Ενδιαφέροντα άρθρα/video στο internet

• Thread starter Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Ενδιαφεροντα αεροπορικα βιντεο στο Internet.

Για τον φίλο gioannis. Του τό'χα τάξει, αλλά αυτό ακριβώς που έταξα δεν το βρήκα. Βρήκα ένα απλό overfly πάνω από το χωράφια του και το ανέβασα στο youtube:

Overfly στον Ισθμό

Έχω ακόμα 4 βίντεο για upload και μετά μπορώ να χαλαρώσω. :mrgreen:
Τα επόμενα δύο, αν και μεγάλα σε διάρκεια (9:30 έκαστο, αφού είναι τα 2 μέρη μιας ταινίας 19 λεπτών), είναι άκρως ενδιαφέροντα.
Στην επιχείρηση Medevac από το πλοίο Louis Majesty, ο καπετάνιος είχε δώσει εντολή στον cameraman του πλοίου να βιντεοσκοπεί το όλο συμβάν. Χίλια ευχαριστώ εκ μέρους μου, για το ότι το έκανε αυτό και επιπλέον μου έστειλε και την ταινία. Την ανέβασα λοιπόν στο youtube σε δύο μέρη, αφού η μέγιστη διάρκεια βίντεο για upload είναι πλέον 10 λεπτά.

:arrow: Part 1/2
:arrow: Part 2/2

Αύριο θα ανεβάσω σε δύο μέρη το βίντεο του ίδιου περιστατικού, όπως το τράβηξε από το ελικόπτερο ο Σύνδεσμος του Λιμενικού Σώματος.
Καλό βράδυ :D

Συγχαρητηρια στο πληρωμα του superpuma :thx: :thx: :thx:

Βασίλη, από τί έπασχε ο άνθρωπος? Το ρωτάω γιατί λόγω της ηλικίας του, δεν θέλει και πολύ να "πάει" από καρδιά με τέτοια "βόλτα" !

Αξιοθέατο την έκαναν τη διάσωση!!! Ο ένας κάμερα, ο άλλος κινητό, ο άλλος φωτό! :mrgreen:

Ο άνθρωπος, 94 ετών, είχε πρόβλημα με την καρδιά του. Σε εμάς, απλά μας δίνουν το περιστατικό, χωρίς πολλές επεξηγήσεις ιατρικής φύσεως. Εγώ επιβεβαίωσα πως δίνεται το ιατρικό ΟΚ για να τον πάρουμε με τέτοιο - τρομακτικό για αυτόν - τρόπο από το πλοίο. Έχω και τη συνέχεια του βίντεο, που δείχνει τον άνθρωπο να επιβιβάζεται στο ασθενοφόρο και να φαίνεται αρκετά καλά, οπότε είχε αίσιο τέλος η υπόθεση.
Γενικά, το ανθρώπινο σώμα έχει πολύ μεγαλύτερες ανοχές από ότι φανταζόμαστε. Μια φορά πήρα ένα νεογνό 2 ωρών από νησί, αλλά μιας και ήταν η 4η διακομιδή βρέφους σε 48 ώρες από το ίδιο μέρος, είχαν ξεμείνει από θερμοκοιτίδες. Έτσι, οι γιατροί "άλλαξαν" θερμοκοιτίδα στο μωρό ακριβώς έξω από το ελικόπτερο (δηλαδή μέσα στο πολύ ισχυρό κατώρρευμα του Πούμα, το οποίο παραμένει με κινητήρες σε λειτουργία κατά τις διακομιδές). Νόμιζα ότι το μωρό θα "φρικάρει", αλλά από ότι είδα, δεν πήρε χαμπάρι.... :mrgreen:

Και όπως προείπα, τα 2 μέρη της ίδιας επιχείρησης από την on-board κάμερα:
:arrow: part 1
:arrow: part 2

Σωκράτη, ότι μπορούμε κάνουμε για τα 15 λεπτά που μας αναλογούν :mrgreen:

Re: Ενδιαφέροντα άρθρα στο ίντερνετ

Δείτε αυτόν τον κασκαντέρ, μόνο ο James Bond τα έκανε αυτά..

:D http://www.news247.gr/a/5!126842

Re: Ενδιαφέροντα άρθρα στο ίντερνετ

Και μάλιστα, δεν ανφέρεται και στο άρθρο ότι ο κασκαντέρ άλλαξε και αεροπλάνο στον αέρα. Βγήκε από το πρώτο, καβάλησε το δεύτερο και το πρώτο ήρθε από πάνω του για να του προσφέρει το tail fin..... Νομίζω ότι και οι 3 είναι εξίσου για δέσιμο. Μπράβο τους.
'Εν τώ μεταξύ, παραλίγο να χτυπήσει ένα ελικόπτερο κατά την ελεύθερη πτώση του (περίπου στο 1:57) ή μου φάνηκε; :mrgreen:

Ενα νεογνό μόλις 2 ωρών δέν έχει κάν την αντίληψη τών πραγμάτων ενός μωρού 2 μηνών,ειδικά όταν βρίσκεται σέ μιά θερμοκοιτίδα.Ούτε κάν το κατώρρευμα τού ελικοπτέρου,στό οποίο έμεινε προφανώς εκτεθειμένο γιά ελάχιστο χρονικό διάστημα-όσο να τού αλλάξουν θερμοκοιτίδα.Οπότε καλώς δέν φρικάρησε.

Οσο γιά τά βίδεα :lol: έχω την εντύπωση ότι το πλοίο δέν έκανε "κράτει" αλλά εκινείτο-μέ μικρή μέν ταχύτητα,αλλά όμως εκινείτο (όπως θά έλεγε και ο Γαλλιλαίος)-σέ όλη την διάρκεια τής επιχείρησης.Δέν ήταν πιό δύσκολο νά αιωρήσαι από πάνω του απ'ότι άν είχε σταματήσει; (ένα πλοίο δέν είναι τραίνο να ακινητοποιηθή εντελώς αλλά όσο να'ναι,δέν μεταβάλλει θέση τόσο γρήγορα,ειδικά άν είναι μεγάλο).

Επίσης:
α)Από το video τής on-board κάμερας απουσιάζει τό πλάνο μέ την ανέλκυση τού ασθενούς (λογικόν,αφού ο καμέραμαν έπρεπε να τραβηχτή πρός τά πίσω γιά να αφήση χώρο να μπή το φορείο).

β)Απ' ό,τι είδα,τό Puma έχει ανασυρόμενο σ/π (φαίνονται οι θέσεις αποθήκευσής του,στά πλάνα που δείχνουν το ελικόπτερο από κάτω),όμως τό έχει κατεβασμένο όση ώρα αιωρείται.Γιά ποιό λόγο;
(Υποθέτω βέβαια ότι αφού ανεβάσουν τόν ασθενή,τά υπάρχοντά του και τούς διασώστες καί αφού κλείση η πόρτα τού ελικοπτέρου,το σ/π ανασύρεται γιά να αρχίση η πτήση τής επιστροφής).