Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ)

• Thread starter Thread starter lefteris17
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
gigi":3gsojp0i said:
@vasileios

Άκου να δεις πως έχουν τα πράγματα (....φυγε χωρίς λόγια και κλάμματα... :twisted: :twisted: :twisted: )

Κανείς δεν είναι της λογικής του "τι φταίω εγώ". Όμως, από αυτό το άκρο, μέχρι το να διορίζονται άτομα που (συμφωνα με τις εξετάσεις) δεν κάνουν για τη δουλειά, ή να παιζουν σε διπλό ταμπλό άτομα μόνο και μόνο επειδή τυγχάνει να είναι από πολύτεκνες οικογένειες δημιουργώντας έτσι στρεβλώσεις στην όλη διαδικασία υπάρχει τεράστια διαφορά.

Εάν για σένα είναι ΟΚ να διορίζονται άτομα με 58% και να μενουν εξω ατομα π.χ. με 70, πάω πάσο.
Ένα πολύ χρήσιμο συν - κριτήριο θα μπορούσε να ήταν το οικονομικό για να ισχύσει η πολυτεκνία, ή το ηλικιακό. Αλλά απλά και μόνο κάποιος επειδή ανήκει σε πολύτεκνη οικογένεια να έχει τόσο μεγάλο πλεονέκτημα αποτελεί σκάνδαλο ηθικής φύσεως.

Χίλιες φορές να ευνοούνταν άτομα σαν εσένα, ακόμη και με το τρίτο παιδί on the way, παρά τέκνα που απλά τυγχάνει να έχουν 3 αδέρφια και μπορεί απο πλευράς περιουσίας να έχουν περισσοτερα από εμένα, αν το δουμε έτσι.

Κοντός ψαλμός αλληλούια...
Ίσως είναι τραγικό να χρησιμοποιούνται έτσι τα κοινωνικά κριτήρια (Πολυτεκνίες, Τριτεκνίες, αλλά και Τέμπη, Μαλιακός, 17Ν κλπ)
Δυστυχώς ή ευτυχώς στην Ελλάδα ο ΕΕΚ προσλαμβάνεται βάσει των διαδικασιών του Δημοσίου.
Ίσως θα έπρεπε να βρεθεί μια φόρμουλα τα κοινωνικά κριτήρια να μην ισχύουν γι αυτές τις θέσεις, πλην της εντοπιότητας, που
θα μπορούσε να δίνει 5 ή 10 μόρια για να ευνοήσει ίσους μεταξύ ίσων στο ΑΣΕΠ, που δεσμεύονται να υπηρετήσουν στα νησιά και στις δυσπρόσιτες περιοχές. Θα μπορούσε η Ρόδος να ευνοηθεί με 5-10 μόρια, αλλά ένα μικρότερο και δυσπρόσιτο νησί με παραπάνω.
Να ξέρετε ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τις μεταθέσεις από τα νησιά που έχουν αποψιλωθεί από ΕΕΚ.
Δυστυχώς ή ευτυχώς η αξιολόγηση του ΕΕΚ γίνεται βάσει, εκτός των διεθνών προτύπων και διαδικασιών, των διαδικασιών του Δημοσίου.
Θα απομυθοποιήσετε τότε τα κοινωνικά κριτήρια. Μπορεί ένας πολύτεκνος με βαθμολογία 60 να είναι καλύτερος ΕΕΚ από έναν με βαθμό 75. Μιλάμε για διαφορά που οφείλεται σε γλωσσικά λάθη στο ΑΣΕΠ και ίσως σε 2 ερωτήσεις στο Β' στάδιο. Και το όλο θέμα ΑΣΕΠ δεν διασφαλίζει ότι κάποιος είναι ο καλυτερος για την δουλειά. Στο εξωτερικό ο διαγωνισμός που δωσατε είναι μόνο ένα κομμάτι της διαδικασίας. Στο Μάαστριχτ για παράδειγμα, από τους 100 που πετυχαίνουν στο "ΑΣΕΠ" και ξεκινούν την αρχική εκπαίδευση, ΕΕΚ με ειδικότητα μπορεί να βγούν λιγότεροι από 10. Κόβεται πάνω από 90% στην αρχικη, στις προσομοιώσεις και στην εκπαίδευση στην πράξη. Εδώ οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ θα βγουν 99% ΕΕΚ στο τέλος.
How many candidates pass the tests?
The selection rate of a student controller recruitment campaign is about 6%. That means, for every hundred who are tested, six of them will meet our standards.

This might sound discouraging, but we do test most applicants who pass the basic requirements because, for us, spatial orientation skills, a good memory and resistance to stress are the most important features we look for – and we can only find out how good yours are by testing them
http://atco.eurocontrol.int/#about

Καταλαβαίνετε την διαφορά νοοτροπίας και διαδικασίας πρόσληψης.
Επειδή δεν είναι εδώ Μάαστριχτ και Χίθροου, δώστε βάση στην εκπαίδευση σας, στην μελέτη και προσπαθήστε να πείσετε τον εαυτό σας, να μην λειτουργεί σαν Δ/Υ.
Και μια συμβουλή ακόμα, προσπαθήστε να μάθετε την δουλειά τα πρώτα 5 χρόνια, για να την μάθετε καλά

Κατόπιν εορτής γκρινιάζετε. Οι κανόνες του παιχνιδιού ήταν γνωστοί από την αρχή. Μην παραπονιέστε άδικα.

Ούτε κ εμένα μου αρέσει αυτό που γίνεται btw. Μπορεί όποιος επιθυμεί να στείλει παράπονα στον αρμόδιο φορέα/επιτροπή/οργανισμό/δημόσιο να γίνει αλλιώς ο επόμενος διαγωνισμός (που δε θα μας πιάνει :P :P )

Τι λέτε να γίνει με τον προσωρινό πίνακα; Περιμένουμε ανακατατάξεις;

Λογικό δεν είναι; (εκτός και αν όλοι οι υποψήφιοι έχετε ίδιο βαθμό πτυχίου και μεταπτυχιακό).

Λογικό ειναι, αλλα ειναι πολυ διαφορετική μια μετακίνηση ~5 θέσεις κ πολυ διαφορετική μια μετακίνηση 10 θέσεων

Παιδιά εγώ.είμαι στην πρώτη δεκάδα, έχω βαθμό πτυχίου 7,1 και δεν έχω δηλώσει μεταπτυχιακό.
Έτσι όπως τα λέτε έχω αρχίσει να ανησυχώ.
Θεωρέίτε πως μπορώ να βρεθώ εκτός?
Θα αναγνωρίσουν μη συναφή μεταπτυχιακά?

Εξαρτάται ποσο μεσα στη δεκάδα.

Θα αναγνωρίσουν αυτά που θα θεωρηθούν συναφή.Αν είσαι ένατος και περιμένεις μόνο Αθήνα,σίγουρο δεν το λες.Αν είσαι 4ος...το λες.

Παιδιά ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
Drokos είσαι αυτό που λέμε, θα σρ πάρω στο γάμο μου να μου πεις και του χρόνου...κατάλαβες πως το λέω..Πάντως παιδιά τι να πω αν βγάλουν κάποιον απο την πρώτη δεκάδα...

Κι εγω ανησυχώ γιατί έχω επίσης βαθμό πτυχίου 7 κ κοιτάζοντας την λίστα του 2008 είδα οτι οι περισσότεροι πήραν 3,5-4 μόρια απο το πτυχίο. Τι στο καλό; σε τι σχολές δίνουν πτυχίο με 9;