Emirates interview

• Thread starter Thread starter 121.5
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Για μια φορα ακομα, θερμη παρακληση να διαβαζετε οσα εχουν γραφει απο την αρχη, πριν αρχισετε να ρωτατε τα ιδια και τα ιδια.

Στην ομαδικη εξεταση δεν υπαρχει σωστη απαντηση. Οποτε μην ψαχνεστε. θελουν να δουν πως δουλευετε σαν ομαδα. με το να ξερετε η να υποθετετε το τι ειναι σωστο και να το βρισκετε αμεσως, λειτουργει εναντιον σας, ιας και δε βλεπουν πως δρατε μεσα σε αρεκτο χρονο. Οποτε μην ψαχνεστε.

Οσον αφορα τις ουλες, αν η ουλη ειναι στο προσωπο, καλυψτε την οσο πιο καλα μπορειτε. ειχα και εγω ουλη στο φρυδι, την καλυπτα, σε μια πτηση εφυγε λιγο και φανηκε και με στειλανε κατευθειαν ΒΚΚ να κανω τατου.

Στο ποδι δε νομιζω να υπαρχει προβλημα μιας και η στολη εχει και παντελονι για γυναικες.

Η ΕΚ ειναι εταιρεια δυσκολη και απαιτητηκη, παρ' ολα αυτα αφου το θελετε τοσο πολυ, καλη επιτυχια. Μην αναλυετε πολυ το γιατι σας κοβουν. Η ΕΚ δεν δεσμευεται νομικα απο κανενα και δεν πρεπει να ειναι πολιτικα ορθη. Οποτε κανουν οτι θελουν.

ιατι κανουν συχνα οπεν ντει στην ΑΤΗ? Γιατι πολυ απλα εχουν ομαδες απο recruiters που πρεπει να εργαστουν! Δε σημαινει οτι πρεπει να παρουν και ατομα απο οπου πανε!

Αλλωστε η Ελλαδα παραδσιακα οπως κι η ευρωπη, εχουν πολυ χαμηλο χρονο παραμονης στις απανθρωπες συνθηκες της ΕΚ κ μεσης ανατολης γενικοτερα. Γι αυτο και προτιμουν τις παραδοσιακα " αναπτυσσομενες χωρες" οπως πχ Βουλγαρια, Ρουμανια, Μολδαβια κτλ.

Με τιν κριση που επικρατει τωρα στην Ελλαδα, η ΕΚ βολευεται πολυ, οποτε το εκμεταλλευεται. και φυσικα μεσα απο αυτο, βολευονται και πολλα νεα ανεργα παιδια.

Καλη επιτυχια, αλλα επιμενω, κοιταξτε και προς τα δυτικα...

aspasiak":364qyh68 said:
Δεν ξέρω τί λένε οι άλλοι για την Χριστίνα αλλά εγώ τη βρήκα ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ, άτομο πάρα πολύ έμπειρο, που φαινόταν να ξέρει τέλεια τη δουλειά του. Υπήρχε ένα υπέροχο κλίμα στην εξέταση, πράγμα το οποίο μη ξεχνάμε είναι πολύ σημαντικό, διότι θα μπορούσε να είναι πολύ πολύ χειρότερο και πιο σκληρό και εμένα προσωπικώς μου έδιωξε αρκετό άγχος από πάνω μου και μπόρεσα να αποδώσω καλύτερα.

αγαπητη Ασπασια,
κανεις δεν ειπε οτι η Χριστινα δε ξερει τη δουλεια της.

Αντιθετως ομως, οπως ειπε και ο DLTKIR ειναι μονη της. Μονη της κανει οτι θελει, λογαριασμο δε δινει και δεν υπαρχει πουθενα politically correct αντιμετωπιση. Θα παρει οους και οσες μαλλον της κανουν στο ματι , μιας και αν πιστευετε οτι κοιτανε τα βιογραφικα ειστε γελασμενοι. επειδη παρατηρουσα πολυ καλα τι γινεται στα οπεν ντει, σημειωνει εκεινη την ωρα που το αφηνεις το ναι η οχι και απλα καλουνε μετα τα ναι. ετσι, χωρις πολλα πολλα. Προφανως εχουν συγκεκριμενα εμφανισιακα στανταρ.

Οποτε ναι χαμογελαει, οποτε ναι φαινεται γλυκια και με αυτοπεποιθηση αλλα μερικές φορες μη μενετε στο φαινεσθαι.

Μακαρι ο καθενας απο εμας να βρει τη θεση που του αξιζει και που του εχει γραφτει, ειτε ειναι στα Λονδινα, ειτε στα Εμιρατα.

Οπότε εσείς προτείνετε να οργανώνουν εξετάσεις ΑΣΕΠ και να μην κάνει ότι γουστάρει η υπέυθυνη, αλλά να παίρνει πρώτα άδεια από τα κεντρικά στο Ντουμπάι και από τους γονείς των υποψηφίων. Ποια είναι δηλαδή η ''politically correct αντιμετώπιση'', να προσλάβουν τους πάντες;

DLTKIR":2l1c1tg3 said:
Γιατι κανουν συχνα οπεν ντει στην ΑΤΗ? Γιατι πολυ απλα εχουν ομαδες απο recruiters που πρεπει να εργαστουν!

Αυτή δεν είναι λογική, βλέποντας το πρόγραμμα των open day δεν νομίζω ότι οι recruiters της ΕΚ δεν έχουν δουλειά. Το ότι είναι για 10 ώρες μπροστά σας δεν σημαίνει ότι τελειώνει η δουλειά τους εκεί αλλά έχουν να κάνουν ένα κάρο άλλα πράγματα που ίσως να μην γνωρίζετε. Επίσης ξέρετε πόσο κοστίζουν συνολικά τέτοιου είδους events για να τα κάνουν μόνο και μόνο για να περνάνε την ώρα τους;

Ίσως ο DLTKIR να εννοούσε ότι η ΕΚ έχει προσλάβει εσχάτως πολύ ανθρώπινο δυναμικό ΚΑΙ σε αυτό το κομμάτι.

Η ΕΚ είναι η αεροπορική με την μεγαλύτερη επέκταση αυτή τη στιγμή στην αγορά. Κάθε μήνα παραλαμβάνει ένα νέο 380. Σωστά? Ταυτόχρονα, ανάμεσα σε 13000 cabin crew, κάποιοι θα παραιτουνται. Πρέπει να αντικατασταθούν με άλλους. Το ιπτάμενο προσωπικό συνεχώς ανανεώνεται, αφού είναι μια πολύ απαιτητικη εταιρία όλοι πάνε για 3-4 χρόνια και μετά φεύγουν.
Από την άλλη, τα OD/AD δεν είναι και μια μορφή διαφήμισης της εταιρίας, ίσως και πιο φθηνή από άλλες? Τι τους πειράζει να μιλήσουν για την εταιρία μπροστά σε 300 άτομα και τελικά να μην πάρουν κανεναν?

Για την Christine νομίζω ότι όντως παίζει μπάλα στα OD μόνη της, αλλά λογικό δεν είναι? Τον ''κόβεις'' και λίγο τον recruiter πριν πας να αφήσεις το CV σου. Έχεις περάσει ήδη δυο ώρες να τον ακούς, βλέπεις σε τι γραμμές κινείται, και δρας ανάλογα. Εγώ είχα δώσει το CV μου στην Christine, δε με ρώτησε τίποτα, μόνο με ''έκοψε'' από πάνω ως κάτω και μου είπε ενα ξερό thank you. Αυτό ήταν το στιλ της. Πρέπει να μπαίνεις και λίγο στο μυαλό του recruiter σου. Αν έχει αυτό το bitchy στιλάκι, μην του πας και πολλή κόντρα, ή αν θέλει κουβεντούλα, να είσαι ευχάσριστος και κοινωνικός.

