Επάγγελμα Αεροσυνοδός

• Thread starter Thread starter SELINDA
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Τρόπος στρατολόγησης; Τι εννοείς;

όλη τη διαδικασία μέχρι και να υπογράψεις συμβόλαιο

οκ. μου πηρε 5 ωρες να διαβασω ολα τα σχολια του φορουμ και ηδη εχει απαντηθει το δευτερο σκελος του ερωτηματος μου (ποια ειναι τα προτερηματα και ποια τα μειονεκτηματα του να εισαι αεροσυνοδος). θα ηθελα και μια αντικειμενικη αποψη για τα προτερηματα αυτου του επαγγελματος...

γεια σου Ελενα.

αναλογα με την εταιρεια που δουλευεις, αυτη η δουλεια σου προσφερει πολλα θετικα. Αν σου αρεσει να δουλευεις με κοσμο, με οτι αυτο συνεπαγεται, καθε σου μερα στη δουλεια θα ειναι διαφορετικη. Θα πηγαινεις καπου αλλου, με καινουριο πληρωμα και καινουριους επιβατες. (αυτο τωρα το χρησιμοποιεις οπως θελεις εσυ.. εγω πχ σκεφτομαι οτι αν εχω χαλια πληρωμα, δεν προκειται να τους ξαναδω η να πεταξω μαζι τους για τα επομενα 5 χρονια) και γενικα θεωρω ενα απο τα πολυ θετικα τη διαφορετικοτητα καθε ημερας.

Οταν εισαι σε μια εταιρεια σαν τη ΒΑ, εχεις μεγαλη ευελιξια. Μπορεις να διαλεγεις το που θα πας, τη ωρα θα πας και ποσο θελεις να εισαι μακρυα απο το σπιτι σου. Προσωπικα προτιμω τις διανυκτερευσεις γιατι μου αρεσει πολυ να βλεπω διαφορα μερη και να κανω πραγματα οταν ειμαι σε δρομολογιο. Αν θελεις να γυρνας στο σπιτι για οποιαδηποτε υποχρεωση, μπορεις να ζητας πανε ελα. Αν εχεις παιδια, μπορεις να αρχιζεις νωρις, η αργα. Επισης μπορεις σχετικα ευκολα να αλλαξεις ενα δρομολογιο με αναν αλλο συναδερφο.

Οταν εισαι σε διανυκτερευση, αναλογα με το προγραμμα εχεις λιγη, η πολλη ωρα να γυρισεις και να δεις μερη (πχ οταν ερχομαστε στην Αθηνα, κανουμε 2 διανυκτερευσεις και πολλοι συναδερφοι πηγαινουν στην Αιγινα η σε αλλα νησια, εγω προσωπικα προσπαθω και πηγαινω Θεσσαλονικη να δω οικογενεια και φιλους) οταν παμε Ελσινκι, πολλοι πηγαινουν στη Λαπωνια η στο Ταλλιν, οταν εχουμε το μεγαλο Χονγκ Κονγκ πολλοι πανε στο Μακαο η οταν παμε Μπανγκοκ πολλοι πανε Πουκετ.

Εχεις παρα πολλα πραγματα να κανεις και να δεις.

Επιπλεον εχεις τα εκπτωτικα εισητηρια και μπορεις στο ελευθερο χρονο σου να ταξιδεψεις οπου θελεις και με οποια εταιρεια θελεις σε πολυ προνομιακες τιμες οπως επισης εχεις σημαντικες εκπτωσεις δε ξενοδοχεια.

Τι αλλα προτερηματα?? στη ευρωπη ο εργοδοτης σε υπολογιζει και σε σεβεται, η γνωμη σου μετραει και ακουγεται και επικρατει η κοινη λογικη τις περισσοτερες φορες. Για μενα ομως το πιο σημαντικο ειναι οτι δεν υπαρχει ρουτινα στη δουλεια... Ειναι αρκετα διαφορετικη και ιδιομορφη δουλεια...εισαι συνεχεια με κοσμο και η επαφη αυτη ειναι μοναδικη, τοσο μεσα στην καμπινα, οσο και κατα τις διανυκτερευσεις.

