Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ)

• Thread starter Thread starter lefteris17
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Καλησπέρα στο forum.
Επειδή βλέπω ότι συμμετέχουν και αρκετά άτομα που δραστηριοποιούνται ήδη στο επάγγελμα θα ήθελα όποιος μπορεί να ρίξει λίγο φως σε ορισμένα ζητήματα.
Το κύριο είναι το οικονομικό. Ποιές είναι οι απολαβές ενός ατόμου που μπαίνει στη σχολή ? Στην Ελλάδα οι μισθοί είναι κάθε πέρυσι και καλύτερα , απλά είναι καλό προτού μπούμε να ξέρουμε πάνω κάτω τι λεφτά θα παίρνουμε. Ακόμα, υπάρχουν οι ωριμάνσεις ή εχουν κοπεί ; Γενικά , μπορείς με μια 5 ετία στη δουλειά να ζήσεις αξιοπρεπώς ή και πάλι θα παίρνεις 1000- 1200 μικτά ;
Η ερώτηση μου δεν είναι επειδή θέλω να μπω για τα λεφτά στον κλάδο, ούτε είμαι η εφορία. Απλα εγώ (όπως υποθέτω και πολλά άλλα παιδιά που δώσανε στο διαγωνισμό) δουλεύω στον ιδιωτικό τομέα και θέλω να ξέρω , τουλάχιστον από αυτή τη σκοπιά , εάν θα είναι καλύτερα ή πισωγύρισμα .

Καλησπέρα κι από 'μένα.

Έδωσα κι εγώ εξετάσεις σε αυτό το διαγωνισμό και θα ήθελα να ξεκινήσω την συμμετοχή μου σε αυτό το forum με την ευχή για καλά αποτελέσματα σε όλους. Παιδιά, όσοι μείνουν εκτός (βάζω και τον εαυτό μου μέσα) μην στενοχωριέστε και πολύ. 32 άτομα θα περάσουν..ρεαλιστές να είμαστε.

Ωστόσο, με αφορμή το προηγούμενο post by sokratis malamas member απλά θα ήθελα να παρακαλέσω να μην γινόμαστε (πως να το πω ευγενικά δεν ξέρω) "προκλητικοί" (;). Διότι πόσοι υποψήφιοι, της ηλικίας 25-30 ετών, αμοίβονται με 1200€ μεικτά σήμερα που μιλάμε; Μεγάλο ποσοστό των υποψηφίων μάλιστα θεωρώ ότι είναι άνεργοι. Άλλοι επίσης δουλεύουν περιστασιακά (200-300€ το μήνα) στον ιδιωτικό τομέα, ή μένουν απλήρωτοι για καιρό (κι ας δουλεύουν 12-15 ώρες τη μέρα) ή βγάζουν κάποιο χαρτζιλίκι από ανασφάλιστη εργασία.

Μακάρι τα 1000-1200€ να ήταν πισωγύρισμα αγαπητέ sokratis για όλους τους υποψηφίους, και μακάρι όλοι να ήθελαν να μπουν στον κλάδο όχι για τα λεφτά, όπως λες εσύ ότι κάνεις. Όμως ο κόσμος πεινάει.

Σε καμιά περίπτωση δεν πιστεύω ότι μπορεί κάποιος να είναι αποδοτικός στη δουλειά του εεκ με 1200€ μισθό. Αν θέλει το κράτος να κοροϊδεύει τον εαυτό του ας δώσει στους επιτυχόντες αύριο και μικρότερο μισθό ακόμα. Αλλά όταν το αφορολόγητο σε μια χώρα πάει στα 6-7 χιλιάρικα ετησίως μην περιμένεις και πολλά...

Τα καλύτερα εύχομαι σε όλους ότι και αν κάνετε, όπου και αν είστε. Καλή τύχη.

Πες τα χρυσόστομε! Αν είναι κάποιος στον ιδιωτικό με 1200 ευρώ, τι ανάγκη έχει τους ελεγκτές;

Νομίζω πως δεν είπα ποτέ ότι στη δουλειά μου παίρνω 1200 ευρώ , ούτε σχολίασα εαν τα θεωρώ πολλά ή λίγα.Και εγώ ήμουν μέσα σε αυτούς που έδωσαν και προφανώς δε ξέρω εάν θα περάσω,όπως κανένας δε ξέρει μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα.
Παρόλα αυτά , όταν μπαίνεις σε μια δουλειά σε νοιάζει πλέον πέρα από την ίδια και η προοπτική που σου δίνει για το μέλλον. Άρα λοιπόν είναι κρίσιμο για μένα κάποιος που ξέρει τι γίνεται στον κλαδο να διαφωτίσει την κατάσταση.Ο ιδιωτικός τομέας ευτυχώς ή δυστυχώς έχει ευκαιρείες
Το να παίρνω 800 ευρώ τώρα που είμαι 23 και αυτά στη δεκαπενταετία να γίνουν 800 μένοντας στο ίδιο πόστο δε μου λέει τίποτα.Με αυτή τη λογική το θεωρώ πισωγύρισμα
Υποθέτω πως ένας άνθρωπος με τέτοια ευθύνη στον πύργο ελέγχου δε μπορεί η δουλειά από μόνη της να μη του λύνει το οικονομικό θέμα. Όμως εν μέσω κρίσης ακόμα και οι πιο βασικές μας θεωρήσεις αμφισβητούνται και για αυτό κάνω αυτή την σκέψη ανοιχτά και καλώ όποιον θέλει και μπορεί καλοπροαίρετα να παραθέσει τη γνώμη και τη γνώση του.

παιδια τα εχουμε ξαναπει/γραψει.. οποιος εκανε αιτηση επειδη δινουν "και καλα" 5000€ μηνιάτικο (που κυκλοφορει σαν urban legend) εκανε μεγάλο λάθος...

Αυτη τη δουλεια την κανεις επειδη το γουστάρεις αυτό το πραγμα, αν δε το γουστάρεις θα εισαι απλα ενας ακομα αποτυχημενος δημόσιος υπάλληλος....

Να το πουμε και αλλιώς, εγω ηδη παιρνω αρκετα παραπάνω απο 1200 το μήνα που αναφερετε αλλα εκανα αίτηση. Ντεφάκτο δηλαδη εκανα πισωγυρισμα; Το θέμα ειναι αυτη τη δουλεια να την κανεις επειδη σου αρεσει οχι για το μισθό...όπως και κάθε δουλεια κανονικα αλλα εχε χαρη που μας εφτασαν εδω που μας εφτασαν και μας νοιαζει σαν λαο να εχουμε λεφτα για το νοικι, ενα ψωμι στο τραπέζι και ενα iPhone!

Το θέμα αυτό έχει ξανασυζητηθεί στο φόρουμ.Ψάξτε το αν ενδιαφέρεστε.Τα λεφτά είναι οκ δεδομένων των συνθηκών και συγκριτικά με άλλα επαγγέλματα.Αλλά δεν είναι δουλειά για κάποιον που κατά κύριο λόγο τον ενδιαφέρει το οικονομικό.Αν θέλεις να γίνεις ΕΕΚ για τα λεφτά ,μείνε καλύτερα στη δουλειά που ήδη είσαι,για το δικό σου καλό και για ημών των υπολοίπων.

Ναι, ωραία όλα αυτά, το κάνουμε γιατί το γουστάρουμε και τα λοιπά. Το οικονομικό σκέλος όμως είναι από τα πλέον βασικά, σε κάθε επάγγελμα. Είναι το πιο βασικό στοιχείο στην ανάλυση κόστους - οφέλους που κάνει ο καθένας μας για τα πάντα.
Κι επειδή είναι πιο εύκολο να μας πει κάποιος που ξέρει τί αμοιβές παίζουν παρά "να το ψάξουμε" εμείς, όποιος γνωρίζει ας το πει, έστω και μετά από 5 ποσταρίσματα έπειτα από την αρχική ερώτηση!!!

Με μια αναζήτηση στο forum θα βρεις τις απαντήσεις που ήδη έχουν δοθεί. Οι υπάλληλοι της ΥΠΑ είναι από τους καλύτερα αμειβόμενους του δημοσίου και ο κλάδος τον ΕΕΚ από τους καλύτερα αμειβόμενους σε σύγκριση με υπάλληλους ίδιου μισθολογικού κλιμακίου άλλων κλάδων. Τα 5 χιλιάρικα όμως που κατα καιρούς γράφονται απο καλοθελητές ξέχνα τα.

Ευκαιρίες επίσης ξέχνα τες. Μικρόφωνο μέχρι την σύνταξη. Ενδεχομένως με περισσότερα διοικητικά και επιτελικά καθήκοντα όσο περνάν τα χρόνια αλλά πάντα και ευθύνη στο μικρόφωνο.

Μπορεί το "την δουλειά αυτή δεν την κάνεις για τα λεφτά" να είναι παρωχημένο κι μη ρεαλιστικό (όποια δουλειά και να κάνεις όσο και να σε αρέσει θέλεις να αμείβεσαι) αλλά εμπεριέχει και μια δόση αλήθειας. Αν δεν σε αρέσει ή δεν σε ευχαριστεί, όσο περνάν τα χρόνια τόσο πιο δύσκολο θα ειναι να την κάνεις ακόμα και σαν αγγαρεία. Όσοι δε, πάνε σε αεροδρόμιο, εκτός του Ηρακλείου και της Ρόδου, πιθανότατα θα πρέπει να δουλεύουν μόνοι. Δεν θα υπάρχει η δυνατότητα για μια δεύτερη γνώμη ούτε η παρηγοριά ότι κάποιος άλλος θα διορθώσει κάτι (μέχρι να φτάσετε βέβαια να δουλέψετε μόνοι θα πρέπει πρώτα να έχετε κριθεί και αξιολογηθεί ικανοί για να το κάνετε). Και φυσικά ποτε δεν θα τα έχετε δει όλα, όλο και κάτι καινούργιο θα προκύπτει στην πορεία της δουλειάς. Αυτό σημαίνει ότι ποτέ δεν σταματάς να ασχολείσαι με την μελέτη για το αντικείμενο.

Μπορεις να μας καθοδηγήσεις με ένα link γιατί το φορουμ ειναι ψιλο - αχανές?

Σαν τους παίχτες του Survivor κάνετε... :lol:

Όλοι πήγαν για την εμπειρία στο παιχνίδι και όχι για το έπαθλο. :D Για να βάλουμε και λίγο χιούμορ στην κουβέντα.

Συγχαρητήρια πάντως σε όσους έχετε ήδη καλές δουλειές...Είστε ήδη πολύ τυχεροί. Και δεν το λέω με φθόνο ή ζήλια. Είμαι κατά της ανθρωποφαγίας επειδή στο παρελθόν έχω πέσει θύμα της.
Μου κάνει θετική εντύπωση γιατί δεν ξέρω πολλούς 30άρηδες να παίρνουν τόσα λεφτά μισθό σήμερα στην Ελλάδα.

Θα έλεγα μάλιστα ότι ξέρω ανθρώπους γκριζομάλληδες που από τα 2000+ πέσανε στα 1200€ με πολλά χρόνια εμπειρία.