Εορταστικό Αεροπορικό Κουίζ Gonso 2011

• Thread starter Thread starter gonso
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Ας κάνω την πρώτη ένσταση για το δύσκολο quiz.

http://static.panoramio.com/photos/original/3519202.jpg (χορηγία για τους Ολυμπιακούς αγώνες -βλ πάνω αριστερά-)
http://www.jetphotos.net/viewphoto.php? ... 703&nseq=0 (χορηγία για την έκθεση shangai expo -βλ πάνω αριστερά-)
http://www.airliners.net/photo//1617474 (και αυτό κάποια χορηγία μου κάνει από την πλαινή μεριά πάνω αριστερά)

οπότε μήπως δεν θα έπρεπε να μετρήσουν γιατί είναι για κάποιο προσωρινό γεγονός;

Επίσης Xi'an Xianyang κλπ με αυτό πάνω:
http://www.jetphotos.net/viewphoto.php? ... 5&nseq=610
(λέει απλά Made in China), καμία σχέση με διαφήμιση προιόντος/εταιρίας..
Το ίδιο και στα Harbin-Yanjiagang - ZYHB, Guilin Airport - ZGKL και όπου αλλού υπάρχει αυτή..

Nanjing - ZSNJ:
http://www.jetphotos.net/viewphoto.php? ... 0&nseq=895
Διαφιμίζει την συνεργασία του δήμου/κοινότητας της περιοχής με μια εφημερίδα για την "silicon valley" της Ασίας
Ουτε πάλι διαφήμιση προιόντος/εταιρίας

gonso":bnezuvz5 said:
BAE Jetstream 31 - Jetstream International Airlines (μονο ο George_a και ο spinal)

Ειχες πει μόνο 2 λέξεις, τον τύπο και air/airlines/airways/lines κλπ...

Και είχα ρωτήσει συγκεκριμένα για αυτό γιατί είχα βρει και άλλες πολλές με τον τύπο και 2 λέξεις (όχι 1)..

ΕΡΩΤΗΣΗ Δ8

Δυστυχώς, δεν τελειώσαμε με την Δ8 !!!

Πρέπει το όνομα να είναι αποκλειστικά ο τύπος του αεροπλάνο και η λέξη airlines/air/airways/lines/κλπ ή μπορεί να έχει και άλλες λέξεις μέσα; Π.χ. αν ο τύπος του αεροπλάνου είναι ο "concorde", πιάνεται σωστή μια εταιρία που λέγεται "International Concorde Airlines";

(οι ερωτήσεις έχουν μετατραπεί ελαφρά για να μήν "προδώσουν" πιθανές απαντήσεις)

ΜΟΝΟ το όνομα του τύπου και η λέξη airlines/air/airways/lines/κλπ θα θεωρηθούν σωστά.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥ ΚΟΥΙΖ συνεχεια....

Δ3) Αυτόματες προσγειώσεις από πολιτικά αεροπλάνα σε Ελληνικά αεροδρόμια.

Η ερώτηση αρχικά ήταν παγίδα, στην οποία δεν έπεσε σχεδόν κανένας και εύγε, τσακάλια!
Θα μπορούσε κανείς να θεωρήσει ότι autoland γίνεται μόνο σε αεροδρόμια που είναι εγγεκριμμένα για ILS CAT 2 ή 3, δηλαδή μόνο Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αυτό όμως ισχύει όταν υπάρχει ομίχλη. Το αεροπλάνο μπορεί να προσγειωθεί μόνο του σε όλα τα ILS (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων), ακόμα και στα μή CAT 2 ή 3 αρκεί να μπορεί ο πιλότος να βλέπει που πάει το αεροπλάνο, δηλαδή, να μήν έχει ομίχλη. Το θέμα CAT 2 ή 3 έχει να κάνει με την ακρίβεια του συστήματος, έξτρα ελέγχους, έξτρα φώτα, μεγαλύτερη προστασία από παρεμβολές κλπ, τα οποία όταν ο πιλότος βλέπει από μακρυά το αεροδρόμιο και ελέγχει τί κάνει το αεροπλάνο, πάνε περίπατο.

Άρα, σωστή απάντηση είναι όποιο αεροδρόμιο έχει ILS στην Ελλάδα. Και από εκεί και μετά, η ερώτηση του κουίζ άλλαξε χαρακτήρα και έβγαλε λαβράκι !

