Ενας αμαρτωλός στη Βαρκελώνη

• Thread starter Thread starter markisios
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

markisios

Low-Cost-Class-Member
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAV
Το φθινόπωρο είχα αλιευσει στα δίκτυα μου μια προσφορά-πειρασμός της Α3 αξίας 65 € για Βαρκελώνη και σε λίγες μέρες θα έχω την ευκαιρία να ξαναταξιδέψω σε μια απο τις πιο όμορφες και σέξυ μεγαλουπολεις της Ευρώπης.

Δεν μου είναι άγνωστη αλλά θα θελα να οδηγήσετε την αμαρτωλή μου ψυχή και το κουρασμένο κορμί μου στους λαβύρινθους και στα στενά αυτής της ενδιαφέρουσας και συναρπαστικής πόλης.

Για ξενοδοχεία σκέφτομαι αυτό που προτείνει ενας θρύλος των ταξιδιών και της περιπέτειας στο https://www.airliners.gr/community/viewtopic.php?f=32&t=5388.

Επίσης είναι καλοδεχούμενες οποιεσδήποτε πληροφορίες για ταβέρνες,τρύπες,πορνεία και γενικώς περίεργες καταστάσεις.
Καποιος μου είχε αναφέρει οτι στη Βαρκελώνη βρίσκεται ενα απο τα καλύτερα εστιατόρια στο κόσμο,ειδικευμένο στη μοριακή[?}κουζίνα.Ξέρετε τίποτα?

Οι θεοί των αιθέρων και των ταξιδιών να σας φροντίζουν και να σας προσέχουν.

Re: ΕΝΑΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Αγαπητέ μαρκήσιε (α λά Ντε Σαντ;) το El Bulli πράγματι είναι χαρακτηρισμένο ως το Νο1 εστιατόριο στον κόσμο (3 σκούφοι Μισελέν αν δεν απατώμαι). 3 ήδη πληρωμένες θέσεις (η μία του καθηγητή μου) είχαν μπει στην κληρωτίδα πολλά πολλά χρόνια πριν ανάμεσα σε 35 συναδέλφους. Δυστυχώς εχάσαμεν τότες. Το εστιατόριο κλείνει στις αρχές του 2011 και θυμάμαι ότι η λίστα αναμονής για κράτηση ανερχόταν τότε σχεδόν στους 7 μήνες. Οι εμπειρίες που τότε δεχτήκαμε σε μία εκτενή παρπυσίαση ξεπερνούσε κάθε φαντασία. Το μενού διήρκεσε περίπου έξι ώρες και περιελάμβανε 58 ατομικά κουτάλια σούπας γεμάτα με την κάθε γεύση (ανά άτομο) και η σημερινή του τιμή πρέπει να είναι περί τα 300€ / ατόμο. Αν θυμάμαι καλά το εστιατόριο ήταν αρκετά έξω από την Βαρκελώνη. Ο ανταποκριτής μας εκεί ας σε διαφωτίσει καλύτερα για όλα τα.. φλέγοντα ζητήματα που έθεσες.

δικός σου

Re: ΕΝΑΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

markisios":3prsbatk said:
Καποιος μου είχε αναφέρει οτι στη Βαρκελώνη βρίσκεται ενα απο τα καλύτερα εστιατόρια στο κόσμο,ειδικευμένο στη μοριακή[?}κουζίνα.Ξέρετε τίποτα?

Μάλλον αναφαίρεσαι στον Ferran Adria και στο εστιατόριό του El Bulli, το οποίο βρίσκεται αρκετά έξω από τη Βαρκελώνη. Το Νοέμβριο που θα ξαναεπισκεφτώ την πόλη μεά από 14 χρόνια, θα το τιμήσω σίγουρα.

Δεν σκέφτηκα να κλείσω νωρίς τραπέζι [άλλωστε πρόσφατα έμαθα για αυτό το εστιατόριο}οπότε δεν νομίζω να χω καμιά πιθανότητα όπως μου λέτε να με δεχτούν.Οχι οτι είμαι διαθετημένος να δώσω 300 γιούρο.Για κάνα εξαιρετικής ποιότητας κρασί ίσως kai για ενα όργιο βεβαίως.Αλλά 300 € μόνο για φαγητό δεν.......

