Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ)

  • Thread starter Thread starter lefteris17
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Σε γενικές γραμμές ο ΑΣΕΠ στον προηγούμενο διαγωνισμό είχε δεχτεί ως συναφή (στα οριστικά αποτελέσματα, γιατί στα προσωρινά τα είχε δεχτεί καταρχήν όλα) μεταπτυχιακά μετεωρολογίας, αεροναυπηγών μηχανικών και τα σχετικά με υπολογιστές.
 
@OLGAT οι αεροναυπηγοι μηχανικοι ξερουν κανταρια μαθηματικα και φυσικη (υπενθυμιζω οτι εξεταστηκαμε στο Β σταδιο σε μοιρες-αποστασεις κτλ) και οι πληροφορικοι ξερουν απο συστηματα (στα οποια δουλευουν οι ελεγκτες πανω) . Προφανως ειναι σχετικα (απο διαφορετικη σκοπια το καθενα) με το αντικειμενο. Αντιθετως μεταπτυχιακα τυπου διοικησης επιχειρησεων και οικονομικων ειναι παντελως ασχετα λογω της φυσεως της δουλειας. Υπαλληλους θελουν και οχι managers
 
(Μόνο επειδή με ανέφερες προσωπικά):
Εγώ δεν έκρινα (ούτε θετικά, ούτε αρνητικά) το ΑΣΕΠ στο γιατί θεώρησε κάποια μεταπτυχιακά συναφή, ανέφερα απλώς γεγονότα. Κυρίως για όσους λένε ότι τα δέχτηκαν όλα ή για την κοπέλα της Νομικής παραπάνω που λέει ότι κακώς δεν το έβαλε (κατά 99% δε θα το δεχόταν ως συναφές).
 
Στον προηγούμενο διαγωνισμό όπως έχει αναφερθεί ήδη (κι έχει εξαντληθεί κιόλας) δεν αναγνωρίστηκαν όλα τα μεταπτυχιακά ως συναφή. Κάποιοι υποψήφιοι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και πέτυχαν να ανγνωριστούν και τα δικά τους. Δεν υπάρχει κάπου μια λίστα τίτλων συναφών με το αντικείμενο της θέσης μιας και το αντικείμενο της θέσης (ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας δηλαδή που είναι ο δαχωρισμός αεροσκαφών για την αποφυγή συγκρούσεων κλπ) δεν αποτελεί γνωστικό αντικείμενο καμιάς πανεπιστημιακής σχολής.

Έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας παρέχεται και χωρίς υπολογιστές. Χρειάζονται και επιβάλλονται κάποιες γνώσεις μαθηματικών επιπέδου λυκείου αλλά μέχρι εκεί.

Κάποιες ειδικές γνώσεις διευκολύνουν την εξοικείωση με τα συστήματα που χρησιμοποιούνται είτε ως εξοπλισμός είτε ως συστήματα οργάνωσης ομάδων εργασίας και ανάλυσης οικονομικών μεγεθών. (γνώσεις θεολογίας (πόσο μάλλον ειδικές) ποτέ δεν θα χρειαστούν στον ΕΕΚ κατά την άσκηση των καθηκόντων του ούτε και ειδικές γνώσεις φυσικής) Το βασικό κομμάτι της εκπαίδευσης είναι κοινό παγκοσμίως και για όλους τους υποψηφίους ανεξάρτητα από το πτυχίο τους. Η καταλληλότητα κάποιου για να είναι υποψήφιος να εργαστεί ως ΕΕΚ βασίζεται σε τεστ του είδους του Β σταδίου. Ισχύει επίσης ότι στατιστικά είναι πιθανότερο τα κατάλληλα άτομα με αυτές τις δεξιότητες να επιλέξουν κλάδους των λεγόμενων θετικών επιστημών και όχι των ανθρωπιστικών ή κοινωνικών.

"Υπαλλήλους ψάχνουν όχι manager" . Τα τελευταία χρόνια έχει ενταθεί η εισαγωγή συστημάτων διαχείρισης ασφάλειας, προστασίας και ποιότητας. Οι ΕΕΚ κατά μεγάλο ποσοστό εργάζονται σε ομάδες εργασίας και πρέπει να συνεργάζονται, Αποτελούν επίσης μέρος ενός γραφειοκρατικού οργανισμού και καλούνται να συντάσουν αναφορές. Η σωστή περιγραφή ενός συμβάντος είναι σημαντική ώστε να γίνεται η σωστή ανάλυση του και εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων. Επίσης καλό είναι ο ΕΕΚ να έχει μια έφεση στο να μπαίνει στη θέση του άλλου και να κατανοεί πως αντιλαμβάνεται μια κατάσταση ο συνομιλητής του.

Νομίζω ότι μεταπτυχιακά νομικής έγιναν δεκτά στον προηγούμενο διαγωνισμό.
 
Έχεις κανείς αίσθηση πότε περίπου θα καλέσουν για ορθοφωνία; ή πόσοι είμαστε πολύτεκνοι που περάσαμε τη βάση;
 
Μαζί με εσένα είμαστε είμαστε αλλα δύο άτομα,που γνωρίζω.Το ένα είναι πολύ ψηλά στη βαθμολογία.Επίσης ,η θέση της Ρόδου είναι καλυμμένη.
 
Στη Σαντορίνη αναφέρεσαι ή στους πολύτεκνους..;
 
Σε ευχαριστώ πολύ drokos ! Εγώ είμαι χαμηλούτσικα 70 μέσο όρο και ξέρω και ένα άλλο κορίτσι αρκετά πιο κάτω από μένα(επίσης καμιά δεκαριά που βγήκαν εκτός) .Μας το εύχομαι ολόψυχα! (για μένα δεν ξέρω αν πρέπει να έχω ελπίδες ή όχι)
 
Στους πολυτέκνους.Το 70 για αυτήν την κατηγορία ίσως είναι αρκετό.
 
drokos":2wwtrqhu said:
Μαζί με εσένα είμαστε είμαστε αλλα δύο άτομα,που γνωρίζω.Το ένα είναι πολύ ψηλά στη βαθμολογία.Επίσης ,η θέση της Ρόδου είναι καλυμμένη.

Πόσο "ψηλά" είναι το "ψηλά"??!?! Μίλα με ανισώσεις.

Μεταξύ αστείου και σοβαρού φυσικά σε ρωτάω γιατί ενδιαφέρομαι και εγω!
 
Top