Re: ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ SBS-1 MODE-S/ADS-B Decoder ΕΝΩΘΕΙΤΕ!
Κατ΄ αρχήν ευχαριστώ. Ωστόσο αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι τι στοιχεία κατεβάζει όπως επίσης μου είπαν ότι μπορεί να συνδεθεί με ένα scanner ισχύει αυτό;
εαν ναι τοτε δεν χρειάζεται την κεραία του; Επίσης τα στοιχεία αυτά μου είπαν ότι μπορούν είτε να τα εκπέμψει με κάποιο τρόπο η να διοχετευθούν στο δίκτυο αυτό ισχύει;
Καλως ήρθες στην παρέα,
Η κεραια ειναι κομμενη ραμμενη στα 1090Mhz ,δηλαδη στην συχνοτητα στην οποια <<απαντανε>> τα transponders των αεροσκαφων όταν <<ερωτουνται>> απο τα ρανταρ.
Επειτα μονο τα σηματα σε format MODE-S αποκωδικοποιουνται απο την συσκευη(SBS-1) και εμφανιζονται δια μεσου του software BaseStation στην λιστα σαν hex codes(δεκαεξαδικους μοναδικους αριθμους για καθε αεροσκαφος).Με δωρεαν databases που κυκλοφορουν μπορεις να βλεπεις απευθειας το νηολογιο και τον τυπο του αεροσκαφους που αντιστοιχει ο καθε δεκαεξαδικος.Επιπλεον εαν το αεροσκαφος διαθετει το εξελιγμενο ADS-B transponder τοτε το βλεπουμε να κινειται στην οθονη του ρανταρ μας!.
Το νεο SBS-1e διαθετει θυρα ethernet οποτε μπορουμε να το συνδεσουμε στο internet και επειτα απο οπου και να βρισκομαστε να λαμβανουμε τα αποκωδικοποιμενα data στον υπολογιστη μας και να τα βλεπουμε δια μεσου του BaseStation σαν να βρισκομαστε σπιτι μας.π.χ. Δηλαδη εχουμε κεραια και συσκευη(SBS-1) στο σπιτι μας στην Αθηνα συνδεδεμενη στο internet και απο Θεσσαλονικη εχοντας ενα PC με ιντερνετ και BaseStation εγκατεσυημενο να βλεπουμε τα αεροσκαφη στην οθονη του υπολογιστη μας σαν να ειμαστε στην Αθηνα!.
Απο οτι εχω καταλαβει στο SBS-1 μπορουν να συνδεθουν μονο μερικα scanners δια μεσου αλλου software ,κοιτα εδω : http://www.hamradio.co.uk/acatalog/info_2024.html
Αυτα για την ωρα...εαν θες τιποτα αλλο ρωτησε με
Να σε ρωτησω και΄'γω κατι...βρισκεσαι στην Νοτια η στην Βορια πλευρα της Κρητης;
Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Ενδεχομένως να χρειαστώ περσότερα μετά την παραλαβή και εγκατάσταση του radar. Όσο αφορά για του που βρίσκομαι είμαι στην βόρια Κρήτη και με το Albrecht ae30h και μια κεραία marine έχω ακούσει στα 30fl διερχόμενο από Ικαρία(περιμένω και κεραία) για το scanner μου. Βέβαια ακούω και σε συχνότητες που δεν τις γνωρίζω ακόμα. Όπως έχω ξανά πει είμαι καινούργιος στο ¨άθλημα¨ παρότι είναι κάτι το οποίο μου άρεσε από παλιά.
για χαρα ειμαι νεος εδω και ειμαι χρηστης του sbs-1 mode-s η εγκατασταση ειναι στο καρλοβασι τισ σαμου και θα ηθελα να
με βοηθησει καπιος να μου πει πως να το κανω server τηλ 6972018284 ευχαριστω.
Ε Π Ε Ι Γ Ο Ν!
Η απαντηση στην Kinetic που ενω απο την εναρξη λανσαρισματος του προιοντος της SBS-1 ελεγε οτι θα υποστηριζε το MapModeS-Δηλαδη οι χρηστες θα εχουν την δυνατοτητα να συνδεονται μεταξυ τους σε server ωστε να βλεπουν στις οθονες τους ταυτοχρονα τα στιγματα τους-και ποτε δεν επραξε...εφτασε...ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ FREE!
Επισης αποτελει και την απαντηση στην λειτουργεια-επιλογη "Share" του γνωστου Planeplotter(Κοστος προγραμματος 25ευρω).
Οπως και απαντηση στην Airnavsystems και το Radarbox οπου πρεπει να πληρωνεις συνδρομη μετα τον 1ο χρονο χρησης και εχει delay 5 λεπτων...
Οποιοι χρηστες SBS-1 MKI ,MKII με SBS1-EM η SBSNet Ethernet module και του νεου SBS-1e με ενσωματωμενη την Ethernet θυρα και φυσικα τα εχουν συνδεδεμενα με την μεθοδο Ethernet(οχι SBS--->USB--->PC) και θα ηθελαν εντελως δωρεαν χωρις delay(εαν εχουν τρεξει το γνωστο patch) να μοιραστουν με τους αλλους Ελληνες τα στιγματα τους και να καλυψουμε το LGGG FIR ας μου στειλουν private μηνυμα για οδηγειες!
Αποστολης LGMT
Και κατι ισως ασχετο πριν 5 λεπτα σηκωθηκε το C172 SX-AAW της Αερολεσχης Μυτιληνης και δοκιμαζει για πρωτη φορα το νεο του MODE-S Transponder,στελνει call sign SXAAW! αντε με το καλο και ADS-B!
Hex Code 468437
Ε Π Ε Ι Γ Ο Ν! για να συνδεθειτε στον server μου δεν χρειαζεται Ethernet!!! SBS-1 με USB και η ADSL συνδεση αρκουν!!!
Στειλτε μου ΠΜ για να σας δωσω οδηγίες για μια μικρη αλλαγη στο BaseSTation.ini file.
C U
Αποστολης
Αγαπητοι φιλοι,
Οπως θα εχετε καταλαβει ο ενθουσιασμος και το παθος μου για αυτο το hobby ειναι πολυ μεγαλος ,τοσο μεγαλος ωστε ειχα το θαρρος και ανακοινωσα οτι θα τρεξω εναν τετοιο server!
Το ολο συστημα λειτουργησε πολυ ικανοποιητικα και το ονειρο μου να δω περαν απο αυτα που βλεπει η κεραια μου εγινε πραγματικοτητα -με μηδενικο οικονομικο κοστος-,γι'αυτο θελω να ευχαριστησω τους πολυ λιγους φιλους(3-4) που συνδεθηκαν και συνεβαλαν στην ολη διαδικασια της δοκιμης.
Η σιωπη ιχθυος ολων των υπολοιπων φιλων χρηστων SBS-1 οχι μονο τωρα αλλα και σ'ολο το χρονικο διαστημα λειτουργιας αυτου του topic viewtopic.php?f=11&t=5101 οπως και οι συζητησεις που εκανα αυτες τις ημερες με ανθρωπους σχετικους με τον χωρο αυτο , με εκαναν να προσγειωθω στην πραγματικοτητα...και να θυμηθω οτι βρισκομαι στην Ελλαδα...και οτι το ρισκο που πηρα ειναι πολυ μεγαλο.
Ετσι λοιπον και υστερα απο πιο ωριμη σκεψη αποφασισα να κλεισω τον server και θα ειμαι στην διαθεση οποιου θελει να του εξηγησω πως μπορει να τρεξει εναν τετοιο MMS(MapModeS)Server.
Αποστολης LGMT
Υ.Σ. (χαριτολογοντας...η απαντηση στον τιτλο που διαλεξα για topic θα ηταν το γνωστο : να μαζευτουμε...να πάτε!" )