Εορταστικό Αεροπορικό Κουίζ Airliners.GR 2016

• Thread starter Thread starter gonso
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Mαλλον δεν εχεις διαβασει Μικρο Πριγκηπα... Συνισταται ανεπιφυλακτα.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια... Εδώ που τα λέμε, το έχω το βιβλιαράκι... Τι άλλο θα κάνω για αυτό το κουίζ!

Εννοούσα να το διαβάσεις γενικα, οχι σαν βοήθεια 8)

Αυτό κάνω τώρα. Έφτασα σελίδα 11!
Έλεγαν οι δάσκαλοι, διάβασε μικρό πρίγκιπα, καλό θα σου κάνει, κι εγώ ρωτούσα τι θα μου χρησιμεύσει. ΜΠΟΥΜ! Να που θα με χρησιμεύσει! Μα φυσικά, στο κουίζ του Airliners.GR! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :banana:

Στο mail που θα στείλουμε, οι απαντήσεις πρέπει να είναι με τη σειρά που τις βάλατε ή με τη σειρά που τις βρήκαμε;

Πιστεύω καλών είναι να γράψεις πρώτα αυτές που θυμάσαι και μετά αυτές που θέλουν ψάξιμο.
Ας πει περισσότερα η διεύθυνση του κουίζ.

Stelionas":2hsnxlmd said:
Στο mail που θα στείλουμε, οι απαντήσεις πρέπει να είναι με τη σειρά που τις βάλατε ή με τη σειρά που τις βρήκαμε;

Με όποια σειρά θέλεις αρκεί να γράφεις καθαρά τον αριθμό της ερώτησης και την απάντηση

Χρόνια Πολλά, αδέρφια. Θα ήθελα του χρόνου να βάλετε μεταξύ των ερωτήσεων του κουίζ, το ερώτημα: Πώς πάμε KOR-KRK πετώντας στο ΜΕΑ του L53 χωρίς GPS?

Μπράβο και πάλι απο εμένα, υπάρχουν δύσκολες ερωτήσεις που μου έρχονται σε λίγα δευτερόλεπτα και κάποιες εύκολες που κάνω έως και μια μέρα για να τις βρω. Τελικά είμαστε όντως άρρωστοι, χρειάζεται να κάνουμε άμεσα εξετάσεις, θα ήθελα να προτείνω, ο νικητής να έχει και το προνόμιο να βάλει μια ερώτηση της επιλογής του στο επόμενο quiz. Να είστε σίγουροι πως μαθαίνουμε και υπενθυμίζουμε αρκετές πληροφορίες στους εαυτούς μας μέσω αυτού του quiz.

Μία χρήσιμη συμβουλή πρός όλους, είναι να επισκέπτονται συχνά το παρόν thread, ώστε να μήν χάσουν κάποια διευκρίνηση.

Επίσης, σε ερωτήσεις που σχετίζονται με αεροδρόμια που πρέπει να βρείτε, αν στείλετε το ICAO ή το IATA code, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το σωστό, όχι αυτό που νομίζετε! Πχ αν νομίζετε ότι κάποιο αεροδρόμιο είναι η Κέρκυρα και δεν γράψετε "Κέρκυρα" αλλά απόφασίσετε να χρησιμοποιήσετε CFU ή LGKR, κανένα πρόβλημα. Αν όμως γράψετε KRK, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ξέρουμε τί εννοείτε. Αν είναι δηλαδή Κέρκυρα ή Κρακοβία!

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ 14

Ψάχνουμε για το συγκεκριμμένο αεροπλάνο. Όχι γενικά τον τύπο.

ΕΡΩΤΗΣΗ 24 ΠΑΛΙ

Παρά το ψάξιμο, οι διοργανωτές είχαν βρεί μόνο μία εταιρεία στην ερώτηση αυτή. Φαίνεται ότι υπάρχει και δεύτερη. Ισως να βρεθεί και τρίτη. Επομένως, η βαθμολογία της ερώτησης αλλάζει και γίνεται : n x (10/n) = 10

Οι πέραν την εταιρείας που βρήκαν οι διοργανωτές και είχαν κατά νού , δεν είναι απαραίτητα κράτη που ανήκουν σε κάποιο βασίλειο. . Πρέπει να είναι όμως ανεξάρτητα κράτη. Η ουρά του αεροσκάφους να δείχνει ΟΛΟΚΛΗΡΟ το σχήμα ενός ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ που μπορεί να ανήκει σε κάποιο βασίλειο ή όχι. Όχι κάποιου νησιού (πχ) που ανήκει σε κράτος, ή κάποιας πολιτείας ή νομού.

Επίσης, θα δεχθούμε ώς σωστές απαντήσεις και ουρές που δείχνουν το κράτος, έστω και κάπως πιό καλλιτεχνικά!

ΕΡΩΤΗΣΗ BONUS

Τα αεροδρόμια μπορεί να είναι στρατιωτικά-πολιτικά ....οτιδήποτε !

To τρίτο αεροδρόμιο και το τελευταίο, είναι δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις της μπόνους ερώτησης που μπορούμε να αναλύσουμε τί εννοούμε κλού. Ακόμα και οι χειρότεροι ψυχάκηδες του κόσμου, δεν θα ρωτούσαν σε μία ερώτηση να βρείτε ένα αεροδρόμιο από τους άσπρους τοίχους στο εσωτερικό ενός υποστέγου! Το ίδιο ισχύει και στην τελευταία, όπου πχ ο πρωταγωνιστής έχει μουστάκι. Που έχει πολλούς μουστακαλήδες, στην Κρήτη, άρα Ηράκλειο ή Σητεία ή Χανιά !

Η λογική είναι πιό απλή. Απλά σκεφτείτε τί στοιχεία δίνει η κάθε φωτογραφία.

Εκ της Διευθύνσεως του Κουίζ