Σωστές απαντήσεις είναι οι εξής:
Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδος, Νέα Αγχίαλος.

Είναι τα μόνα αεροδρόμια τα οποία έχουν διαδικασία ILS που έχει εκδοθεί και είναι στην διάθεση της πολιτικής αεροπορίας.

Λάθος απαντήσεις είναι:
Καλαμάτα, Άκτιο, Τανάγρα, Ελευσίνα, Τατόι.

Μάθαμε δοθείσης της ευκαιρίας, ότι τα παλληκάρια μας έχουν βάλει μεν ILS σε αυτά (ή κάποια από αυτά) τα αεροδρόμια ΟΜΩΣ, για την πολιτική αεροπορία, απλά .....δεν υπάρχουν. Οι λόγοι πολλοί και καθόλου δε θα πρέπει να μας παραξενεύουν. Ή δεν έχουν ελεγθεί πλήρως ακόμα από την ΥΠΑ, ή έχουν ελεγθεί και κανένας δεν ασχολήθηκε υπηρεσιακά να τα κάνουν διαθέσιμα και στην πολιτική αεροπορία, αφού τα βάλανε που τα βάλανε! Ειδικά του Ακτίου και της Καλαμάτας που έχουν τσάρτερ αβέρτα το καλοκαίρι......
Ο spinal απάντησε κάτι σχετικά με ειδικές εγκρίσεις για χρήση πολιτικών αεροπλάνων. Θα το συζητήσουμε περισσότερο αργότερα.

Λόγω αυτού του μπερδέματος, ΔΕΝ έγινε αφαίρεση βαθμών σε όποιον απάντησε λάθος αεροδρόμια.

Ο George_a είπε Αθήνα Ρόδο Θεσσαλονίκη. Κανένα λάθος αλλά δεν είπε την Αγχίαλο. 6 βαθμοί
Ο George (τί μπλέξιμο και αυτό με αυτούς του δύο!),ο Spinal, ο payneful_tales και ο Mernion, είπαν Αθήνα Ρόδο Θεσσαλονίκη Αγχίαλο, αλλά έβαλαν και τα υπόλοιπα. Σύνολο 8 βαθμούς.
Ο έκτος παίκτης απάντησε ότι σε κανένα αεροδρόμιο της Ελλάδας δεν γίνεται, και του αφαιρέθηκε ένας βαθμός.

Δ2) Το μαρκούτσι της φωτογραφίας, εξηγεί πολύ ωραία τι είναι ο κυριούλης:

http://www.youtube.com/watch?v=iKmfAMY7sXU

Το βρήκαν 3 από τους 6, δύο απάντησαν λάθος και ένας καθόλου.

Δ1) Πόσο αγοράστηκε το μοιραίο Φάλκον?

Σωστή απάντηση είναι ότι δεν αγοράστηκε. Δόθηκε δωρεάν (που λέει ο λόγος, αφού το όλο πακέτο με μίζες επιτόκια και λοιπά, έγινε μνημόνιο! ) ώς αντισταθμιστικό όφελος από την Dassault, για την αγορά της πρώτης παρτίδας δίλιτρων (Μιράζ 2000)

Το βρήκαν και οι 6, Εύγε !

Θα πάρω μία ανάσα γιατί έχω ξεκο...στεί και επανέρχομαι αργοτερα για να συζητήσουμε όλα όσα τέθηκαν και όσα θα τεθούν. My favourite part! Θα γίνουμε μία ....ωραία ατμόσφαιρα.

Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω δημόσια τον φίλο (που δεν έχω γνωρίσει, ούτε το όνομά του γνωρίζω) Gonzo. Ψάχνοντας τις απαντήσεις για το quiz διαπίστωσα πολλά που ...τα ήξερα αλλά δεν τα ήξερα. Kαι, μάλιστα, σε αρκετές, εφάρμοσα το "call a friend".

Nα μαρτυρήσω μάλιστα το πώς βρήκα το ...μαρκούτσι για το Mercure. Βρήκα όλες τις φωτο στο διαδίκτυο από το εσωτερικό του cockpit, και έστειλα προσωπικό email στο φωτογράφο (με ορισμένους από τους οποίους έχω επικοινωνήσει και στο παρελθόν, καθότι είμαι από τα πολύ παλιά μέλη -σχεδόν από την αρχή- του airlines.net, πριν μπω στο .gr.) Οι πιο πολλοί δεν ήξεραν τι είναι, μόνο ένας από αυτούς μου είπε τη σωστή απάντηση (το μικρόφωνο για τις ανακοινώσεις), χωρίς όμως να είναι σίγουρος ακόμα κι αυτός. Κι ας έχει 10,000 φωτογραφίες στο .net!!!

