Ελλάδα(Αθήνα) - Αγγλία -> Πως?

• Thread starter Thread starter GnMvP
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

GnMvP

Νέο μέλος (Tourist)
Ειναι νωρις ακομα αλλα ειπα να ρωτησω!! :)

Τον Σεπτεμβριο θα φυγω για σπουδες στην Αγγλια, και συγκεκριμενα σε πανεπιστημιο στα Midlands!
Ψαχνοντας στο διαδικτυο δεν βρηκα να υπαρχουν πτησεις προς East Midlands Airport, πραγμα που θα ηταν ιδανικο..!
Οποτε ετσι οπως το βλεπω υπαρχουν δυο λυσεις..
Η πεταω προς καποιο αλλο αεροδρομιο στην Αγγλια και παιρνω απο εκει τραινο (οπως εκανα προ δυο μηνων που πεταξα με Easyjet προς Gatwick), ή πεταω με ανταποκριση προ East Midlands!!(Δεν το εχω ψαξει καθολου)

Φυσικα τον βασικοτερο ρολο τον παιζει η τιμη, αλλα εκτος αυτου βασικο ρολο επισης παιζει και η ταλαιπωρια!

Κοιταξα ποσο παει με την Aegean και βγαινει 89ευρω που ειναι πολυ καλη τιμη, αλλα δεν βολευει και πολυ το Stansted..

Και κατι τελευταιο.. Ειναι ιδεα μου η εχει η Εasyjet ανεβασει ραγδαια τις τιμες??

Ευχαριστω προκαταβολικα!! :)

Welcome φιλε,

Αν σε ενδιαφερει το Leeds/Bradford, εκει πεταει η KLM μεσω AMS.

Νομιζω οτι με KLM βολευει πιο κοντα το Μπερμιγχαμ στα East Midlands από οτι το Leeds,εαν δε με απατα η μνημη μου..και οχι δεν ειναι η ιδεα σου για την Easyjet..αλλα μην ξεχνας ότι ανεβαινεις με το παραδοσιακο τσουρμο των φοιτητων και γινεται σφαγη εκεινη την περιοδο για αγγλια..οποτε λογικο οι τιμες ναναι ανεβασμενες

gm747":fvrrc22f said:
Welcome φιλε,

Αν σε ενδιαφερει το Leeds/Bradford, εκει πεταει η KLM μεσω AMS.

Να' σαι καλα φιλε!
Δεν ηξερα καν για το συγκεκριμενο αεροδρομιο..
Το κοιταξα αλλα δεν βολευει!

spotterakis":fvrrc22f said:
Νομιζω οτι με KLM βολευει πιο κοντα το Μπερμιγχαμ στα East Midlands από οτι το Leeds,εαν δε με απατα η μνημη μου..και οχι δεν ειναι η ιδεα σου για την Easyjet..αλλα μην ξεχνας ότι ανεβαινεις με το παραδοσιακο τσουρμο των φοιτητων και γινεται σφαγη εκεινη την περιοδο για αγγλια..οποτε λογικο οι τιμες ναναι ανεβασμενες

Εχεις δικιο το Birmingham βολευει περισσοτερο!
Ναι το'χω υποψη μου οτι γινεται χαμος εκεινη την περιοδο! :P

Παιδια περιπου τιμη πειτε γιατι ειναι το βασικοτερο!! :roll:
Επισης, ποσο περιπου διαρκει το ταξιδι με ανταποκριση στο Amsterdam?

Edit: Ακυρο, μιλαμε για πολλα χρηματα!!
http://img136.imageshack.us/img136/8971/klmvi2.jpg

Μπορείς να αναφέρεις σε πια πόλη πας ωστε να προτείνουμε την όσο δυνατόν καλύτερη λύση? :wink:

Με βάση τα στοιχεία που έβαλες στην KLM (αναχώρηση 23/9 και πτήση απλής μετάβασης), η Brussels Airlines δίνει τιμή €171/€187

Κι εγώ στα Midlands σπούδασα, οπότε θα ήταν καλύτερο να μας πεις σε ποιά πόλη θα είσαι για να δόυμε τι βολεύει, αν και γενικά το τρένο βολεύει αρκετά. Εγώ ήμουν Nottingham και έφευγα είτε από Μάντσεστερ είτε από Birmingham αλλά και από Λονδίνο. Βέβαια 7 χρίνια πριν οι συνθήκες ήταν άλλες. Αυτό που σε συμβουλέυω είναι να βρεις το φθηνότερο ναύλο και να δεις αν σε συμφέρει να φύγεις από εκείνο το αεροδρόμιο. Μπορεί να σε συμφέρει να φύγεις από Λονδίνο έστω κι αν δεν είναι τοσο κοντά στην πόλη που θα είσαι. Θυμάμαι οτι μια φορά είχα πάει Γκάτγουικ γιατι και το εισητήριο ήταν φτηνό και η πτήση απευθείας για Λήμνο συν το γεγονός οτι είχα συνενοηθεί με τον πράκτορα να φορτώσω όλη την προίκα μου χωρίς να πληρώσω υπερβαρο..... (90 κιλά έβαλα...)

Παω στο Loughborough, αλλα δεν το ειπα γιατι λογικα δεν θα το ξερατε..! :P
Οποτε να σας πω οτι ειναι 13 μιλια βορεια του Leicester και 17 μιλια νοτια του Nottingham!

Κοιταξα την Brussels και οντως δινει καλη τιμη:
http://img296.imageshack.us/img296/448/brujf2.jpg

Να υποθεσω οτι την καλυτερη προσφορα την δινει η Aegean?

Εκτός από την τιμή (η οποία είναι πολύ καλή για Σεπτέμβρη με τόσο κόσμο που πάει Αγγλία), μεγάλο ρόλο έπαιζε για μένα όταν ήμουν Αγγλία η μετακίνηση από/προς αεροδρόμιο. Το ΒΗΜ έχει δικό του σταθμό τραίνου και είναι αρκετά κοντά στο Loughborough. Εγώ θα τσέκαρα http://www.nationalrail.co.uk για δρομολόγια από αεροδρόμια που έχουν σταθμούς τραίνων, π.χ. Stansted και Μάντσεστερ, πέρα από την τιμή του αεροπορικού εισιτηρίου. Επίσης μερικά πανεπιστήμια στην Αγγλία οργανώνουν το Σεπτέμβρη μεταφορά απο το αεροδρόμιο (με πληρωμή φυσικά), όταν φτάνουν οι φοιτητές (τουλάχιστον αυτό γινόταν στο δικό μου).

Σπύρος

Σωστα, η μετακινηση προς το πανεπιστημιο ειναι πολυ σοβαρη γιατι θα εχω πολλες αποσκευες μαζι μου!(δεν ξερω αν γινεται να μου τα στειλουν)
Εχω ηδη κοιταξει για τραινα και τιμες και αν θυμαμαι καλα ειναι περιπου 40 λιρες απο το Stansted κανοντας 1-2 στασεις(η μια στο Leicester), ενω απο το Birmingham ειναι λιγοτερες απο 20 λιρες κανοντας επισης 1-2 στασεις(η μια στο Derby)!

Ναι διοργανωνουν τα πανεπιστημια αυτο που λες αλλα αν δεν κανω λαθος ισχυει αυτο μονο αν ταξιδεψει καποιος προς Heathrow ή Manchester!