Τελοσπάντων, όταν κοβόμαστε, το σίγουρο είναι ότι αυτοί είναι οι τελευταίοι που μπορούμε να κατηγορήσουμε. Αυτοί τη δουλειά τους κάνουν, και βλέποντας τους μαθαίνουμε και για τη εταιρία που εκπροσωπούν. Αν η εκάστοτε Christine δούλευε στην BA για παράδειγμα, θα προσλάμβανε με άλλα κριτήρια.

Τα Open Days είναι μια ευκαιρία να κάτσουμε και να σκεφτούμε ''Εμένα μ' αρέσει η Emirates?''. ίσως να μην είμαστε όλοι φτιαγμένοι για να γίνουμε πληρώματά τους. Κι αν θέλουν κάποια στάνταρ εμφάνισης, που είναι το κακό? Αυτή είναι η πολιτική τους. Είτε τη χωνεύουμε και ψάχνουμε αλλού, είτε καθόμαστε και τους κράζουμε χωρίς κανένα ουσιαστικό ώφελος.

@tzella.net

Tζέλλα μου καλησπέρα,

Δεν μπορεί να λέμε ότι δεν αμφισβητούμε το γεγονός ότι η Χριστίνα ξέρει τη δουλειά της και από την άλλη να λέμε ότι "παίρνει μόνο όσους της κάνουν στο μάτι". Οπως απαντήσανε πιο κάτω και τα υπόλοιπα παιδιά, θα συμφωνήσω κι εγώ ότι υπάρχει μια γραμμή της εταιρείας για συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ανθρώπων, με do's και dont's και η ανάθεση της επιλογής κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Κάνει μπαμ τί άτομα ζητάνε, όπως και κάνει μπαμ πόσο καλά έκανε τη δουλειά της η συγκεκριμένη γυναίκα. Είναι ένα άτομο που μου έμεινε, έχω να θυμάμαι μόνο τα καλύτερα από αυτή, μπορώ να σου πω ότι πραγματικά τη θαύμασα!
Βεβαίως, αυτό είναι απλά η γνώμη μου, είναι υποκειμενική και μπορεί να πέφτω έξω. Δεν έχω και κανένα λόγο να την "υποστηρίξω" καθότι ήταν ένας από τους 2 ανθρώπους που με "κόψανε"(διότι υπήρχε και 2ο άτομο στο χώρο, δεν ήταν μόνη της.)
Επίσης, σαφώς υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, δεν είπα ότι η Χριστίνα είναι θεός και ότι μπορεί να μην κάνει λάθη. Εμένα πάντως, όταν έκανα το λάθος, με καταλαβε ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ , όσο κατευθείαν κατάλαβα κι εγώ η ίδια ότι το έκανα.
Εν πάση περιπτώσει, καλό είναι επίσης όντως να σκεφτούμε αν ταιριάζουμε με την emirates..εγώ που πιστεύω ότι ταιριάζω, δεν πρόκειται να δώσω σε άλλη εταιρεία, παρά μόνο σε αυτή. Μόνο αυτή με εκφράζει και μου αρέσει το προφίλ της..
Καλή επιτυχία και πάλι σε όλους!!!!

@flesland..

Επειδή τα έζησα επέτρεψε μου να γνωρίζω καλα το πως λειτουργεί η ΕΚ. Έχεις δει το προγράμματα των recruiters? μάλλον όχι. Βγαίνει " τρενάκι" κ πόλεις όπως η ΑΤΗ η IST πέφτουν σε πολλα τρίγωνα οπότε η στάση είναι "αναγκαία", το αν θα επιβιβάστει κανείς, προαιρετικό.

Στο φίλο η φίλη που ρώτησε για τα παραδείγματα, δε ρωτάμε " τι θα έκανες αν.." αλλα " πες μας μια φορα που έκανες .." τα παραδείγματα σου πρέπει να είναι αληθινά η τουλάχιστον αληθοφανη. Για Αυτό άλλωστε κ η διαδικασία λέγεται " evidence and example behavioural based interview. Ίσως υπάρχει κάτι γι Αυτό στο Google..

Στο φίλο η φίλη που ρώτησε για τα παραδείγματα, δε ρωτάμε " τι θα έκανες αν.." αλλα " πες μας μια φορα που έκανες .." τα παραδείγματα σου πρέπει να είναι αληθινά η τουλάχιστον αληθοφανη. Για Αυτό άλλωστε κ η διαδικασία λέγεται " evidence and example behavioural based interview. Ίσως υπάρχει κάτι γι Αυτό στο Google..[/quote]

DLTKIR,
Ναι εγω ετυχε να το ρωτησω αυτο (δεν ξερω βεβαια αν υπηρξε και καποιος αλλος), αλλα εννοουσα αν ρωτουσαν ερωτησεις του στυλ "τι θα εκανες αν ενας επιβατης πχ. ειναι πιωμενος?" Ερωτησεις δηλαδη σχετικες με την αντιμετωπιση πελατων...Δεν ξερω κατα ποσο ρωτανε τετοιου ειδους ερωτησεις εστω και στην τελικη συνεντευξη για να δουν πως θα αντιμετωπιζες "δυσκολες" καταστασεις πχ.κατα τη διαρκεια της πτησης....και το ρωταω γιατι ειχε τυχει σε ενα πιο παλιο ιντερβιου της Ετζιαν που ειχα παει, να με ρωτησουν κατι αναλογο...νταξει οκ,σιγουρα ακολουθουν δικη τους τακτικη στην Εμιρειτς,αλλα λεω μηηηηπως τυχον.....οποτε και ζητουσα να μαθω αν υπαρχουν τετοιες ερωτοαποκρισεις στο ιντερνετ....Τι στο καλο.... τα μαθαινουν ολα στην εκπαιδευση?????
Πανω λοιπον σ'αυτο εννοειται πως δεν θα μπορουσε καποιος που δεν εχει ξαναδουλεψει ως Ι/Σ να απαντησει σε ερωτηση "Πες μου μια φορα που ενας επιβατης....."...Απο τη δικη του δουλεια και τις δικες του εμπειριες,οκ,φυσικα λεει τα δικα του!

Δεν ξερω αν το παω πολυυυ μακρια και αν κανω καλα που τα σκεφτομαι αυτα..αλλα εχω μαθει να λεω "ποτε μη λες ποτε!"..και πιστευω πως ναι,αμα θελουν να σε στριμωξουν, μπορουν να το κανουν στο πολυ ανετο, θετωντας σου ακομα και την πιο tricky ερωτηση!

Παιδιά καλησπέρα σε όλους σας και πραγματικά ευχαριστώ αυτό το forum
που μέσω αυτού διάβασα πολλές και χρήσιμες πληροφορίες!

Θα πάω και εγώ με την σειρά μου στο επόμενο open day της Emirates για πρώτη φορά.

Δεν έχω εργαστεί ξανά σε αεροπορική ούτε καν πάει σε συνέντευξή αεροπορικής.
Είμαι απόφοιτος Οικονομικής σχολής 25 χρονών και μιλάω 5 γλώσσες μαζί με τα ελληνικά σε τέλειο βαθμό
μιας και έχω μείνει στις χώρες λόγω οικογενειακού παρελθόντος.

