Εντείνονται τα μέτρα ασφαλείας στις πτήσεις προς ΗΠΑ

• Thread starter Thread starter Cyverius
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
OA701":1exgluw7 said:
Μήπως να μετονομαζόταν το thread "Εντείνονται τα μέτρα ασφαλείας παγκοσμίως στις πτήσεις" αφού σιγά σιγά και άλλες χώρες λαμβάνουν έκτακτα μέτρα?

Το επαναλαμβάνω για να είμαι on-topic :mrgreen:

Ενδιαφέρουσα η ειδησούλα απ' την απέναντι όχθη του Ατλαντικού. Οι Αμερικάνοι κατέληξαν στο ισραηλινό μοντέλο ασφάλειας, το οποίο περιλαμβάνει ανάλυση συμπεριφοράς και το οποίο με τη σειρά του απαιτεί περισσότερη "συναλλαγή" με τους επιβάτες...

Ετοιμαστείτε για διπλο-τριπλούς ελέγχους και personal guards...

:arrow: http://www.reuters.com/article/idUSTRE62M5MD20100323

Με σβέλτα αντανακλαστικά το Homeland Security Department απαιτεί πλέον την ανανέωση των non-fly λιστών απ' τις αεροπορικές κάθε 2 ώρες.

Αφορμή στάθηκε η τελευταία βομβιστική απόπειρα στην Times Sq της Νέας Υόρκης όπου ο ύποπτος έπειτα απ' τη αποτυχημένη προσπάθεια του επιδίωξε να διαφύγει αεροπορικώς με την Emirates. Οι αρχές είχαν προλάβει να βάλουν το όνομα του στη λίστα αλλά η Emirates μάλλον δεν είχε την ανανεωμένη λίστα με αποτέλεσμα το όλο τζέρτζελο στο JFK.

:arrow: http://www.usatoday.com/travel/flights/2010-05-05-airlines-no-fly-list_N.htm

Πραγματικά, λυπάμαι τα θύματα συνονυμιών :mrgreen:

Kάπου πήρε το μάτι μου ότι αποσύρονται απ' τα αμερικανικά α/δ τα full body scanners...

Re: Full body scanners

Μια λοιπόν που δεν αποσύρθηκαν τα full body scanners, τουλάχιστον όχι στην Ευρώπη, να κάνω κι εγώ μια ανόητη ερώτηση:

Ρωτάω κάθε φορά πριν τον έλεγχο με fbs στο DUS (ενίοτε και στο HAM) "να βγάλω τη ζώνη μου;" και κάθε φορά παίρνω αρνητική απάντηση.
Έλα που το ρημάδι το fbs κάθε φορά την πετυχαίνει και τη δείχνει στην οθόνη και μετά εννοείται ότι ακολουθεί σωματικός έλεγχος. Αυτό έχει γίνει τουλάχιστον 5-6 φορές το τελευταίο δίμηνο, αφού μια φορά λέω σε αυτόν που μου έκανε σωματικό έλεγχο, ότι ο συνάδελφος του μου είπε να μη βγάλω τη ζώνη και μου κάνει γελώντας "Alles gut".

Τι λογική έχει αυτός ο διπλός έλεγχος, τη στιγμή που μπορεί να αποφευχθεί εντελώς απλά; Ελέγχουν την αξιοπιστία του fbs? Αν είναι έτσι την άλλη φορά να αφήνω κλειδιά, κέρματα στις τσέπες... :7: