Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ)

Δεν είναι εύκολο. Συνήθως οι δικαστές βλέπουν τους νόμους.
Μπορούν να κρίνουν όμως και το πνεύμα του νόμου, αλλά συνήθως δεν μπαίνουν στην διαδικασία... Εννοείται ότι αν προσωπικα δεν είμαι μέσα λόγω τέτοιων στρεβλώσεων θα το κυνηγήσω...
 
Σου απάντησε ο προηγούμενος.Λόγω του δημογραφικού ζητήματος και της κοινωνικής πολιτικής που πρέπει να ασκείται,παρέχονται κίνητρα στις οικογένειες ,ώστε να κάνουν περισσότερα παιδιά.Όποιος έχεις γράψει πάνω από 55 μ.ο ,περάσει την ορθοφωνία και τις ιατρικές,θεωρείται ικανός για ελεγκτής.
 
Τέτοια κίνητρα παρέχονταν και με τις ΔΕΚΟ κάποτε... Για κοινωνική πολιτική...
 
Καλησπέρα σε ολους! Παρακολουθώ την συζήτηση εδώ και μερες..Ειλικρινά έχω μια απορία ρε παιδια!Υπάρχει κάτι το οποίο μπορεί να αλλάξει με την τόση συζήτηση περί πολυτεκνικων θεσεων?Υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η προκήρυξη απλά και μόνο επειδή δεν θεωρείται αξιοκρατικό απο ορισμενους να δίνονται (βάσει νομου!) Θέσεις σε παιδιά πολυτεκνων οικογενειων ή σε τριτεκνους?Αναφέρθηκαν ακόμα και τα 30 μόρια της εντοπιοτητας ως αδικία από καποιον...

Όπως λοιπόν ανέφερε ένας "δυναμει" συνάδελφος παραπανω,σε άλλες προκηρύξεις θέσεων δημοσιου τομέα ('η ακομα κ θεση στο πανεπιστημιο)που δίδονται ειδικές θεσεις, πρέπει να σκεφτούμε ως εξης:
-Τι φταιμε εμείς αν εσυ κύριε προέρχεσαι από οικογένεια που ο ένας από τους δύο γονείς σου έχει 67% ποσοστό αναπηριας;
-Τι φταίμε εμείς αν έχεις κάποιες ειδικές δεξιοτητες (κι όχι ειδικές αναγκες) ;
-τι φταίμε εμείς αν αφιερώνεις όλο σου τον χρόνο στον πρωταθλητισμό για να ακουστεί σε κάποιους ολυμπιακούς αγώνες ο εθνικός μας ύμνος και τώρα θες να μας κλέψεις την θεσούλα μας στο δημοσιο;
-τι φταίμε εμείς αν εσυ πάσχεις από κάποια σοβαρή πάθηση και θες να εισαχθεις τώρα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υπό ανισους ορους;
-τι φταίμε εμείς που οι γονείς σου έκαναν 4,5,6 ή περισσότερα παιδιά την ώρα που η χώρα μας βουλιάζει στα γηρατεια;
-τι φταίμε εμείς αν εσυ έχεις 50% ποσοστό αναπηριας και θεωρείσαι "ειδική κατηγιρια"..

Ειναι δυνατον νεοι ανθρωποι 30 χρονων να σκεφτομαστε ετσι; Δεν επιτιθεμαι σε συγκεκριμένα ατομα εδώ μεσα, αλλά ειλικρινά στον πάτο που έχει φτάσει η ελληνική πραγματικοτητα, οφείλουμε να μην χάνουμε και την ανθρωπιά μας. Το κράτος ,έστω και τυποις, προσπαθεί να βοηθήσει με αυτό τον τρόπο άτομα στα οποία την ίδια στιγμή μπορεί να κόψει το ρευμα...! Δικαιο? Αδικία υπάρχει παντού στον κόσμο γύρω μας και γι αυτό δεν μπορούμε να κάνουμε τιποτα.Αλλά πριν πεις κατι, σκέψου λιγο..

Όπως προειπα, με κάποιους από εδώ μέσα παίζει να είμαστε σε λίγο καιρό και συναδελφοι.Γι αυτό ας υπάρξει και λίγη διαφανεια!(Αν ο φόρουμιστας το επιτρεψει!)
Ονομάζομαι Μακρη, στους πίνακες είμαι στην 48-49 θεση. Είμαι τέκνο πολύτεκνης οικογένειας αλλά έχω και εντοπιοτητα, οπότε αν περάσω στο νησί μου δεν θα στέρησω από κανέναν ούτε τις 16 ούτε τις 6 θεσεις..Αν πάλι δεν περάσω πουθενα, καλή σταδιοδρομία σε όσους επιτύχουν με απόλυτη επίγνωση τη ευθύνης που αναλαμβανουν!

Κ για να κλείσουμε και λίγο ευθυμα.....Όταν βγήκε η προκήρυξη ήμουν έγκυος στο τρίτο παιδάκι μου, οπότε παραλίγο να συμμετείχα και εκει.. don't worry ομως.Δεν είχα γεννήσει στην υποβολή των αιτήσεων ! :thx:
 
Καλά τα λες!Κι εγώ πολύτεκνος,αλλά μάλλον δεν θα κάνω χρήση της ιδιότητας.Ρόδο ή Σαντορίνη;
 
Σαντορινη..εσυ Αθηνα υπολογιζεις?
 
Που αλλού;Οι θέσεις εντοπιότητας είναι πιασμένες..
 
Μήπως γνωρίζει κάποιος για ποιο λόγο αφαίρεσαν τα μόρια του μεταπτυχιακού από κάποιους υποψήφιους το 2008;
Σίγουρα δεν ήταν κάποιο θέμα με αναγνώριση ή κάτι αντίστοιχο γιατί τότε δεν θα είχε καν προσμετρηθεί στο προσωρινό πίνακα.
 
@vasileios

Άκου να δεις πως έχουν τα πράγματα (....φυγε χωρίς λόγια και κλάμματα... :twisted: :twisted: :twisted: )

Κανείς δεν είναι της λογικής του "τι φταίω εγώ". Όμως, από αυτό το άκρο, μέχρι το να διορίζονται άτομα που (συμφωνα με τις εξετάσεις) δεν κάνουν για τη δουλειά, ή να παιζουν σε διπλό ταμπλό άτομα μόνο και μόνο επειδή τυγχάνει να είναι από πολύτεκνες οικογένειες δημιουργώντας έτσι στρεβλώσεις στην όλη διαδικασία υπάρχει τεράστια διαφορά.

Εάν για σένα είναι ΟΚ να διορίζονται άτομα με 58% και να μενουν εξω ατομα π.χ. με 70, πάω πάσο.
Ένα πολύ χρήσιμο συν - κριτήριο θα μπορούσε να ήταν το οικονομικό για να ισχύσει η πολυτεκνία, ή το ηλικιακό. Αλλά απλά και μόνο κάποιος επειδή ανήκει σε πολύτεκνη οικογένεια να έχει τόσο μεγάλο πλεονέκτημα αποτελεί σκάνδαλο ηθικής φύσεως.

Χίλιες φορές να ευνοούνταν άτομα σαν εσένα, ακόμη και με το τρίτο παιδί on the way, παρά τέκνα που απλά τυγχάνει να έχουν 3 αδέρφια και μπορεί απο πλευράς περιουσίας να έχουν περισσοτερα από εμένα, αν το δουμε έτσι.
 
Top