Ι had a lot of fun, ειδικά με το ...κινέζικο μαρτύριο της αποκάλυψης των σωστών (γι' αυτές που δεν τις ξέραμε ή γι' αυτές που είχαμε μαντέψει educatedly) απαντήσεων.

Oh my freaking God...τί κατεβατό είναι αυτό για απαντήσεις στο κουίζ Δ; Μάλλον θα παραμείνω εσαεί ένας ρέμπελος αμετανόητος λουφαδόρος ευκολάς.

Μικροπαρεμβάσεις:

gonso":2w9jyr7x said:
Το Μοντε Κάρλο είναι Πριγκηπάτο και δεν έχει κάν αεροδρόμιο.

Το Μονακό είναι χώρα (city state) όπως είναι και το Βατικανό και η Σιγκαπούρη.

Κροατία > Trade Air
Αίγυπτος > Air Cairo
Ελλάδα > Bluebird
Ισραήλ > Arkia
Ιταλία > Neos
Λίβανος > Berytos, MenaJet, GlobeJet
Τυνησία > Nouvelair

Γενικώς υπάρχει ένα θέμα το τι θεωρούμε ως charter εταιρεία και charter (ναυλωμένη) πτήση. Στην Ελλάδα θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και τη Skywings ή την Astra Airlines (της οποίας ο βασικός ρόλος είναι charter πτήσεις άσχετα αν εκτελεί και ένα scheduled άγονο). Από εκεί και πέρα, Neos και Arkia θα χαρακτηρίζονταν ως scheduled leisure airlines παρά ως charter αφού εκτελούν τακτικά δρομολόγια άσχετα αν αυτά - ως επί το πλείστον- είναι προς τουριστικούς προορισμούς. Στην Ιταλία πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα θα ήταν ίσως η Mistral Air που ναυλώνει αεροσκάφη της κατά περίπτωση αν και ο κύριος ρόλος της είναι η μεταφορά ταχυδρομείου. Στην Αίγυπτο πιο χαρακτηριστική ως εταιρεία charter είναι η AMC που π.χ. φέτος ναύλωνε ένα αεροσκάφος της στην Astra για όλο το καλοκαίρι.

Κέρκυρα στα δυτικά (GAR-KEK-KRK, το ίδιο κάνει)

Δεν είναι το ίδιο. Το KRK βρίσκεται στις αλυκές στα νότια του νησιού. Απέχει 12 nm από το αεροδρόμιο. Το GAR είναι μέσα στο αεροδρόμιο. Το KEK βρίσκεται πλησίον του αεροδρομιου, στις δυτικές όχθες της λιμνοθάλασσας εκεί, μέσα στους βάλτους. Το GAR είναι σαφώς δυτικότερα απ' όλα.

george_a":2w9jyr7x said:

gonso τον λένε. Gonzo είναι άλλο μέλος! :P (δεν ξέρω την μεταξύ τους συγγένεια)

Πρίν μπώ στην κουβέντα, να πώ το εξής. Εννοείται (εκτός και αν είναι κανένας χαζός) ότι δεν με ενδιαφέρει ποιός θα κερδίσει. Γλυτωνα όλη την ταλαιπωρία, στέλνοντάς του ένα δώρο και κάνοντας ένα πόστ εδώ μέσα ότι ο christos uoa και ο spinal, είναι οι μεγαλύτεροι αεροπορικοί εγκέφαλοι που έχω γνωρίσει!

Αυτό που ενδιαφέρει είναι να κάνουμε την πλάκα μας, να κοντραριστούμε (ευγενώς πάντα, μεταξύ σας αλλά και με μένα) , να μάθουμε τίποτα και στην τελική να απεμπλέξουμε τον εγκέφαλό μας από την καθημερινότητα.

Από εκέι και πέρα. ΌΛΑ τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και για το κουίζ σαν event, αλλά και για τις ερωτήσεις. Από το ότι δεν ξέρω τί μου γίνεται μέχρι ότι δεν ξέρω να μετράω. Όλα παίζουν! Άρα, αυτό να μή σας εμποδίζει....βαράτε.