Από αυτά που διάβασα να πω την αλήθεια δεν κατάλαβα και ακριβώς τι ψάχνουν...εμπειρία σε άλλες χώρες έχω και
σε εξυπηρέτηση πελατών, ελπίζω να βοηθήσει.

aspasiak":hmwhjm9o said:
@tzella.net

Tζέλλα μου καλησπέρα,

Είναι ένα άτομο που μου έμεινε, έχω να θυμάμαι μόνο τα καλύτερα από αυτή, μπορώ να σου πω ότι πραγματικά τη θαύμασα!
Βεβαίως, αυτό είναι απλά η γνώμη μου, είναι υποκειμενική και μπορεί να πέφτω έξω. Δεν έχω και κανένα λόγο να την "υποστηρίξω" καθότι ήταν ένας από τους 2 ανθρώπους που με "κόψανε"(διότι υπήρχε και 2ο άτομο στο χώρο, δεν ήταν μόνη της.)
.εγώ που πιστεύω ότι ταιριάζω, δεν πρόκειται να δώσω σε άλλη εταιρεία, παρά μόνο σε αυτή. Μόνο αυτή με εκφράζει και μου αρέσει το προφίλ της..
Καλή επιτυχία και πάλι σε όλους!!!!

γεια σου αγαπητη ασπασια.
Λιγο με πιανεις απροετοιμαστη και δε ξερω τινα σου πω. Τι σημαινει τη θαυμαζω? Ξερεις ποσους ρικρουιτερς θα συναντησεις σε ολη σου τη ζωη? Πολλους. Οποτε αυτη η κυρι που σου κανε τοση εντυπωση , μπορει και να ναι η χειροτερη ολων που θα ερθεις σε επαφη στηζωησου. αρα νομιζω δεν υπαρχει λογος να ειμαστε τοσο καθετοι ε κατι, ειδικα οταν ε ξερουμε κανεναν τους.

Το θεμα ειναι οτι η κυρια αυτη κοβει αερα οσους θελει, χωρις πολλα γιατι, ωρις εξηγησεις, χωρις πολιτικα ορθους τροπους. Και τ πιθανο ειναι οτι αν σε κοψει, θα σε ξανακοψει.

επισης που ξερεις οτι η ΕΚ ειναι η εταιρια που σου ταιριαζει? Αφου δεν εχεις δουλεψει ηδη για αυτην καλε.
Ευχομαι να δουλεψεις αμεσα ομως και να μας πεις αν οντως ειναι οπως τα ονειρευοσουν :-)

Ε εντάξει ρε καλό μου, είμαι και 30 χρονών, δεν με λες και μικρούλα! :)
Οχι η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δουλέψει όντως για καμία αεροπορική, οπότε μιλάω σαφώς θεωρητικώς και μόνο βάσει του τί έχω βρει
στα site αλλά και από γνώμες φίλων που δουλεύουν ήδη σε διάφορες εταιρείες.
Οσον αφορά τώρα το θέμα του HR, να σου πω ότι αυτή είναι μια από τις εν μέρει δουλειές που ασχολούμαι αυτόν τον καιρό, οπότε μπορώ βάσει της εμπειρίας μου, να υποστηρίξω την άποψή μου. Εννοώ, ότι όσο να ναι, αν έχεις ασχοληθεί με αυτό, σίγουρα μπορείς να εκφέρεις γνώμη, έτσι δεν είναι?
Ναι τη θαύμασα. Δεν ξέρω, εμένα μου άρεσε πάρα πολύ και ας με έκοψε και εξακολουθώ να πιστεύω δικαίως, Τη θεωρώ ΓΑΤΑ.
Τελοσπάντων, δεν θα επιμείνω, έχουμε εμφανώς αντίθετη γνώμη, όπως ξανα είπα είναι κάτι υποκειμενικό η εντύπωση και η κρίση του καθενός!
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές σου, προσευχήσου να πιάσουν τόπο, διότι το θέλω πάρα πάρα πάρα πάρα πάρα...(φτάνει) ..πολύ!
Σου εύχομαι κι εσένα ΟΛΟΨΥΧΑ τα καλύτερα!!! :)))

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.