Ευχομαι πάντως να μας δώσει στο μέλλον ο δοκτωρας ή κάποιος άλλος αναλυτικό αφιέρωμα απο το Bulli.
Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά παρότι η Βαρκελώνη έχει το κορυφαίο εστιατόριο ωστόσο στη Μαδρίτη βρίσκει πολύ καλύτερη και συναρπαστική γενικώς κουζίνα.Αν και πάλι στην Βαρκελώνη έχει εξαιρετικές πιθανότητες το στομάχι του ταξιδιώτη να περάσει καλά.Η Ισπανία και η Καταλανική κουζίνα τα τελευταία χρόνια βρίσκονται σε ανοδική πορεία και πάρα πολλοί πιστευουν οτι αυτή τη στιγμή είναι η κορυφαία.

υ.γ.1 Θα θελα προτάσεις για να παρακολουθήσω κάποια καλή συναυλία με κιθάρα.Θα το ψάξω,αλλά όποιος γνωρίζει ας ποστάρει.

Ημουν αφηρημένος σε ενα σταθμό του μετρό της Βαρκελώνης και για να βρώ μια διέξοδο ρωτώ το πρώτο{σας το ορκίζομαι} θυληκό που βρίσκω μπροστά μου να με καθοδηγήσει.Πλούσια τα ελέη και κάνω μεγάλη προσπάθεια να συγκεντρωθώ στα πανέμορφα πράσινα μάτιας της.Παρότι τη ρώτησα στα Αγγλικά αυτή μου απαντά στη Καταλανική της που δεν καταλαβαίνω μια.Αλλά ρε παίδες ποιος νοιάζεται.Κουκλάρα με πανέρμοφα χείλη και μεθυστική.Υποσχότανε πάρα πολλά και γενικότερα η στάση της φιλική.Το παντελόνι μου ήταν έτοιμο να σκιστεί και ακόμη δεν με είχε αγγίξει.Αλλά.....οι δρόμοι μας χώρισαν.Δειλός.

Εξαιρετική η Βαρκελώνη.Μπορεί να είναι τουριστική αλλά παραμένει εξίσου συναρπαστική και ενδιαφέρουσα.Αλλά θέλει τόλμη να την ανακαλύψεις.Με την παραπάνω κυρία δυστυχώς δεν στάθηκα αντάξιος και μάλλον ούτε εφέτος με τη Βαρκελώνη.Προς αποφυγή παρεξηγήσεων γενικότερα οι Ιβηρες δεν έχουν όμορφες γυναίκες αλλά πάντα μπορείς να βρεις διαμάντια.Και πιστέψε με πραγματικά έργα τέχνης.

Η Α3 προσγειώνεται στο τερμιναλ 1 του EL-PRAT.Οπότε απο και προς αεροδρόμιο για το κέντρο της βαρκελώνη βολική και οικονομική λύση είναι το AEROBUS όπου η διαδρομή κοστίζει 5 ευρώ.Καλό επίσης είναι να αγοράσετε και μια κάρτα Τ-10 γύρω στα 7,80 € ώστε να μετακινείστε στη πόλη της.

Με τους χυμούς και τις σοκολάτες δεν τα πάω πολύ καλά.Αλλά απόλαυσα αρκετά την πράσινη νεράιδα{αψέντι}.Το παράκανα πάντως.
Μετριο εστιατόριο είναι το ΟΡΙΕΝΤΑL στην Argenteria 35.Πάντως στη u-Born με λίγη τύχη μπορείτε να βρείτε και καλά tabas-bar.Δυστυχώς δε θυμάμαι να σας πω όνομα.Ωστόσο δεν είναι φτηνά.

Καλός καπουτσίνο μπορούμε να πιούμε και στο θρυλικό ZURICH που βρίσκεται στη πλατειά καταλουνια.Παρότι μόνο τουρίστες κάθονται εκεί ίσως φτιάχνουν τον καλύτερο καπουτσίνο στη Βαρκελωνη.

Ωποσδήποτε να πάτε στο MNAC.Κυρίως στον επάνω όροφο.Θα ανακαλύψετε και διάφορα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΆ έργα τέχνης.Το ισόγειο και το υπόγειο του συγκροτήματος μπορεί να συγκεντρώνει τον περισσότερο κόσμο αλλά κατα εμέ αδιάφορος.

Βαρεμάρα για μένα αλλά......http://www.operaflamenco.com/show.html

Μυρίζει τουριστίλα και είναι http://www.barcelonaconnect.com/ShowEvent.aspx?EventId=1279