Θα αρχίσω να απαντάω σιγά σιγά σε αυτά που έχουν γραφτεί μέχρι τώρα, όχι για να αποδείξω τί είναι σωστό και τί λάθος, αλλά με ποιά λογική έφτασα στα συμπεράσματα που έφτασα, και σε ποιές περιπτώσεις πήρα "άδεια από τη σημαία". Είναι αναπόφευκτο αυτό το τελευταίο σε τέτοια κουίζ, γιατί είναι ζωντανά σα φίδια μερικές φορές και πρέπει να τα κουλαντρίζεις. Γενικώς, θα πώ τη γνώμη μου, όπως και εσείς.

xristos":2acxh4bj said:
Ηamburg International (hamburgjet)

....και γι'αυτό και δεν την βρήκε κανένας Χρήστο :lol: Την μπέρδεψα με την Germania.

Το Μονακό είναι χώρα (city state) όπως είναι και το Βατικανό και η Σιγκαπούρη.

Αν το Μονακό το μετρήσεις ώς χώρα, υπάρχουν οι ίδιες αντιδράσεις από αυτούς που λένε ότι δεν είναι. Δαρμένος για δαρμένος λοιπόν και μιάς και δεν έχει αεροδρόμιο (άρα πώς θα έχει άλλες εταιρείες αλλά όχι τσάρτερ), με το πνεύμα του Σολωμόντα (!) δεν την βαθμολόγησα ούτε αρνητικά ούτε θετικά. Δεν επηρρέαζε τη διαφορά έτσι και αλλιώς

Γενικώς υπάρχει ένα θέμα το τι θεωρούμε ως charter εταιρεία και charter (ναυλωμένη) πτήση. Στην Ελλάδα θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και τη Skywings ή την Astra Airlines (της οποίας ο βασικός ρόλος είναι charter πτήσεις άσχετα αν εκτελεί και ένα scheduled άγονο). Από εκεί και πέρα, Neos και Arkia θα χαρακτηρίζονταν ως scheduled leisure airlines παρά ως charter αφού εκτελούν τακτικά δρομολόγια άσχετα αν αυτά - ως επί το πλείστον- είναι προς τουριστικούς προορισμούς. Στην Ιταλία πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα θα ήταν ίσως η Mistral Air που ναυλώνει αεροσκάφη της κατά περίπτωση αν και ο κύριος ρόλος της είναι η μεταφορά ταχυδρομείου. Στην Αίγυπτο πιο χαρακτηριστική ως εταιρεία charter είναι η AMC που π.χ. φέτος ναύλωνε ένα αεροσκάφος της στην Astra για όλο το καλοκαίρι.

Προσπάθησα και στην ερώτηση αλλά και στη διευκρίνηση, να ξεκαθαρίσω όσο γίνεται το τί θέλω. Το τουριστικό τσάρτερ δεν είναι μία γενική έννοια. Είναι κατηγορία.

Το ότι δεν ανέφερα και άλλες εταιρείες ανά χώρα στις απαντήσεις, δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν.

Η Αρκία γνωρίζω πολύ προσωπικά τί ακριβώς κάνει. Οτιδήποτε πετάει έξω από το Ισραήλ είναι μέσω πρακτορείων των ανα την Ευρώπη εβραικών παροικιών. Υπάρχει χοντρή επιδότηση από το Ισραήλ σε αυτό το έργο και λόγω κρίσης έχει μπέι και η El Al στο παιχνίδι αυτό

Δεν είναι το ίδιο. Το KRK βρίσκεται στις αλυκές στα νότια του νησιού. Απέχει 12 nm από το αεροδρόμιο. Το GAR είναι μέσα στο αεροδρόμιο. Το KEK βρίσκεται πλησίον του αεροδρομιου, στις δυτικές όχθες της λιμνοθάλασσας εκεί, μέσα στους βάλτους. Το GAR είναι σαφώς δυτικότερα απ' όλα.

Επειδή, όπως είπα και στις διευκρινήσεις, το κουίζ ήταν το εύκολο, δεν ήθελα να μπλέξουμε στους.....βάλτους! To νησί μου έφτανε. Το ίδιο θα έπρεπε να κάνω και για τη Φίσκα? Να ψάχνουμε που είναι το ένα και πού το άλλο και να έχω απάιτηση από υποψήφιους παίκτες του εύκολου κουίζ να ξέρουν υποτύπωση συντεταγμενων? Το είχα πιό light!

george_a":2acxh4bj said:

gonso τον λένε. Gonzo είναι άλλο μέλος! :P (δεν ξέρω την μεταξύ τους συγγένεια)

Ουδεμία σχέση. Απλά δεν κατωχήρωσα τα δικαιώματα σε όλα τα version του ονόματος!

