Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ)

• Thread starter Thread starter lefteris17
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
xrisko":1m4yhydi said:
Παπαθεοδωρου Ισμήνη
Κιουρδης Μιχαήλ
Σταματιαδου Μαρία δεν ξέρω αν είναι στο forum.
Μπορεί να κάνω κ λάθος αλλά τους βλέπω στους διοριστεους όχι όμως στον πίνακα κατάταξης. Δεν είναι πρόβλημα αυτο;

Eίναι στον πίνακα κατάταξης...

Οκ! Μάλλον τα κοίταξα πολύ γρήγορα. Ότι είναι να γίνει. .. για ορθοφωνια πόσους θα καλεσουν;

Συγχαρητήρια κι από μένα στους έως τώρα επιτυχόντες, αλλά και γενικά σε όσους τα πήγαν καλά. Η εξέταση και η διαδικασία σαν σύνολο ήταν απαιτητική και η καλή κατάταξη αποτελεί από μόνη της επιτυχία, ακόμα και αν δεν έφερε το θεμιτό αποτέλεσμα. Οι άξιοι σίγουρα θα αποκατασταθούν, αργά ή γρήγορα, με κάποιο τρόπο.

Όσον αφορά την προϋπηρεσία, ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά στην προκήρυξη. Στη σελίδα 16 (388) λέει για ειδικές περιπτώσεις εμπειρίας (Δικαστική απόφαση, Ερευνητικά προγράμματα, Διδακτική εμπειρία, Στρατιωτική Θητεία, Προγράμματα STAGE). Δε γνωρίζω αν στην προηγούμενη προκήρυξη υπήρχε το συγκεκριμένο εδάφιο ή αντίστοιχο.

Όντως, απορίας άξιο το οτι δε βρέθηκε ούτε ένας τρίτεκνος ή τέκνο τριτέκνων!

Καλησπέρα παιδιά.

Τελικά είμαι και εγώ μέσα στους επιτυχόντες αλλά περιμένω ακόμη να δω τι θα γίνει με τις ενστάσεις.

Πάντως, δεν νομίζω να προστεθούν άλλα μεταπτυχιακά, ίσως να μην μετρήσουν κάποια, όπως έγινε και στον προηγούμενο διαγωνισμό. Και είναι και λογικό, καθώς πιο εύκολα αποδομείς την απόφαση να μετρήσει κάποιο παρά αλλάζεις την απόφαση απόρριψης κάποιου άλλου.

Όμως κάποιος εδω μέσα (δεν θυμαμαι όνομα , σορρυ) είχε πει ότι η ένσταση γίνεται επί συγκεκριμένου τίτλου μεταπτυχιακού που ανακοινώνεται από τον ΑΣΕΠ. Όμως δεν έχουν δημοσιευθεί ποια μεταπτυχιακά γίνανε δεκτά. Τεσπα, αυτό για θέμα καθαρά πληροφοριακό.

Ένσταση γίνεται επί συγκεκριμένου ζητήματος. π.χ. Ο τάδε δεν έχει συναφές μεταπτυχιακό, ο βαθμός πτυχίου του δεν είναι σωστός ή δεν μου αναγνωρίσατε το μεταπτυχιακό μου κλπ. Βέβαια μπορείς να κάνεις ένσταση με οποιαδήποτε αιτιολογία θέλεις αλλά το θέμα είναι να εξεταστεί και να ερευνηθεί. (Να κάνεις ας πούμε ένσταση γιατί ο τάδε δεν είναι μόνιμος κάτοικος Λέσβου ενώ έχει βεβαίωση από τον Δήμο δεν αφορά το ΑΣΕΠ. Το ΑΣΕΠ αν έχει νόμιμη βεβαίωση θα την δεχτεί. Δεν θα εξετάσει αν σωστά εκδόθηκε το έγγραφο. )

Αν και παλιός στο forum δεν εχω γράψει εδω και πολύ καιρό. Με την ευκαιρία της δημοσίευσης των προσωρινών αποτελεσμάτων της προκήρυξης έχω να πω τα εξής:

Συγχαρητήρια σε όλους για την προσπάθεια αρχικά και για την επιτυχία όσους πέτυχαν!

Να διευκρινίσω ότι δεν ειμαι διοριστέος. Σύμφωνα με τη δημοσίευση απορρίφθηκα λόγω Η/Υ πράγμα περίεργο καθώς έστειλα τα απαραίτητα έγγραφα οπότε θα προχωρήσω σε ένσταση. Κάθε βοήθεια από τους συμφορουμίτες θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμη.

Αναφορικά με το θέμα της εμπειρίας το οποίο όλους λιγο πολύ μας θορύβησε έχω να πω ότι στην πολεμική αεροπορία υπάρχουν ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας που καλύπτουν τα απαιτουμενα της προκήρυξης οπότε δικαιολογείται η εμπειρία κατά κάποιο τρόπο σε αυτούς που παρουσιάζονται με πολλούς μήνες (εμπειρίας). Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως προέκυψαν εμπειρίες τυπου διμήνου ή εξαμήνου. Η προκήρυξη έλεγε με μαυρισμένα γράμματα ότι ως εμπειρία θα προσμετρηθεί η εργασία ως ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας και μόνο. Όχι βοηθός ελεγκτή, όχι ελεγκτής ραντάρ, όχι μηχανικός αεροσκαφών ούτε μετεωρολόγος. Για να έχεις εμπειρία ελεγκτή στην Ελλάδα πρέπει πρώτα να είσαι ελεγκτής και για να είσαι ελεγκτής πρέπει να έχεις πτυχίο από τη ΣΠΟΑ (Σχολή ΠΟλιτικής Αεροπορίας) που με συγχωρείτε αλλά αμφιβάλλω αν όλοι οι έχοντες δηλωμένη εμπειρία διαθέτουν τέτοιο έγγραφο. Συνεπώς κάποιοι ΔΕΝ είναι ελεγκτές αλλά κάτι άλλο σχετικό ή μη με το αντικείμενο. Όπως έγω που είμαι μετεωρολόγος στην πολεμική αεροπορία αλλά πιάστηκα αδιάβαστος προφανώς και δεν εστειλα βεβαίωση εμπειρίας χάνοντας 4 μόρια, αν όντως τελικά δεχτούν τις δηλωθείσες βεβαιώσεις.

Νομίζω ότι το ζήτημα είναι λίγο περίεργο και η κατάθεση κάποιων ενστάσεων ίσως κινητοποιήσει το ΑΣΕΠ προς μια διαδικασία ουσιαστικού ελέγχου του θέματος.

Ως εμπειρία για τους ΕΕΚ της ΠΑ αναγνωρίζονται μόνο οι μήνες μετά την απόκτηση του τίτλου σπουδών ΑΕΙ. Άρα μπορεί κάποιος ΕΕΚ της ΠΑ απόφοιτος ΣΤΥΑ να απέκτησε πτυχίο ΑΕΙ τον Ιούνιο του 2015 ή τον Μάρτιο. Σε αυτή τη περίπτωση θα λάβει μόρια εμπειρίας μόνο για τους μήνες μέχρι το Νοέμβριο του 2015.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου εφόσον βέβαια είναι ΕΕΚ και όχι ελεγκτής αεράμυνας. :great:

Μια διόρθωση στο προηγούμενο μου σχόλιο για ακρίβεια

"Σε αυτή τη περίπτωση θα λάβει μόρια εμπειρίας μόνο για τους μήνες από τον Ιούνιο π.χ. του 2015μέχρι το Νοέμβριο του 2015."

Θα ήταν χρήσιμο να ξέραμε αν ο ΑΣΕΠ γνωρίζει την διαφορά του Ελεγκτή Αεράμυνας από τον Ελεγκτή Ενάεριας Κυκλοφορίας για την Π.Α.

Ας έχετε όμως υπόψη ότι υπάρχουν και απόφοιτοι της ΣΤΥΑ με την ειδικότητα του Ελεγκτή Αεράμυνας οι οποίοι όμως δουλεύουν, κανονικά με τους δείκτες και την σχετική εκπαίδευση, ως Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας.

Γενικά όποιος σκέπτεται να κάνει ένσταση θα πρέπει να κάνει μια καλή έρευνα πρώτα για να υποστηρίξει όσο μπορεί καλύτερα την υπόθεση του.

Γνωρίζει κάποιος πόσο είναι το παράβολο της ένστασης που πρέπει να επισυνάπτεται? 50 ευρώ ή 20 πλέον?