Παντα μιλαω για μη ελληνικες, ευρωπαικες εταιρειες.

επιπλεον να αναφερω οτι στις μεγαλες ευρωπαικες εταιρειες, παρουσιαζονται πολλες ευκαιρειες για περεταιρω εξελιξη σου, εφοσον το επιθυμεις. Μπορεις καλλιστα να μεταφερθεις σε καποιο αλλο τμημα της εταιρειας (πχ μανατζμεντ, η στην εκπαιδευση, η στον προγραμματισμο) επιπλεον σου παρεχονται μεσα στην ιδια την εταιρεια ευκειρειες για μετεκπαιδευση με διαφορα σεμιναρια και ον λαιν μαθηματα.

Οταν η εταιρεια ανοιγει μια θεση εργασιας, πρωτα δημοσιοποιειται στους ηδη εργαζομενους προτου ανοιξει εξωτερικα. Μη θεωρεις λοιπον οτι επειδη σε πηρανε ως αεροσυνοδο, θα πρεπει να συνατξιοδοτηθεις ως αεροσυνοδος, η οτι για να κανεις κατι αλλο, πρεπει να παραιτηθεις απο την εταιρεια.

Επισης, ενα αλλο μεγαλο θετικο τις δουλειας, ειναι οτι στην Ευρωπη παντα το 99,9% των εταιριων, προσφερουν ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

και απο θεμα υγειας τι γινεται?

δεν καταλαβαινω τι εννοεις...

αν εννοεις τι επιπτωσεις εχει το επαγγελμα στην υγεια σου, θα πρεπει να αναφερω οτι το συνεχες πανω κατω, η αλλαγες τις ωρας, πιεσης και διατροφικων συνηθειων, σε συναρτηση με τα μη στρωτα ωραρια και την παγκοσμια ακτινοβολια, σου δημιουργουν μικροπροβληματα οπως πχ αισθημα φουσκωματος (και ξεφουσκωματος!!) διαρροιες και γαστρεντερικες ενοχλησεις,καποιες φορες βουλωμενα αυτια, μερικες φορες αυπνια καθως και πιθανοι τραυματισμοι (απο φουρνους, αιχμηρα αντικειμενα, αναταραξεις) κτλ κτλ Με τον καιρο ομως συνηθιζεις και μαθαινεις να αντιμετωπιζεις μερικα και να προλαμβανεις καποια αλλα

αν παλι εννοεις τι ασφαλεια εχεις, αυτοματα η εταιρεια σου αξασφαλιζει το αναλογο ικα με δωρεαν ιατρικη περιθαλψη.

Γιατί ιδιαίτερα οι Ευρωπαικές εταιρείες όμως;Έχω δει στα σάιτ των εταιρειών του Κόλπου ότι ζητούν συνεχώς άτομα(και κάτι μου λέει ότι αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό),προσφέρουν διαμονή και γενικά από αυτά που διαβάζω το όλο πακέτο μοιάζει ελκυστικό!Είχα διαβάσει εδώ αναρτήσεις γι' αυτές τις εταιρείες που έλεγαν τα χειρότερα!Ξέρει κανείς κάτι συγκεκριμένο;Δεν αξίζει να απευθυνθούμε εκεί για δουλειά;Επίσης ζητούν περιέργως μόνο Αγγλικά!Όχι Αραβικά π.χ. ή κάτι άλλο..
Καλά για τις ελληνικές δεν το συζητάμε..ούτε καν μου έχει περάσει από το μυαλό να ζητήσω εδώ δουλειά.

Καλησπερα Dimitri, διαβασε το thread "emirates interview" και θα παρεις μια ιδεα... αν οι εταιρειες του κολπου ζητουσαν μια αλλη γλωσσα εκτος αγγλικα, τοτε θα ηταν τα χιντι η ουρντου, μιας και το 99% των επιβατων ειναι ινδο-πακιστανοι.

Πραγματικα έχω μείνει άναυδος με αυτά που διάβασα.Πολύ κακό για το τίποτε.LH και πάλι LH!

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.