Ασχέτως αυτού, πρέπει να βάλω όρο ότι δεν πρέπει να μιλάνε οι απ'έξω, σαν το τάβλι. Πήρες μέρος στο κουίζ πουλάκι μου ?

gonso":3cd4a7ko said:
Ε10) Οι χώρες της Μεσογείου, που δεν έχουν τουριστική Τσάρτερ εταιρεία.

Και εδώ έπρεπε να ξεκαθαρίσουμε ποιά είναι η Μεσόγειος και τί είναι.... χώρα, πρίν κάν κοιτάξουμε σε εταιρείες. Τρείς «χώρες», απεκλείσθηκαν. Το Γιβραλτάρ δεν είναι χώρα. Ούτε η Παλαιστίνη, μιάς που είναι ακόμα υπό αμφισβήτηση από μερίδα του υπόλοιπου κόσμου άρα με αστερίσκο στον ΟΗΕ. Το Μοντε Κάρλο είναι Πριγκηπάτο και δεν έχει κάν αεροδρόμιο. Παρ’όλα αυτά, ΔΕΝ αφαιρέθηκαν βαθμοί ποινής από αυτά. Απλά δεν πήραν τον 1 βαθμό του σωστού.

Πάμε τώρα στις χώρες που δεν έχουν τουριστική τσάρτερ εταιρεία και είναι οι σωστές απαντήσεις:

Αλβανία, Αλγερία, Βοσνία, Κύπρος, Λιβύη, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Μαρόκκο, Σλοβενία και Συρία.

Πήρα ώς απάντηση τις εξής χώρες που είναι λάθος:

Κροατία > Trade Air
Αίγυπτος > Air Cairo
Ελλάδα > Bluebird
Ισραήλ > Arkia
Ιταλία > Neos
Λίβανος > Berytos, MenaJet, GlobeJet
Τυνησία > Nouvelair

Εάν υπάρχουν πιθανές ενστάσεις σε αυτά, ευχαρίστως να τις συζητήσουμε.

Αυτό με την Παλαιστίνη που είπες είναι ΛΑΘΟΣ με κεφαλαία... σαφέστατα και είναι κράτος μια που αναγνωρίζεται από τα 2/3 των χωρών του κόσμου... και η Ταιβάν δεν αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ αλλά και αυτή είναι κράτος ή μήπως αμφισβητείται κι αυτό?

Επίσης το ΜΟΝΑΚΟ ασφαλώς και είναι κράτος... εξάλλου είναι κανονικότατα μέλος του ΟΗΕ... το αν έχει ή δεν έχει αεροδρόμιο είναι εντελώς άσχετο με την ερώτηση...

Η Bluebird εκτελεί κανονικότατα regular πτήσεις άρα σε καμία περίπτωση δεν είναι μόνο εταιρία charter... συμπέρασμα η Ελλάδα ΔΕΝ έχει εταιρία charter συνεπώς πρέπει να προστεθεί στις ως άνω χώρες σαν σωστή απάντηση...

Επίσης... το αεροπλανάκι στη φωτό με το Μπαλαμό και το χασάπη είναι Α310... απόδειξη αυτού η φωτό που μας παρουσίασε ένας φίλος που γράφει μάλιστα και πιο είναι το αεροπλάνο... άρα με πια λογική είναι σωστή η απάντηση του Α300-600?

Μήπως λοιπόν πρέπει να γίνει για την τάξη κάποια αναβαθμολόγηση?

GP707":3g2m43s9 said:
Μια διόρθωση: στην E6 το CL-44 δεν είχε παραδοθεί ποτέ και ως εκ τούτου δεν είχε πάρει ποτέ Ελληνικό νηολόγιο. Απλά είχε κρατηθεί από την ΥΠΑ το SX-ABC για την εταιρία Blue Star που σκόπευε να ανοίξει. Άρα δεν θεωρείται σωστή απάντηση... :wink:

Όπως ακριβώς το γράφεις. Είχε κρατηθεί νηολόγιο, όπως και με τα 767 της ΟΑ. Στα DC-8 δεν είχε κρατηθεί. Δεν τα είχε περάσει στο πρωτόκολλο η κυρία...πρωτοκόλλου.

george1971":3g2m43s9 said:
gonso":3g2m43s9 said:
Ε8) Άλλη μία ανοικτή ερώτηση, σχετικά με τις χώρες της Ευρωζώνης όπου δεν πετάει η Easyjet.
Σωστές απαντήσεις ήταν η Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο, η Σλοβακία και........η Φιλανδία. Η Easy δεν πετάει πλέον εκεί.

Αμα δεν μπορείς να πιστέψεις το site της εταιρείας... τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όσους το βρήκαν :x

Είναι απλό. Προσπάθησε τώρα να κλείσεις εισητήριο από Ελσίνκι με την Easy και πές μου κάθε πότε πετάει. Ποιό μπετόν απόδειξη ...δεν γίνεται .

ΕΝΣΤΑΣΗ - ΕΝΣΤΑΣΗ :) Τον παίκτη του αμερικανικού ποδοσφαίρου δεν τον λένε στα ελληνικά ποδοσφαιριστή; Αλλιώς και τον άλλο τον λένε... τερματοφύλακα :lol:

διατηρώ τις δικές μου ενστάσεις για το Don Scott Field (Ohio State University Airport) το οποίο έχει όνομα "ποδοσφαιριστή" μια και κάπως ονομάζονται οι "παίκτες του αμερικανικού ποδοσφαίρου"... :)

Καλή η προσπάθεια αλλά το λεξικό του Μπαμπινιώτη είναι ξεκάθαρο το τί σημαίνει ποδοσφαιριστής και δεν περιλαμβάνει το NFL. Στα ελληνικά, ή παίκτες του αμερικανικού ποδοσφαίρου τους λέμε ή "παίκτες του ράγκμπυ" αλλά πιό σύνηθες ακόμα είναι το "αυτοί με τα κράνη" ! Για το αν είναι οι τερματοφύλακες ποδοσφαιριστές, θα αφήσω τον αντιπρόεδρο του Παννελληνίου Συλλόγου Αμοιβωμένων Ποδοσφαιριστών, τον Αντώνη Νικοπολίδη να απαντήσει !

Παρεπιπτόντως, να ζητήσω ταπεινά συγνώμη από τον hunting a shadow, που ΚΑΙ αυτός είχε βρεί το ΗΑΤΟ και τον αμέλησα πρίν εκ παραδρομής. Είχε συμπεριληφθή στην βαθμολογία του. Στο πόστ το ξέχασα. Σόρρυ !

Χαιρετώ και εγώ με τη σειρά μου όλα τα παιδιά τους συνομιλητές του φόρουμ!
Ασφαλώς πρώτα απ' όλα ένα ακόμη ευχαριστώ στον gonso για τον τόσο χρόνο που αφιέρωσε και για την ευκαιρία που μας έδωσε να αποκομίσουμε πολλές ακόμα γνώσεις.

Γενικά για το κουίζ είναι προφανές ότι οι πύργοι έδωσαν τη νίκη. Γιατί κατά τ'άλλα κονταροχτυπιόμασταν όλοι με αποστάσεις βολής. Επίσης παρατήρησα ότι έλειψαν αρκετά ιερά τέρατα-φωστήρες του φόρουμ από το δύσκολο που νόμιζα ότι θα συμμετείχαν...

Για τις ερωτήσεις ένα σχόλιο θα κάνω προς το παρόν και αυτό βέβαια για τη Δ15 όπου μετά την αποκάλυψη της απάντησης αισθάνομαι χαζός! Είχα δει στον ελεύθερο χρόνο μου στην κυριολεξία χιλιάδες φωτογραφίες με α/φ που είχαν special liveries, logos, stickers, advertisements, τα πάντα όλα αλλά τζίφος και είχα σκάσει! Ε για logojet όπως γράφει στα σχόλια η φωτο του airliners.net δεν έψαξα...

Εν πάση περιπτώση, πέραν των διαφωνιών, το σημαντικό είναι να είμαστε όλοι καλά και να βρισκόμαστε πάλι εδώ του χρόνου έτοιμοι για το εορταστικό αεροπορικό κουίζ Gonso 2012 ή αν τυχόν υπάρξει κάποιο εμβόλιμο όπως του Wii!