Emirates interview

  • Thread starter 121.5
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Καλη μας επιτυχια παιδια!! :)
 
Αγαπητές υποψήφιες αεροσυνοδοί

Θα ήθελα να μοιραστω μαζί σας αυτές τις πραγματικά υπέροχες συμβουλές για επιτυχία στις συνέντευξεις.

Σας προσφέρω λοιπό τα τοπ 10 λάθη των συνεντεύξεων

Για τις νέες και άπειρες προτείνω τις συμβουλές για τις πανελλήνιες

Οι μεγάλες σε ηλικία κυρίες να με συγχωρέσουν αλλά δεν έχω βρεί οδηγό αιώνιου φοιτητή που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μιας σύγχρονης υποψήφιας αεροσυνοδού.

Με εκτίμηση και ευχές για ένα καλύτερο αύριο
 
Emirates Open Day 10/03/2012

Αν και έχουν γραφτεί πολλά κατά καιρούς και σε προηγούμενα posts θα ήθελα να γίνει για μια συζήτηση για το πιο πρόσφατο Open Door της Emirates στην Αθήνα (10/03/2012), το οποίο επισκέφτηκα για πρώτη φορά (έχοντας πρώτα περάσει άπειρες ώρες σε forums αποκομίζοντας τις εμπειρίες των παιδιών που ήδη είχαν υποβληθεί σε αυτή τη διαδικασία).
Θα ήθελα λοιπόν να καταθέσω την εμπειρία και τις προσωπικές απόψεις μου:
Κατ' αρχάς η οργάνωση ήταν ελιπής και πιο πολύ θύμιζε μια ''μπάτε σκύλοι αλέστε'' κατάσταση. Σαφώς η εταιρία δε μπορεί να προβλέψει τον αριθμό των ενδιαφερομένων αλλά καλό θα ήταν να μπορεί να δοθεί μια ουσιαστική και τυπική σειρά προταιρεότητας κατά την άφιξη, ώστε κάποιοι που φτάσαμε στο Metropolitan πολύ πριν τις 09.00 να μη χρειαστεί να περιμένουμε για το Interview (ο Θεός να το κάνει) τελευταίοι.
Οk η παρουσίαση ήταν εντυπωσιακή, όπως πάντα (σύμφωνα με μαρτυρίες άλλων που ηδη έχουν παραβρεθεί σε αντίστοιχο open day), με δελεαστικά videos που σε κάνουν να πιστεύεις ότι έχεις μπροστά σου μια ευκαιρία ζωής. Οι recruiters ευγενικές και τυπικές, όπως απαιτούσε ο ρόλος τους αλλά ως εκεί...
Από τη στιγμή που ξεκινησε η διαδικασία υποβολής των CVs επικράτησε το απόλυτο μπάχαλο μέσα στην αίθουσα. Τα γνωστά ελληνικής νοοτροπίας ''λαμόγια'', έτρεξαν κατευθείαν να περάσουν πρώτοι από τις recruiters, αυτοί που έφθασαν εντελώς καθυστερημένοι και περίμεναν στο 2ο group, έμπαιναν μέσα στην αίθουσα και χωνόντουσαν στην ουρά, εκμεταλευόμενοι το άγχος και τη διακριτiκότητα όσων περίμεναν υπομονετικά και άλλες παρόμοιες σκηνές απείρου κάλους.
Ήταν δε προφανές το ότι κάποιοι εκεί μέσα βασιζόντουσαν στο βίσμα και στο τηλέφωνο που είχε ήδη προηγηθεί γι αυτούς. Sms και mobile gaming, χασμουρητά, πηγαδάκια (όλα αυτά την ώρα της παρουσίασης), ηλίθιο και υπεροπτικό υφάκι, άσχετο dress code σε σχέση με τα standards της εταιρίας και της περίστασης και φυσικά ήταν και αυτοί που έτρεξαν με θράσος και ξεμπέρδεψαν πρώτοι!! (Εύλογο είναι ότι και κάποιοι αυτούς που εγώ επισήμανα, πέρασαν και στη δεύτερη φάση)
Όταν μετά από αρκετή και ψυχοφθόρα αναμονή έφτασε η σειρά μου, μου δόθηκαν μόλις κάποια δευτερόλεπτα σε μία εντελώς αδιάφορη και βαριεστημένη recruiter για να αποδείξω ότι διαθέτω τα απαραίτητα προσόντα για να με επιλέξουν. ΕΛΕΟΣ!! Ποιος νοήμων άνθρωπος μπορεί να αποδεχθεί ότι είναι αντικειμενική τέτοιου είδους κρίση;
Αυτά δεν τα γράφω από μένος ή κακία επειδή δεν επιλέχτηκα...προς Θεού!
Αλλά όπως και πάρα πολλά άτομα που έχουν γράψει κατά καιρούς σε αντίστοιχα posts αισθάνομαι απίστευτα αδικημένος. Τα αγγλικά μου είναι άπταιστα, η εμφάνισή μου κατάλληλη για μια θέση σαν και αυτή και η επαγγελματική μου εμπειρία σε πελατειακή εξυπηρέτηση πάνω από 8 χρόνια. Τώρα αν τους έφταιξε η ηλικία μου (είμαι 33) τότε καλά θα κάνουν να είναι πιο συγκεκριμένοι και να αποσαφηνίζουν το ηλικιακό εύρος των ατόμων που μπορεί να συμετέχει σε αυτή τη διαδικασία.
Είναι κρίμα να επενδύουμε σε φρούδες ελπίδες κάποιοι από εμάς που μας ενδιαφέρει ουσιαστικά αυτό το επάγγελμα (έχοντας πλήρη επίγνωση για τα υπέρ και τα κατά του) και δεν κυνηγάμε τα ταξιδάκια, τη χλιδή και το όλο επιφανειακό γίγνεσθαι που κάποιοι εσφαλμένα θεωρούν ότι αντικατροπτίζει το επάγγελμα του πληρώματος καμπίνας.

Δεν ξέρω αν η κατάσταση στα open days των υπόλοιπων εταιριών θυμίζει αυτό που έζησα στην Emirates αλλά το σίγουρο είναι ότι δε θα σταματήσω εδώ...
Εύχομαι μέσα από τη καρδιά μου σε όσους επιλέχτηκαν (και το άξιζαν) να έχουν μια υπέροχη σταδιοδρομία και να κατακτήσουν τα όνειρά τους!

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση!
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Top