Εορταστικό Αεροπορικό Κουίζ Gonso 2010

• Thread starter Thread starter gonso
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
fotis":2yr53ump said:
θα ήθελα να ζητήσω να θεωρηθεί σωστή ΚΑΙ η απάντηση Κm/h.
Υπάρχουν όργανα μέτρησης έντασης ανέμου για ρώσικα αεροσκάφη τα οποία μετρούν σε km/h:
http://www.simmeters.com/?p=159

Αυτό είναι το επόμενο στάδιο του κουίζ, όπου συζητάμε τις απαντήσεις και είναι από τα αγαπημένα μου θέματα. Στην ερώτηση Φώτη, δεν ρωτάω πώς μετράνε την ταχύτητα στην Ρωσσία. Ρωτάω πώς μετράνε την ταχύτητα του ανέμου.

Και για τους πολλούς που καταγγέλουν αναπόδεικτα και συκοφαντικά την απουσία μου, τους ενημερώνω (παρότι φαίνεται δύσκολο να το διαννοηθεί κανείς) ότι εργάζομαι κιόλας. Πέντε στόματα έχω να θρέψω. Ήμαρτον

gonso":1goi6osx said:
E18

Στα ονόματα των αεροδρομίων και στο αεροδρόμιο χωρίς όνομα, αναγκάστηκα να αλλάξω τη διατύπωση στην δεύτερη έκδοση του κουίζ, μιάς και μου επισημάνθηκε (και σωστά) ότι διοικητικά, τα Κύθηρα ανήκουν στα Επτάνησα. Έτσι άλλαξα την ερώτηση και ζήταγα νησί του Ιονίου Πελάγους, αποκλείωντας τα Κύθηρα και αφήνοντας μόνο μία επιλογή. Σχεδόν όλοι βρήκαν τη Λήμνο, τα Ιωάννινα και τη Σύρο, ενώ μόνο 4 δεν βρήκαν την Κεφαλλονιά που ήταν η σωστή απάντηση.

Αν και δε συμμετείχα για διάφορους λόγους, απάντησα στις 18 από τις 20 απαντήσεις, έχασα τα flaps και την ταχύτητα του ανέμου (μ' έφαγαν οι Ρώσοι ). ΟΜΩΣ, αγαπητέ Gonso η Κεφαλονιά ΕΧΕΙ όνομα και είναι "ΟΔΥΣΣΕΑΣ". Αν θεωρηθεί ότι το Άκτιο ανήκει ΚΑΙ στη Λευκάδα, τότε το νησί του Ιονίου που ΔΕΝ έχει όνομα είναι το αεροδρόμιο Πρεβεζα/Λευκάδα δηλαδή το αεροδρόμιο του Ακτίου , όπως φαίνεται στο παρακάτω link

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_airports_in_Greece

Γειά σου γιατρέ.

Για το άν το αεροδρόμιο του Ακτίου βρίσκετε σε νησί.....δεν θα απαντήσω, γιατί απλά δεν είναι νησί το Άκτιο. Επειδή δηλαδή πουλάνε η τσαρτεράδες τη Λευκάδα για νησί που έχει αεροδρόμιο? Με την ίδια λογική, και η Ηλεία έχει διεθνές αεροδρόμιο...το διεθνές αεροδρόμιο της Ζακύνθου!

Το wikipedia, όπως γνωρίζουν ή θα ώφειλαν να γνωρίζουν οι περισσότεροι, δεν είναι αξιόπιστη πηγή πληροφοριών, μιάς και εκει μέσα γράφει ο κάθε ένας ότι θέλει. Επισήμως, σε όλα τα εγγραφα του ελληνικού κράτους αλλά και σε αεροναυτικά εγχειρίδια, δεν υπάρχει όνομα στην Κεφαλλονιά. Υπάρχει η σκέψη που πολύ πιθανόν να γίνει πραγματικότητα, το αεροδρόμιο να οναμαστεί Αντώνης Τρίτσης (σαφώς γνωστότερος του Οδυσσέα :roll: ), αλλά δεν έχει επισημοποιηθεί ακόμη.

ΟΚ, ανακαλω. Για τη Λευκαδα συμφωνώ, αλλά δεν ηξερα για την Κεφαλλονια. Περιμενω να δω και τις λυσεις του δυσκολου, γιατι εκει δεν πετυχα και πολλά.

gonso":2jw7c70f said:
Και για τους πολλούς που καταγγέλουν αναπόδεικτα και συκοφαντικά την απουσία μου, τους ενημερώνω (παρότι φαίνεται δύσκολο να το διαννοηθεί κανείς) ότι εργάζομαι κιόλας. Πέντε στόματα έχω να θρέψω. Ήμαρτον

Ελπιζω να ήταν σαφές πως το σχόλιο νωρίτερα ήταν χιουμοριστικό και τίποτα περισσότερο...αν δεν ήταν το διευκρινίζω πως δεν είχε ίχνος σοβαρότητος ή κακεντρέχειας.

gonso":3bjo95zx said:
Ε6

Η ερώτηση που απαίτησε πολλές διευκρινήσεις και στην ουσία άλλαξε η διατύπωση στην δεύτερη έκδοση του κουίζ, ψάχνοντας το αεροδρόμιο με τον μεγαλύτερο διάδρομο που "βρέχεται" και από τις δυό μεριές από θάλασσα. Η ερώτηση μου "ήρθε" όταν πρωτοείδα αυτό το αεροδρόμιο από ψηλά. Απάντησαν σωστά 20 από τους 29, ένας δεν απάντησε και 8 απάντησαν λάθος. Δεν είναι ο Άραξος, μιάς και η θάλασσα είναι πολύ μακρυά, δεν είναι η Κέρκυρα, η Κάρπαθος ή η Κεφαλλονιά, μιάς και σε αυτά η θάλασσα στην μία τους άκρη είναι μακρυά αλλά ούτε και η Σκιάθος η οποία είναι μικρότερη του Ακτίου στην Πρέβεζα, που είναι η σωστή απάντηση

ΠΛΑΚΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ??? Αυτό είχα και τελευταία στιγμή το άλλαξα :wall: :wall: :wall: :rant: :rant: :rant:

Αν και έβαλα το 717 στην απάντησή μου (συμμετείχα και στο δύσκολο γι αυτό δεν συμπεριλήφθηκα) η ερώτηση ήταν η πιο "παγίδα". Έτσι όπως την έγραψες, ουσιαστικά παρέπεμπες να μην βάλουμε το 717, μιας και δεν νομίζω ότι υπάρχει δικινητήριος τύπος της Boeing που παράχθηκε από αυτήν μετά την αγορά/συγχώνευση άλλης κατασκευαστικής εταιρίας... :roll:

gonso εισαι σιγουρος οτι το Α/Φ της εμιρατς δεν ειναι 727?

Gonso, καλή χρονιά! Ευχαριστούμε πολύ για τα κουίζ και για το χρόνο που αφιέρωσες στη διόρθωση των απαντήσεων! Μπράβο και στον Spinal για την συν-πρωτειά! Πραγματικά το εύκολο κουίζ ήταν αρκετά εύκολο... Δυστυχώς ό,τι λάθη έγιναν, έγιναν απο απροσεξία και προφανώς οι περισσότεροι συμμετέχοντες την πάτησαν έτσι... Νά'μαστε καλά και του χρόνου! Αναμένουμε την τελική μονομαχία Gonso! :great: