνει κενές, μπορώ να σας πω ότι οι θέσεις της Σαντορίνης έχουν καλυφθεί και οι 2 από άτομα με εντοπιότητα.
Ελπίζω με τα μεταπτυχιακά να είναι ελαχίστως σοβαροί...Προσωπικά έχω μεταπτυχιακό νομικής και δεν το δήλωσα καν (και μάλλον θα μου στοιχίσει ακριβά απ'ότι καταλαβαίνω) γιατί το θεώρησα προφανώς μη συναφές...
 
Top